Günün yorumları,
-Hanımın Çiftliği, zırvalamaya başladı. İlk sezon çok güzel başlamıştı. Şimdi çekilmez bir hal aldı. Hanımın Çiftliği geçen sezonun rekortmen dizilerindendi. Bu sezon da çok iyi reytingler alıyor ama sıktı artık. Bu diziyi kimse eski günlerine 13-17 arasında giden reytinglerine döndüremez. Final bölümünün reytinglerini şimdiden merak e diyorum.
-Adını Feriha Koydum'da izlemeye değer bir şey bulamıyorum. Show'un daha iddalı dizileri reytingler yüzünden patır patır harcanırken Adını Feriha Koydum'un bu kadar iş yapmasına şaşırıyorum. Ama bir sonraki sezon söner bu dizide.
-Babam Sağolsun, En Son Babalar Duyar'a çok benziyor türünden eleştirilerle gündemde. Melek Baykal'dan daha iyi bir iş beklerdim. Daha farklı bir senaryo bu dizinin reytinglerini fırlatabilirdi. Zaten yaz sezonu için başlıyor. Yazın izleyecek bir şey olmayacağından Babam Sağolsun gücünü yaza ve bir sonraki sezona saklıyor. Tabii ATV bu diziyi düşük reyting nedeniyle Dizi Arşivine atmaz ise.
-Sihirli Annem'in reklamları Star'da çok dönüyor. Geçen hafta Sihirli Annem'e kuşkuyla bakıyordum. Bu hafta A/B Grubu diziye sahip çıkmış. Star'ın kabul edebileceği düzeyde reytingler almış. Ayrıca 2 haftadır. Sihirli Annem 30 dakika özet ile başlıyor. Sihirli Annem dün akşam saat 20.28'de yeni bölümüyle başladı. Bu durum Geniş Aile'nin 22.30'a kaymasına neden oluyor. Ve görünen o ki Sihirli Annem 30 dakika geç başlayınca reyting yükseltebiliyor ama Geniş Aile 30 dakika geç başlayınca reyting kaybediyor.
-Geniş Aile dün akşam komikti biraz baktım bende. Geniş Aile'nin Pazartesi'ye alınmasından yanayım. Geniş Aile Pazartesi 20.00, Küçük Sırlar Pazartesi 22.30'da başlayabilir. Komedi Dükkanı'da Cuma 22.30'a alınır. Çarşamba'lar şimdilik maçlarla, filmlerle doldurulur. Zaten sonra İffet başlayacak. Star'ın Çarşamba'sına yerleşir. Olur biter.
-FOX, Cuma günleri ne yapıyor? Yeni bir dizi deneyebilirler. Nasıl Yer Gök Aşk'ı Lale Devri'ne bağladılarsa bir dizi daha yapıp onu da bağlasınlar. Kardeş kardeş bir kanalda takılsınlar işte.
Şaka bir tarafa. FOX ne yapacak bu Cuma günleri. Acil bir çözüm bulmaları gerekiyor. Şimdilik tavsiyem Cuma günleri Deniz Yıldızı'nı çok uzatmaları. 21.10'a kadar Deniz Yıldızı gitsin. Mesela Ana Haber Bülteni Cuma ve Perşembe günleri 19.30'da bitsin. 19.30'dan 20.00'a kadar özete versinler. Her bir bölümü 50 dakika. Reklamlar, tanıtımlar derken Deniz Yıldızı 21.10'a kadar uzasın. Sonra bir film falan girsinler. Kanal sıralamalarındaki dereceleri artar en azından.
-Kollama eski günlerini mumla arıyordur. Kim eski günlerini aramıyor ki? Geniş Aile eski reytinglerini arıyor, Hanımın Çiftliği öyle, ATV Babam Sağolsun ile eski En Son Babalar Duyar kadar reyting istiyor.