2014 ACE Eddie Ödülleri Kazananları Belli Oldu!

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,360
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
1962'den beri yılın en iyi kurgusunu seçen ACE (American Cinema Editors - Amerikan Sinema Kurgucuları) yılın en iyilerini seçti.

2012'de yaşanan The Girl with the Dragon Tattoo sürprizi dışında son yıllarda sürekli Oscarla paralel bir şekilde ilerleyen ödüllerde bu yıl önemli sürpriz yaşandı.

En önemli dal olan drama filmi kategorisinde Gravity kesin favori olarak gösteriliyordu. Fakat yarışı kazanan Christopher Rouse'nin kurgusunu yaptığı Captain Phillips oldu. Rouse, 2008 yılında yine bir Paul Greengrass filmi olan The Bourne Ultimatum ile hem bu ödülü hem de Oscar'ı kazanmıştı.

Bu sonuçla birlikte Captain Phillips geçtiğimiz günlerde kazandığı WGA ödülünden sonra bir diğer önemli meslek birliği ödülünü kazanmış oldu.

Yarışın iddialı olduğu bir diğer önemli dal olan komedi filmi kategorisinde kazanan American Hustle oldu. Animasyon film kategorisinde ise Frozen ödülün sahibi oldu.

Dizi kategorilerinde ise Breaking Bad, Homeland, The Office ve Behind the Candelabra ödüllendirildi.

İşte yarışın kazananları:

En İyi Drama Filmi Kurgusu
12 Years a Slave
Captain Phillips
Gravity
Her
Saving Mr. Banks

En İyi Komedi Filmi Kurgusu
American Hustle

August: Osage County
Inside Llewyn Davis
Nebraska
The Wolf of Wall Street

En İyi Animasyon Filmi Kurgusu
Despicable Me 2
Frozen
Monsters University

En İyi Reklamsız 1 Saatlik Dizi Kurgusu
Game of Thrones (The Rains of Castamere)
Homeland (Big Man in Tehran)
House of Cards (Chapter 1)

En İyi Reklamlı 1 Saatlik Dizi Kurgusu
Breaking Bad (Buried)
Breaking Bad (Felina)
Breaking Bad (Granite State)
Breaking Bad (Ozymandias)
The Good Wife (Hitting the Fan)

En İyi Yarım Saatlik Dizi Kurgusu
30 Rock (Hogcock! & Last Lunch)
Arrested Development (Flight of the Phoenix)
The Office (Finale)

(Breaking Bad 5 adaylığın 4'ünü alarak televizyon kategorisine damgasını vurdu)

Çok şaşırtıcı. Captain Phillips, yönetmen adaylığını kaçırdıktan sonra En İyi Film'den pek umudum yoktu ama yine neden olmasın böyle bir şey?
- Ödül için konuşulan filmlerden 12 YAS'ı pek beğenmemiştim. Üstüne bir de oyuncu kategorilerindeki üstünlükleri gitti.
- Gravity'i hiç bir zaman ödül için favori görmedim. Eğer görsellikle ödül alınsaydı Life of Pi alırdı. - American Hustle'a gelirsem, SLP'den daha kötüydü. Senaryoyu Her'e kaptıracaktır.
Geriye iddialı gözüken Nebraska, Captain Phillips ve Her kalıyor. Açıkçası Nebraska ödülü kazanmaya uzak gözüküyor. Kötü bir film olacağını düşünmemden değil sadece kazanacağını hissetmiyorum. Bana kalırsa her şey senaryo ödülünü kimin kazanacağından geçiyor. Eğer Captain Phillips 12 YAS'ı orada devirirse ödüle de ulaşabilir.
Her'ün kazanmasını çok isterim ama adaylık sayısı çok az.

Tabi bütün bunlardan en önemli olan şey ise: Amerika'nın kara tarihinden af dilemesi uğruna verilecek Oscar olacaktır. Bence 12 YAS'ın en büyük avantajı bu.

12 YAS ve Captain Phillips'ten birini seçecek olsam kesinlikle Captain Phillips'i seçerdim ama hala en büyük favori 12 YAS gibi gözüküyor. Yukarıda yazdıklarımsa sadece teoride kalacaktır.

Breaking Bad ne yapmış öyle? 😕

En iyi film imkansız durumda şu an. Fakat 12 Years a Slave, Gravity ve American Hustle'dan sonraki dördüncü aday bence Captain Phillips. Bazıları en güçsüz adaylar arasında görmek istese de durum bu.
Tabii ödülü alma ihitmali %1 bile değil ama diğerlerinin daha da düşük ihtimal.

Kurgu dalında Captain Phillips'in kazanmasını çok istiyordum. Bence diğer adaylara göre de kurgusuyla daha öne çıkan bir yapımdı. Özellikle 12 Years a Slave ve American Hustle'ın kurgularını beğenmemiştim. (American Hustle da ödül aldı. 😕) Gravity'nin ise bu kategoride neden bu kadar önplana çıktığını anlamıyordum. Tamam teknik dallarda harikaydı film ama kurgu o dallardan biri değil bence. Öyle aman aman bir kurgusu yoktu.

Bu sonuçla Captain Phillips güçlendi kurgu yarışında ve umarım kazanır. Komedi dalının galibi 2003'ten bu yana hiç Oscar'ı kazanamamış ama American Hustle istemesem de istisna oluşturabilir. Gravity de hala güçlü bir aday ama eskisi gibi bir favori değil. Sanırım Oscar gecesi sonucunu en çok merak ettiğim kategorilerden biri bu olacak. Çünkü tahmin etmek gerçekten zor. Tamamen ters köşe bir sonuç çıkıp 12 Years a Slave de kazanabilir.

Breaking Bad her şeyi hakediyor. Son bölümleri ayrı ayrı film olarak değerlendirilip ayrı ayrı Oscar alacak kadar iyilerdi. (Abartı payı mevcut az da olsa.
) Tüm hakettikleri ödülleri süpürüyorlar.

Evet bence de 4. aday CP.

Gravity'i hakkındaki yorumuna katılıyorum. Daha iyi kurgusu olanlar vardı ancak aday bile olamadılar. Bence bu 10 film arasında kurgusu en iyi olan The Wolf of Wall Street'ti. Film Oscar'a aday dahi olmadı. (Tabi Blue Jasmine'ni unutmamak gerek ama burada bile yok!)

Breaking Bad'e yazın başlamak isterim ama sonunu biliyorum maalesef.
Artı olarak 5 sezon ve 1 saat çok uzun.

Sonunu bilmek pek önemli değil zaten daha ilk bölümü izlerken bile tahmin edebilirsin. İzlemelisin ama evet 5 sezon oluşu korkutucu. Bölümler 50 dakikaydı herhalde 1 saat değil.
Ne zaman izlersin bilmem ama her insan Breaking Bad'i izlemeli bence mutlaka.

The Wolf of Wall Street'in kurgusu gerçekten en iyi yönüydü. Bence de yılın en iyi kurgusu. Niye beğenmiyor bu uzman arkadaşlar anlamıyorum.

Bence en iyisi Blue Jasmine'inkiydi.
TWOWS 2. olur benim sıralamamda.

walter amca toplamış ödülleri sevindim ..

Umuyorum bu Oscar’da da benzer bir sonuçla karşılaşacağımız anlamına gelmiyordur.

Captan Philips ve Rush bu sene adından çok bahsettiren filmlerden bile daha çok etkilediler beni. Captan Philips ilk 20 dk hariç sabretip izlerseniz film top 10'unuza bile girer.O yuzden çok sevindim bu habere.

Bu gece de bir film izleyeyim ama hangisi