2.Dereceden Denklemlerden Bir Soru

Titanium

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
3,701
Puanı
461
X(Kare)-2(x+3)(x-2)=4 Denkleminin kökler toplamı kaçtır? 3-4 defa denememe ragmen hatalı sonuç buluyorum yapabilen varsa bulursun:)

Boşuna istatistik okumamışsın:D bir kökü 1 diğerini de -2 buldum kaç defa denememe ragmen nasıl yaptığımı yazarsan sevinirim doğru cevap:D

Boşuna istatistik okumamışsın:D bir kökü 1 diğerini de -2 buldum kaç defa denememe ragmen nasıl yaptığımı yazarsan sevinirim doğru cevap:D

Daha okuyamadık istatistik çaktırma :D

Parantez içi olanları çarp: x(kare) - 2(x(kare) - 2x+3x-6)=4

ondan sonrada normal işlem yap :D en son sadeleştirilmiş şekli: X(kare) +2x-12=-4 kalıyor onuda eşitliğin diğer tarafını 0 yapmak için -4'ü at diğer tarafa.

sonrası çarpanlara ayırma :D

-2yi içeriye dağıtırken aynştaynlık yapmışım fazlasıyla:D Teşekkürler çağlar reis:)

Ne demek bunlarda çok işlem hatası çıkar dikkatli olmalısın yoksa kolay konular :)

Sabah deli ettiler zaten çözmek için rahat olmak lazım:D Fizik stres yaptı biraz örnek soru vermeden 2 test yapıştırmış bir konunun bir bölümünden başka kaynaktan bulucağız artık:(

Sabah deli ettiler zaten çözmek için rahat olmak lazım:D Fizik stres yaptı biraz örnek soru vermeden 2 test yapıştırmış bir konunun bir bölümünden başka kaynaktan bulucağız artık:(

Cidden bi konuyu bilmiyorsan onun çözümlü örnekleri olmadan direk test olunca sıkıntı oluyordu :D

Cidden bi konuyu bilmiyorsan onun çözümlü örnekleri olmadan direk test olunca sıkıntı oluyordu :D
1.test sıkıntı yok 2.testi açtım elektrik seri paralel olayları ile ilgili 2 test var sap gibi kaldım:D bir de daha önceden bilmiyorum 1-2tane çözdüm formülle derkende gerisi yok kitap sadece bilgi vermiş 1tane bile örnek yok:D

- - - Ekleme - - -

Matematik çözesim geldi çok severdim bu konuları. Liseli olmak vardı şimdi. :D

Senin için çözemediğim sorulardan koleksiyon yaparım maksak Liseyi hatırla:D

1.test sıkıntı yok 2.testi açtım elektrik seri paralel olayları ile ilgili 2 test var sap gibi kaldım:D bir de daha önceden bilmiyorum 1-2tane çözdüm formülle derkende gerisi yok kitap sadece bilgi vermiş 1tane bile örnek yok:D

- - - Ekleme - - -

Senin için çözemediğim sorulardan koleksiyon yaparım maksak Liseyi hatırla:D

Elektirik sorularını da severdim yapamadığın varsa yolla yapalım :D

Bişi bilmeden çözemiyorum ki:D Yarın biryerden örnek soru çözümleri inceleyip ona göre soru yığarım sana:D