2013 AFI Ödülleri - En İyi 10 Film ve En İyi 10 Dizi Açıklandı!

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,344
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Amerikan Film Enstitüsü (AFI) 2013'ün en iyi filmlerini ve en iyi dizilerini açıkladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da sırasız Top 10 şeklinde en iyiler duyuruldu.

AFI'nin en iyi 10 film listesi Oscar yolunda filmler açısından büyük önem taşıyor. Öyle ki son yıllarda AFI, çok büyük ölçüde adayları tutturmuş. AFI'nin ilk 10 listesine giremeyip Oscar'a aday olabilen filmler çok çok az. (Bunların çoğu da kurallar nedeniyle aday olamayanlar, sadece Extremely Loud & Incredibly Close gibi birkaç sürpriz çıkmış arada.)

İşte sırasız bir şekilde AFI'nin belirlediği en iyi 10 film:

12 Years a Slave
American Hustle
Captain Phillips
Fruitvale Station
Gravity
Her
Inside Llewyn Davis
Nebraska
Saving Mr. Banks
The Wolf of Wall Street

10 filmlik listeye bakıldığında bütün favorilerin listede yer aldığı görülüyor. Oscar'da da bu tarz bir tablonun ortaya çıkması muhtemel. Sadece aday sayısına bağlı olarak bir veya birkaç film liste dışı kalabilir.

Blue Jasmine, August: Osage County, The Butler, Dallas Buyers Club, Enough Said, Philomena ilk 10'a giremeyen filmler arasında...

AFI'nin televizyon listesi de yayınlandı. Listede pek çok yeni dizi yer alırken Homeland, Modern Family, American Horror Story, Girls gibi dizilerin yokluğu dikkat çekti.

The Americans
Breaking Bad
Game of Thrones
The Good Wife
House of Cards
Mad Men
Masters of Sex
Orange Is the New Black
Scandal
Veep

Son düzenleme:
filmelerden pek anlamam ama diziler arasında good wife ın olması şaşrıtıcı :) masters of sex de ilk sezondan girebilmiş ilginç :)
bu arada bu sıralı liste mi mad men genelde ilk 3 ten düşmezdi böyle etkinliklerde @OzaN (b)

İlk 10 böyle olacaktır büyük ihtimalle. Ancak The Butler'ın sürpriz yapabileceğini hala düşünüyorum. Ama hangi film yerine girebilir bilmiyorum. :)

filmelerden pek anlamam ama diziler arasında good wife ın olması şaşrıtıcı :) masters of sex de ilk sezondan girebilmiş ilginç :)
bu arada bu sıralı liste mi mad men genelde ilk 3 ten düşmezdi böyle etkinliklerde @OzaN (b)
Sıralı liste değil. Sıralı olsa bile Mad Men ilk üçe giremezdi bence. Son iki yıldır özellikle Homeland'in başlamasıyla ödüllerde gözden düştü. Ama asıl ilginç olan Homeland'in ilk 10 dışında kalması. Ama diziler açısından ödül olarak pek anlam ifade etmiyor. İlginç seçimler yapabiliyorlar. Geçen sene The Walking Dead'i almışlar mesela listeye, diğer ödüllerde adı geçmezken. :)

Masters of Sex, The Americans, Orange Is The New Black, House of Cards hepsi ilk sezon. :)

İlk 10 böyle olacaktır büyük ihtimalle. Ancak The Butler'ın sürpriz yapabileceğini hala düşünüyorum. Ama hangi film yerine girebilir bilmiyorum. :)

The Butler evet listeye sızabilir ama şu da var biz 10 aday üzerinden konuşuyoruz ama 9 adaylı bir liste çıkması da oldukça yüksek ihtimal. Hatta daha az bile olabilir. Liste dışı kalana yazık olacak. :)

Sıralı liste değil. Sıralı olsa bile Mad Men ilk üçe giremezdi bence. Son iki yıldır özellikle Homeland'in başlamasıyla ödüllerde gözden düştü. Ama asıl ilginç olan Homeland'in ilk 10 dışında kalması. Ama diziler açısından ödül olarak pek anlam ifade etmiyor. İlginç seçimler yapabiliyorlar. Geçen sene The Walking Dead'i almışlar mesela listeye, diğer ödüllerde adı geçmezken. :)

Masters of Sex, The Americans, Orange Is The New Black, House of Cards hepsi ilk sezon. :)

The Butler evet listeye sızabilir ama şu da var biz 10 aday üzerinden konuşuyoruz ama 9 adaylı bir liste çıkması da oldukça yüksek ihtimal. Hatta daha az bile olabilir. Liste dışı kalana yazık olacak. :)
house of cards a pek şaşırmadım :) tüm kanallarda ne var tam oalrak bilmiyorum ama orange is the new black da baya konuşuldu bu sene :) the americans ve masters of sex ilginç olmuş :X

house of cards a pek şaşırmadım :) tüm kanallarda ne var tam oalrak bilmiyorum ama orange is the new black da baya konuşuldu bu sene :) the americans ve masters of sex ilginç olmuş :X
Senaristler birliği ödüllerinde de (WGA) adaylıklarda vardı bu dört dizi de. Yılın en başarılı yeni dizileri gibi gözüküyorlar. Bakalım Altın Küre'de durumları ne olacak? :)

Ben hep 10 aday belirleniyor diye biliyordum. :D Son 2 yılda 9 aday belirlenmiş. En son 2010'da 10 aday belirlenmiş. Ama bence bu yıl da 10 aday olacaktır. :)

Akademi bunu 10'da sabitlese çok iyi olur aslında. :)

Ben hep 10 aday belirleniyor diye biliyordum. :D Son 2 yılda 9 aday belirlenmiş. En son 2010'da 10 aday belirlenmiş. Ama bence bu yıl da 10 aday olacaktır. :)

Akademi bunu 10'da sabitlese çok iyi olur aslında. :)
Sabitlemesinler bence. Hakeden varsa arttırsınlar. Bu sene 12'ye çıkarsalar bence kimse itiraz etmez mesela. :)

2008'de The Dark Knight en iyi filme aday olamayınca çok tepki geldi diye 9-10 adaya çıkarmışlar. 9'dan aşağı düşmüyorlar ama 10'dan yukarı da hiç çıkmadılar. :)

Sabitlemesinler bence. Hakeden varsa arttırsınlar. Bu sene 12'ye çıkarsalar bence kimse itiraz etmez mesela. :)

2008'de The Dark Knight en iyi filme aday olamayınca çok tepki geldi diye 9-10 adaya çıkarmışlar. 9'dan aşağı düşmüyorlar ama 10'dan yukarı da hiç çıkmadılar. :)

Ben ederim. :D 12 çok fazla bence -bu yıl için de- En iyiler arasında hak etmeyenler olur. :)

Sence bu yıl 9 mu olur, 10 mu? :)

Ben ederim. :D 12 çok fazla bence -bu yıl için de- En iyiler arasında hak etmeyenler olur. :)

Sence bu yıl 9 mu olur, 10 mu? :)
Sadece bir kez 10 aday olmuş. 9 aday daha yüksek ihtimal ama şu an bakıyorum burada ilk 10'a hangisi liste dışı kalır kestirmek çok zor. Üstelik bu 10 adaya burada aday olamayan (kurallar gereği diye biliyorum) Blue is the Warmest Color da eklenebilir. O film de ödüle doymuyor ve yabancı film kategorisinde olmayacağı için en iyi filmde görmek isteyenleri olabilir.