10 Bölümden Oluşan Yepyeni Bir Dizi Geliyor: "Canfeza"

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fks14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fks14

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
2,350
Puanı
809
CANFEZA
Kadın her şeyi affeder fakat asla unutmaz..

Bir Furkan Do
ğa dizisi..

'Gerçeğin Peşinde Koşmak', 'Büyük Bir Hata', 'Ölüm Bizi Ayıramaz', 'Utanmaz Adam' gibi birçok başarılı diziye imza atan Furkan Doğa yeni dizi projesinde adından söz ettiricek: 'CANFEZA'

Bir kadının hikayesini anlatacak olan dizi, sadece 10 bölümden oluşacak ve her bölümde 5 yıl atlama yapılacak. Böylece Furkan Doğa bu projeyle birlikte bir ilke amza atıyor..
1962'de başlayacak olan hikaye, 2012'de sona erecek.

27 Nisan 2012 tarihinde başlayacak olan 'Canfeza' dizisi, 31 Mayıs 2012 tarihinde final bölümüyle FavoriForumum'a veda edecek.

'CANFEZA' DİZİSİNİN KONUSU

Canfeza, 20 yaşında güzel, fakir bir genç kız (1962). Annesi Kadriye ve abisiyle (Mehmet) birlikte yaşamaktadır. Babası (Yaman), bir trafik kazasında vefat etmiştir. Mahallesinde yaşayan 24 yaşındaki Semih'e aşıktır. Canfeza, ailesine bakmak için zengin ve lüks bir evde temizlik yapar Mualla Hanım'ın evinde. Mualla Hanım, gizlice Canfeza'yı seven ogluyla (Ediz) yaşamaktadır. Fakat, Canfeza Ediz Bey'in onu sevdiğini bilmemektedir. Canfeza 5 yıl sonra sevdigi adamla Semih'le evlenir ve bir oğulları olur: Bulut. Canfeza, Mualla Hanım'ın evinde temizligi bırakıp avukatlık okumaktadır. Canfeza'nın abisi Mehmet bir cinayetten dolayı haksız bir şekilde tutuklanmasına neden olan avukatla evlenerek gerçek suçluların ortaya çıkması için mücadele verir. Canfeza sevdiği adamı Semih'i değil ama kardeşini seçmiştir. Bunu duyan Semih, oğlu Bulut ile birlikte kaçar ve ortadan kaybolur. Canfeza perişan olmuştur ama hayatına devam etmek zorundadır. 30 yıl sonra tekrardan oğlu Bulut'a kavuşan Canfeza, hiç ummadığı anda hayatı paramparça olur..

Ekli dosyalar

• canff.jpg
    95.1 KB · Hit: 643
Son düzenleme:
maşallah bende sarı çizmeli mehmet ağa adlı dizimle başladım sonra kabuslu ev derken diziler yazılmaya başladı
dram dizisi başlatacağım oda 25 bölümden oluşucak ama konu bulamıyom

b
aşarılar bu projende

Tesekkürler.

o kadar güzel diziler yazıyorsun ki gerçeğin peşinde koşmak'ı bitirdim şimdi FF üyeleri'ne başlıyorum okumaya botlar bile dizini okumaya buraya gelmiş

Şu anda 11 üyemiz bu konuya göz atıyor. (1 kayıtlı üye ve 10 misafir.)

Tesekkürler

Başarılar. 10 bölümde sınırlı kalması iyi olacak ve sıkmadan okuyacağız diye düşünüyorum.

Bir önerim diziye başlarken başlangıçta dizi kolik gibi karakterleri ayrı olarak tanıtırsan güzel olur, takip etmemiz kolaylaşır.

Tesekkürler. Bende öyle düsündüm ve 10 bölüm yapmaya karar verdim.

Olacak tabii, karakterleri ayri tanitmam.

sen adminsin iyi bilirsin bu forumda botlar ne işe yarıyor ? yada neden var ? forumun tüm botları burada neredeyse 12 misafir diyo

Bu şekildeki 3-4 tane daha çalışma işine girersen, 1 kitap yazabilecek duruma geleceğini düşünüyorum

10 Bölüm olması iyi olmuş, o nedenle takip edebilirim..

Bu şekildeki 3-4 tane daha çalışma işine girersen, 1 kitap yazabilecek duruma geleceğini düşünüyorum

10 Bölüm olması iyi olmuş, o nedenle takip edebilirim..

Tesekkürler Kaan. Yakinda yine güzel projerlerle karsinizda olacagim.

Bölümler de çok uzun olmayacak, kisa tutmaya özen gösterecegim.

çok güzel bir senaryo fks14 tebrikler.. cümleler kısa ve net anlatımlara sahip ama yine bir kusur bulayım..
)

''Canfeza'nın abisi Mehmet bir cinayetten dolayı haksız bir şekilde tutuklanmasına neden olan avukatla evlenerek gerçek suçluların ortaya çıkması için mücadele verir.'' bu cümleden hiçbişey anlamadım..

Hikayeyi çok beğendim, bir an okurken büyük ustaların köşk konulu kitaplarından bir parça okuyorum sandım, hikayenin üslubu hoşuma gitti.

10 bölüm olayı başarılı tercih olmuş, bence senaryoların yıpranmaması için kısalık çok önemli, doğrudan konuya girmek, okuyucuya iki şaplak atmak ve sahneyi terk etmek gerekli. Bu bağlamda seni takdir ettim.

Merakla okuyacağımı düşünüyorum eseri, kolay gelsin, iyi çalışmalar.

Yalnız konuda iki kere "yaşında" kelimesini yanlışlıkla " ya şında" diye yazdığını belirtmem lazım.