HeisenBerg
Favori Üye
Büyük konuşmuyorum sebebi şu Beşiktaş ve Galatasaray'ın 14-15 yıllık şampiyon olamama serisi ki birbirlerine yakındır bu iki seri dominant bir Trabzonspor var o dönem. Trabzon ortaya çıktığı için BJK ve GS senelerce şampiyon olamıyor. Trabzon'un etkin yıllarında bir Fener kafa tutuyor diyebiliriz ama Fener'i dahi eziyorlar ki o döneme dek Fener en başarılı takım. Şu an böyle bir şey çok zor. Trabzonspor dahil böyle bir takım çıkamaz artık ligde.Daha doğrusu Galatasaray "daha" winner olduğu için 14 sene şampiyon olamamasına rağmen Süper Lig tarihinde (şimdi 1700'lere kadar inmeyelim diye Süper Lig diyorum özellikle) geriden gelip de şu an güncel olarak en fazla şampiyon olan takım olma ünvanını kazandı.
Ben cümlemde FB winner değil, GS öyle demedim; "daha" eki çok önemli. Bahaneler illa ki olacak ama neticede kaybedilmiş 3 şampiyonluk, 7-8 senedir ne şampiyonluk ne kupa durumu bunları da söz konusu etmek gerekir. Sen "biz 14 sene şampiyonluk bekleyecek kadar sabırlı değiliz" manasında dediğin için bunları diyorum, yarısına yaklaştınız şimdiden o yüzden büyük konuşmak risklidir böyle durumlarda.
Türkiye Ligi'nde şampiyon olan takımlar sürdüremiyorlar pek istikrar. Her sene şampiyon değişiyor neredeyse. Yakın dönem de üç kez üst üste olabilen yok iki de tıkanılıyor. İlk önce FB sonra GS sonra BJK sonra GS hep ikide kaldılar. 96-00 var işte bir o da yakın dönem değil. Siz zaten yatın kalkın dua edin Terim'e.
Aslında bu Galatasaray'ı bekleyen bir tehlike. Bu tarz tek adamlı devirlerden sonra çöküş olabiliyor. Fenerbahçe Aziz Yıldırım ile yaşadı bu durumu hala da yaşıyor. Terim sonrasıyla da bu kez bu durumu Galatasaray yaşayabilir. Her devrin bir sonu vardır. Terim'in devri de bitecek belki bu sezonun ardından belki birkaç sezon sonra.