1994 Yapımı Filmler

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
6,723
Puanı
1,060
Bir çok önemli filmin vizyona girdiği yıldır. Bu filmler arasında; The Shawshank Redemption, Forrest Gump, Léon The Professional , Ed Wood, Pulp Fiction var.

Sinema tarihine damgasını vurmuş filmlerdir.

Hiçbir yıl 1994 yılındaki kadar çok kült filme ev sahipliği yapamamıştır.

Bu filmlerden üç tanesi IMDb Top 250 içerisinde ilk 18 içerisinde yer almaktadır. (İkisi ilk 4 içinde)

O yıl en iyi film oscarını Forrest Gump kazanırken, gişede de Forrest Gump en çok izlenen olmuştur. (Animasyon The Lion King hariç)

Shawshank Redemption her ne kadar oscar kazanamasa da film severlerin gönlünde taht kurmuş, IMDb'de ve diğer pek çok listede birinci olmuştur.

Animasyon anlamında da The Lion King türünün en iyi örnekleri arasına adını yazdırmıştır...

Son düzenleme:
1994 Filmleri arasında bir tek Pulp Fiction'u sevmedim geri kalan filmler kesinlikle başyapıt.
Özellikle Forrest Gump ve Esaretin Bedeli.

Aslında 99'u da unutmamak lazım;

Fight Club
Matrix
The Green Mile

O da doğru bir 1994 ise, iki 1999'dur herhalde. :)

Valla şimdi bakınca 20. yy. yakışır bi son olmuş.
Bi de filmlerin hepsi çok değişik. :D Konu,hikaye olay bakımından.

Yeşil yolu ilk izlediğimde bayaa ilginç gelmişti. Adam ağzından böcek falan çıkarıyor, ilgimi çekmişti. :D

Fight Club desen zaten ayrı bir olay çok özgün bir film. İzlediğim en ilginç filmlerden birisi.

Matrix desen apayrı bi dünya. :D İlk izlediğimde sevmemistim ama ikinci izlediğimde hayran kalmıştım. Bence kesinlikle devrim niteliğinde bir film. :)