2013 LYS Yorum-Sohbet Konusu

Matematikten iyi yapmışsın. Çok zorlandım ben Matematik'te... :5:
Ben seneye bıraktım hiç çalışmadan yapabildim 25 tane bunda Mat-1 soruları yardımcı oldu Mat-1 sorularını hiç boş bırakmadım hepsini yaptım

olm geometri çok zor bişey ya onu çözen insanlar üstün zekalıdır bence

Hacı 9.sınıfta yapardım ben 10. 11. sınıftaki geo hocası soğuttu beni geo bilgim sıfır .Seneye epey ümitliyim
10 tane yapmayı hedefliyorum

10 da yetmez en az 20 hedefle
hedefi yüksek tutmak lazım

Bu yıl istediğin bir yer geliyor mu tahmini ? MAtematiğin zorluğundan haberim var meşhur oldu bu yıl. Geçen yıla göre dahada zorlaştırmışlar. Geometri biraz kolaylaşmış bu yıl..
Edeb. ve Coğ.'a bağlı her şey. Umarım istediğim bölüm ve yer tutar... Onlarda kötü geçerse çok zor artık bu sene, zaten şu an girdiğim tüm sınavlarda yanlış sayımla doğru sayım arasında pek bir fark yok...

Haftaya o sınav çalışmaya devam et gündemi boşla. Tecrübesizlik bence ya saçmalık tek bir sınava bağlanmamalı gelecek...

Haftaya o sınav çalışmaya devam et gündemi boşla. Tecrübesizlik bence ya saçmalık tek bir sınava bağlanmamalı gelecek...
Evet ya arada bir ÖSYM kendi soru tarzlarına benzer sorularla bize deneme sınavı yapmalı okullarda. Parası neyse veririz o hiç önemli değil. Önemli olan geleceğimiz bizim ve bu gelecek tek bir sınava bağlı kalmamalı. Dershane denemesi veya diğer denemelerle hiçbir alakası yok sınavın. İşte bu yüzden ÖSYM bizi her yıl 9. 10. 11. ve 12. sınıflarda yıldı 2 veya 3 kez deneme yapmalı. Hem Türkiye'de ki başarı sıralaması ölçülmüş olur, hemde bizim sınava olan stresimiz, korkumuz azalır ve ÖSYM'nin hazırladığı tarz soruları öğrenmiş oluruz...

Çok güzel bir düşünce dediğin gibi seviyede ölçülmüş olur. Ayrıca soruların kazıklığı ve karmaşıklığından dolayı bu kadar düşük puanlar gelirken neden dikine gidiyorlar bunu da anlamıyorum

Kolay olsa herkes yapacak ama zor olunca da kimse yapamıyor göründüğü üzere. Dediğim gibi zor sorular elbette olur ama bunu daha kolaylaştırabilirler. Bir matematik sorusu 3 formül gerektiriyorsa bu tek formüle indirgenmeli. Veya bir psikoloji sorusu 4-5 bilgiyi bir arada istiyorsa bu 2-3'e indirgenmeli.

55 netim var toplam, denemelerime göre kötü bir sonuç.

(31 Mat. 24 Geo)