11 Yaşındaki 'Sivas'lıya Venedik'ten Ödül Geldi!

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,973
Reaksiyon puanı
51,382
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com


Sinema dünyasının şu günlerde gözünü çevirdiği önemli festivallerden biri olan Venedik Film Festivalinden bizler için gurur verici bir haber geldi.

"Sivas" filminin 11 yaşındaki başrol oyuncusu Doğan İzci, festivalde "en iyi erkek oyuncu" ödülüne layık görüldü. Ödülü Türkiye'ye dönen Doğan İzci adına yönetmen Kaan Müjdeci aldı.

Daha ilk filmi "Sivas" ile ses getiren ve filmi Venedik'te ana yarışmada ödüle aday gösterilen Kaan Müjdeci; Türk sinemasının gelecekte ses getirmesi beklenne isimlerinden biri haline geldi. Küçük bir çocuğun "Sivas" adlı dövüş köpeğiyle birlikte bozkırdaki maceralarını anlatan filmde oyuncu kadrosu çok büyük oranda Sivas halkından oluştu.
 
İlginç olmuş.
Filmin adını da ilk kez duyuyorum ama izlemek kısmet olmaz gibi.
 
Çok güzel bir haber gerçekten. Kaan Müjdeci gibi genç sinemacıların çıktığını görmek sevindirici. Umarım yolu Nuri Bilge Ceylan gibi açık olur.
 
İşte sadece en iyi oyunculardan film, dizi çekilmeyeceğine en büyük kanıtlara bir örnek daha. Ederinden çok para isteyen oyuncuların ders çıkarması lazım.