Geçmiş olsun, gerekirse denersin tabii. Kaybedeceğin 1 seneyle bütün hayat boyunca daha mutlu olacağın bir işi yapabilecek bölümü kazanabilirsin. İnşallah gerek olmadan iyi sonuçlar alırsın o ayrı.Sınav ciddi anlamda zordu. (Bana göre) Büyük ihtimal 1 sene daha şansımı deneyeceğim
Teşekkürler İnşallahGeçmiş olsun, gerekirse denersin tabii. Kaybedeceğin 1 seneyle bütün hayat boyunca daha mutlu olacağın bir işi yapabilecek bölümü kazanabilirsin. İnşallah gerek olmadan iyi sonuçlar alırsın o ayrı.
Kaç tane cevapladın ki?ÖSYM isminin hakkını vermeye devam ediyor. Seçmeden çok yerleştirme işini çok seviyor sanırım.
Yaptıklarımın çoğu doğru çıkarsa fena sayılmaz ama yanlış çıkarsa iş o zaman kötü.
Aynen. Son 1 gün kalana kadar baskı yapan aile son gün 'kazanamazsan canın sağ olsun , seneye bir daha denersin' diyor. Sınav sonucu gelince de bu dediklerini unuturlar Allah bilirLgs ye girerken en büyük problemi ailedeki kişilerden geliyor. Öğrenciye o kadar baskı yapıyor ki çocuk mutlaka bu sene kazanmalıyım yoksa kazanamazsam berbat biriyim diye hissetmesine neden oluyor. Bu baskı da öğrenciye stres özelikle son yarim saat aşırı telaş getiriyor rahat on soru böyle kaynıyor. Öğrencilerden çok aileyi eğitmek lazım bence)))
Hacı senin beklenti altını ben biliyorum. 30 küsür nettir kesin.Öncelikle Geometri iyi geçti zaten Geometrim iyidir zorlanmadım pek ama Matematik çok zordu bence. Denemelerde epey yükseltmiştim oysaki, beklentimin altında geçti yani. Hayırlısı olsun artık.
Geçmiş olsun size de. @hayret bi şey @emreemreu
Sizin nasıldı? @GreatOttoman @Maskeli Fedai
öğrencilere de aile stresinden kurtulma yolu ogretilse fena olmaz.öğrenciye lgs döneminde okadar ilgi oluyor ki aile ve akrabalar hayatlarını ona göre şekilleniyor hele bu iste tecrübeli büyük varsa her gördüğünde selamdan önce kaç netin var sorularına muhattap olmaktan kurtulamıyorsun doğal olarak öğrenci o dönemde dünyanın ennonemli kişisiyim dünya benim etrafımda dönüyor hissi oluşuyor. bu kadar önemli bisey de başarısız olursam diye strese kapılıyor. budan kurtulmanın yolu bu ilgiyi dağıtmak ve onları önemsememek ne derlerse desinler sen işine bakacaksın onlarla kafa bulacaksın mesela "dünyada bu sınavdan dahanonemli şeyler var mesela aşık olmak gibi " c u mesini kurup baskıyı karşı tarafa atmak lazım ))) bu cümleden sonra asıl stres ailede başlar bu kez sen keyifle dersine çalışırsın.. bu psikolojik eğitim ne dershanede nede okulda veriliyor. rehber hocalar öğrencilerle değil ailelerle ilgilense daha faydalı olur aslında)))Aynen. Son 1 gün kalana kadar baskı yapan aile son gün 'kazanamazsan canın sağ olsun , seneye bir daha denersin' diyor. Sınav sonucu gelince de bu dediklerini unuturlar Allah bilir
Yok, bu sefer ciddi anlamda beklentimin altında geçti. Net olarak bilemiycem saymadım. İlla YGS iyi geçti diye LYS'nin de iyi mi geçmesi gerekiyor..Hacı senin beklenti altını ben biliyorum. 30 küsür nettir kesin.
@hayret bi şey özelden konuşalım istersen.
Çok güzel özetlemişsin hacı harfi harfine katılıyorum.öğrencilere de aile stresinden kurtulma yolu ogretilse fena olmaz.öğrenciye lgs döneminde okadar ilgi oluyor ki aile ve akrabalar hayatlarını ona göre şekilleniyor hele bu iste tecrübeli büyük varsa her gördüğünde selamdan önce kaç netin var sorularına muhattap olmaktan kurtulamıyorsun doğal olarak öğrenci o dönemde dünyanın ennonemli kişisiyim dünya benim etrafımda dönüyor hissi oluşuyor. bu kadar önemli bisey de başarısız olursam diye strese kapılıyor. budan kurtulmanın yolu bu ilgiyi dağıtmak ve onları önemsememek ne derlerse desinler sen işine bakacaksın onlarla kafa bulacaksın mesela "dünyada bu sınavdan dahanonemli şeyler var mesela aşık olmak gibi " c u mesini kurup baskıyı karşı tarafa atmak lazım ))) bu cümleden sonra asıl stres ailede başlar bu kez sen keyifle dersine çalışırsın.. bu psikolojik eğitim ne dershanede nede okulda veriliyor. rehber hocalar öğrencilerle değil ailelerle ilgilense daha faydalı olur aslında)))
Öyle diyorsan öyledir.Yok, bu sefer ciddi anlamda beklentimin altında geçti. Net olarak bilemiycem saymadım. İlla YGS iyi geçti diye LYS'nin de iyi mi geçmesi gerekiyor..
hayırlı olur inşallah.. matematik genel herkes şikayet etmiş. büyük ihtimal net puanlari yükselir o yüzden şimdiden yelkenleri indirme. diğer sinavlara aşılmaya bak. lgs de birinci kural morelini yüksek tutacan gerisi olduğu kadar. stres ve moralsizlik her daim net düşürür. netini düşürmemek için polyanacilik en iyi yöntem . kaybecek bişeyin olmaz aksine her daim kazançlı olursunÇok güzel özetlemişsin hacı harfi harfine katılıyorum.
@gundix123
Herkes gibi bana da çok zor geldi özellikle matematik,geometri daha iyiydi tabiki de matematiğe göre.Büyük ihtimalle ben de seneye hazırlanacağım.