11. Aserat TV Ödülleri (2024-2025) | Aserat'tan Sezonun En İyileri - Part II

Aserat

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
67,885
Puanı
1,060
11. Aserat TV Ödülleri'nde dram kategorilerinin ardından komedi kazananlarını öğrenme zamanı geldi. Yazı ilerledikçe son yıllara damga vuran bir fenomenin perdeyi kapattığı, Netflix'in ilk kez komedi alanında öne çıktığı anları göreceksiniz. En iyisi uzatmadan başlayayım.

EN İYİ DİZİ (KOMEDİ)
maxresdefault (77).jpg

Adaylar:
1751366382040.png

Ayak İşleri
GAİN
1751366399608.png

Gibi
Exxen
1751366413165.png

Mahsun J
GAİN
1751366435700.png

Prens
MAX

5 yıldır buranın gediklisi olan Gibi'yi son kez ağırlıyor olmanın üzüntüsünü derinden hissediyorum. Exxen'in açıldığı dönemde ortalığa saldığı içerik yığınının arasında kendi izleyicisine ulaşabildikten sonra kendilerine tanınan sonsuz kreatif özgürlüğün tadını çıkaran Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi her sezon yeni şeyler deneyerek çıtayı yukarı çekmeyi sürdürdü. Her bölüm eşit oranda destek görmese dahi kimseye kulak tıkamadan kendi istediklerini yapmaktan aldıkları zevk izleyicinin büyük çoğunluğunda güçlü karşılık buldu. Spesifik bir kitleye hitap ederken ana akımda bile benimsenerek ödüller alması, sosyal medyayla beraber günlük yaşama hatta siyasetçilerin jargonunda yer bulması derken 2020'lerin popüler kültür terminolojisinde sarsılmaz bir yer edindi. 6. yıla giren çoğu dizinin güç kaybetmesi beklenirken Waffle, Metin, Gece Kaplanları, Jumbo gibi bölümlerle yine çok formda bir sezon geçirdi. Bittiğine üzülmektense yaşandığına sevinmek yeğdir diyerek bu kategoride rekor kırmasına vesile olan 4. ödülünü de veda busesi niyetine takdim edelim.
KAZANAN: GibiİKİNCİ: Ayak İşleri

TARİHÇE
2024: Prens | BluTV2023: Gibi | Exxen2022: Gibi | Exxen2021: Gibi | Exxen2020: Jet Sosyete | PuhuTV
2019: Jet Sosyete | TV82018: Jet Sosyete | Star TV2017: Familya | FOX2016: Baba Candır | TRT 12015: Ulan İstanbul | Kanal D

EN İYİ ERKEK OYUNCU (KOMEDİ)
541f38a30408794a8ee8205da20aab10.jpg

Adaylar:
Çağlar Çorumlu
Ayak İşleri
Feyyaz Yiğit
Gibi
Giray Altınok
Prens
Halit Ergenç
Adsız Aşıklar

Uzun zamandır ekranda olmadıktan sonra üst üste iki diziyle geri dönen Halit Ergenç'in bu sezon içindeki en iyi performansının Kral Kaybederse'de değil Adsız Aşıklar'da olduğunu düşünüyorum. Yıllar boyunca dram işlerinde ciddi ve ağırbaşlı karakterlerde başarısını kanıtlayan ama uzun ömürlü ve akılda kalıcı projelerde oynamasına rağmen hiçbirini üstüne yapıştırması zaten hayranlık uyandırıcıydı. Fakat bu sefer önceki rollerinin tam aksine dümen kırarak takıntılı ve özgüvensiz bir adama hayat verişiyle komedideki başarısını da kanıtladı. Cem rolü için kağıt üzerinde akla ilk gelmeyecek isim olmasına rağmen dizi sonunda yerine başkasını düşündürmeyecek bir noktaya ulaşması sadece kendisi gibi A sınıfı oyuncuların altından kalkabileceği bir meziyet. (Lütfen 2. sezon gelsin!)
KAZANAN: Halit ErgençİKİNCİ: Feyyaz Yiğit

TARİHÇE
2024: Giray Altınok | Prens2023: Feyyaz Yiğit | Gibi2022: Çağlar Çorumlu | Ayak İşleri2021: Burak Deniz | Yarım Kalan Aşklar2020: Cengiz Bozkurt | Jet Sosyete
2019: Çağlar Çorumlu | Jet Sosyete2018: Özgürcan Çevik | Şevkat Yerimdar2017 - 2016: Uraz Kaygılaroğlu | Baba Candır2015: Buğra Gülsoy | Aşk Yeniden

EN İYİ KADIN OYUNCU (KOMEDİ)
1734941784_Ads_z_A_klar_8.jpg

Adaylar:
Ceren Moray
Kirli Sepeti
Derya Karadaş
Tertemiz
Funda Eryiğit
Adsız Aşıklar

Son yıllardaki sevilen komedi dizilerinin çoğunda erkek karakterler ön planda olduğu için kadın oyuncu kategorilerine aday bulabilmem kolay olmuyor (gelecek sezon İrem Sak ve Gupse Özay'ın burada yer alacağına şimdiden eminim). Gerçi kazananı seçmekte hiç zorlanmadığımı da rahatça söyleyebilirim. Adsız Aşıklar tatlı, sulu, büyük bir elmaysa ve bu elmanın bir yarısını Halit Ergenç oluşturuyorsa diğer yarısı da Funda Eryiğit'in lezzetli performansına ait. Netflix'e çok iş yapmasından dolayı eleştiri alsa da kendisini izlemek daima büyük bir keyif. Oynadığı en neşeli karakterlerin bile ucuna iliştirdiği o melankolik hava, kendisi için biçilmiş kaftan olan Hazal'ın dramatik geçmişi ve günümüzdeki ironik tavrı arasındaki tezatlığa çok büyük bir uyum sağlıyor.
KAZANAN: Funda EryiğitİKİNCİ: Ceren Moray

TARİHÇE
2024: Ceren Moray | Kirli Sepeti2023: Binnur Kaya & Ecem Erkek | Güzel Günler2022: Devin Özgür Çınar | 10 Bin Adım2021: Canan Ergüder | Menajerimi Ara
2020 - 2019 - 2018: Gülse Birsel | Jet Sosyete2017: Zeynep Çamcı | Seviyor Sevmiyor2016: Elçin Sangu | Kiralık Aşk2015: Binnur Kaya | Aramızda Kalsın

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU (KOMEDİ)
Ekran görüntüsü 2025-05-26 233308.png

Adaylar:
Ahmet Kürşat Öçalan
Gibi
Canberk Gültekin
Prens
Kıvanç Kılınç
Gibi

Gibi'nin 6 sezonluk ömründe Feyyaz Yiğit'i, Ahmet Kürşat Öçalan'ı, Aziz Kedi'yi bir şekilde ödüllendirebilmişim ama sıra bir türlü Kıvanç Kılınç'a gelememiş. Başından beri diziye ne kadar büyük katkısı olduğunu düşünülürse geç kalmış olsam da treni kaçırmadan hakkını teslim edebilmiş olmak sevindirici. Sahibelerin elinde köle olup gururunu ayaklar altına alırken, 12 yıl fazla yaşadığını fark etmezken, ayağıyla sinek yakalayan dostuna hasetlenirken, paranoyası yüzünden sosyal kriz yaratırken, muhteşem özlü sözlerini hafızalarımıza nakşettirirken İlkkan Yedinci'nin var olmadığı veya İlkkan'ın kendisi olmadığı bir Gibi'nin hayal dahi edilmesi imkansız. Ana üçlü içinde oyunculuk yelpazesi en geniş isim olduğu için kariyerinin bundan sonrası için çok ümitliyim.
KAZANAN: Kıvanç KılınçİKİNCİ: Ahmet Kürşat Öçalan

TARİHÇE
2024: Serhat Kılıç | Kirli Sepeti2023: Olgun Toker | Güzel Günler2022: Ahmet Kürşat Öçalan | Gibi2021: Özgür Emre Yıldırım | İlginç Bazı Olaylar2020: Toygan Avanoğlu | Kuzey Yıldızı: İlk Aşk
2019: Müfit Kayacan | Bartu Ben2018: Reha Özcan | Bizim Hikaye2017: Yiğit Kirazcı | Seviyor Sevmiyor2016: Onur Büyüktopçu | Kiralık Aşk2015: Toygan Avanoğlu | Güzel Köylü

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU (KOMEDİ)
Ekran görüntüsü 2025-05-21 222801.png

Adaylar:
Derya Pınar Ak
Prens
Eda Akalın
Mahsun J
Zerrin Nişancı
Adsız Aşıklar

Mahsun J'nin toplumsal yargılara meydan okuyan mizah anlayışının yeterince takdir edilmediğini düşünüyorum. Para karşılığı ilişkiye giren tarafın erkek, onun "muhabbet tellalı" olan tarafın kadın olması zaten başlı başına bu ters yüz halinin en iyi örneği. İşin yüzü olarak ilgiyi Mahsun Karaca topluyor ama Eda Akalın'ın da bu takdirlerden payını alması şart. Leyla kimi zaman bir erkek tarafından yazıldığını fazla hissettirse de Akalın iki sezondur ekrandan taşan abartısız samimiyetiyle tüm açıkları kapatıp izleyiciden reaksiyon almayı başarıyor. Özellikle bu sezon, sahibe rolü yapmak zorunda kaldığı bölümde tüm spot ışıklarını üstüne almasıyla beraber iyice zirveye çıkıp şovunu yapıyor. Gupse Özay'ın şimdiden keşfedip dizisinde (Platonik) rol vermesi tesadüf değil.
KAZANAN: Eda AkalınİKİNCİ: Derya Pınar Ak

TARİHÇE
2024: Gözde Seda Altuner | Kirli Sepeti2023: Cansu Diktaş Altınok | Var Bunlar2022: Ezgi Mola | Erşan Kuneri2021: Esra Ruşan | Yarım Kalan Aşklar2020 - 2019: Hasibe Eren | Jet Sosyete
2018: Deniz Cengiz | Jet Sosyete2017: Sezer Avcı | Familya2016: Esin Gündoğdu | Aşk Yeniden2015: Zeynep Kankonde | Ulan İstanbul

// YARIN -> Diğer kategoriler (Dijital Dizi, Senaryo, Yönetmen, Çıkış Yapan Erkek-Kadın Oyuncu, Konuk Oyuncu, Toplu Performans, Dizi Çifti, Çocuk Oyuncu, Program) //
------

Son düzenleme:
Gibi ve Ayak İşleri’nin ilk 2’de olmaları güzel.

Halit Ergenç’in en iyi komedi oyuncusu olması.. Öyle bir oyuncu işte kendisi.. Funda Eryiğit de hak etti, güzel diziydi Adsız Aşıklar.

İlkkan ve Ersoy’a da tebrikler..

Emeğine sağlık @Aserat

• Beğendim
Reactions: Aserat
Gibi zaten 2021, 2022 ve 2023'te 3 kez "En Iyi Komedi Dizisi" seçilmiş. Ben Prens'in 2024-2025 sezonunda yayınlanan 2. sezonunun bu ödülü hak ettiğini düşünüyorum.

• Beğendim
Gibi zaten 2021, 2022 ve 2023'te 3 kez "En Iyi Komedi Dizisi" seçilmiş. Ben Prens'in 2024-2025 sezonunda yayınlanan 2. sezonunun bu ödülü hak ettiğini düşünüyorum.
Prens'in bu sene 3. sezonuydu geçen seneki ödülü 1 ve 2'yi kapsıyor. 3 de kötü değildi ama onlar kadar beğenemedim.
------

Yardımcı Kadın Oyuncu dışında alayına katılmıyorum bu seçimlerin.
Gibi'yi seviyorsun diye biliyordum. 😱

Prens'in bu sene 3. sezonuydu geçen seneki ödülü 1 ve 2'yi kapsıyor. 3 de kötü değildi ama onlar kadar beğenemedim.
------

Gibi'yi seviyorsun diye biliyordum. 😱
Seviyorum ama asla bu sezonun işi olamaz. Prens yine daha iyiydi. Hele Yardımcı Erkek'de Canberk'in Köle oyunculuğu o ikisinin tüm sezonlarına bedel.

Giray yine sezona damgasını vurdu. Halit Ergenç'in dizisinden haberim bile yoktu o kadar sessiz bir iş olmuş. Derya Pınar Ak yardımcıdan çok başrole evrildi artık. Onu da orada değerlendirip ödül alabilirdi.

Seviyorum ama asla bu sezonun işi olamaz. Prens yine daha iyiydi. Hele Yardımcı Erkek'de Canberk'in Köle oyunculuğu o ikisinin tüm sezonlarına bedel.

Giray yine sezona damgasını vurdu. Halit Ergenç'in dizisinden haberim bile yoktu o kadar sessiz bir iş olmuş. Derya Pınar Ak yardımcıdan çok başrole evrildi artık. Onu da orada değerlendirip ödül alabilirdi.
Prens geçen sezon yeni çıkmasının avantajını yaşıyordu bu sezon ikisi de yeni dizi olmayınca şartlar eşitlendi ama ilk 2 sezondan sonra 3'ten beklediğim tadı alamadım. Eğlenceli sahneler olsa da genel olarak komedi dozu azalmış gibiydi ve gereksiz bir dram kasma çabası vardı. Gibi 6. yılında olmasına rağmen aynı tadında devam ettiği için önceliğimi kazandı ve diğer üç dizi bence onun yanına yaklaşamadı. 4. sezon daha güzel olur da önünü kesecek başka dizi çıkmazsa zaten favori o görünüyor. Bu arada madem Adsız Aşıklar'ı yeni duydun izlemeni de öneririm. :A

Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: mesmeso
Adsız Aşıklar'ı merak ettim. Gibi'yi çok özleyeceğiz. :( Prens'in ödülsüz kalması tatsız olmuş bakalım benim ödüllerde ikisi arasındaki denge nasıl olacak. :A

• Güldürdün
Gibi son sezonuyla yine sezonun en iyi işlerinden biriydi. Her ne kadar Ayak İşleri ve Mahsun J yi de sevsem de. Benim için de doğru tercih olmuş.

Eda Akalın ve Kıvanç Kılıç seçimlerini de ayrı beğendim.

Emeğine sağlık.

• Beğendim