Bildirim araya kaçmış olmalı şimdi gördüm kb.
Kendi açınızdan haklısınız ama şu konuya katılmıyorum, sürekli fenerbahçe camiası bir şeyleri bahane ediyor. Şu şöyle olsaydı, bu böyle olsaydı, filanca şey öyle olmasaydı... Böyle gemi yürümez ki.
Yahu adamın kaç kez GS'yi şampiyon yaptığını ben bile unutuyorum bazen. 9 sezonunda 8 kez şampiyon yapmış bir adamdan bahsediyoruz, bir hocayla bir kulübün kimyası ancak bu kadar uyuşabilir.
2017-18 sezonunda yokuş aşağı freni patlamış kamyon gibi gitmekte olan takımı devralıp tekrardan zirveye taşıdı, şampiyon yaptı.
2018-2019 sezonunda ilk yarısı forvetsiz ve üç kulvarda, 10 küsür maç cezayla geçirdi ve yeri geldi liderle arasında çift hane puan oldu. 8 puanlık farkı kazasız belasız eritip yine şampiyon yaptı.
2019-2020 sezonunda ilk yarıda yine türlü aksaklıklar belalar ve sistemin oturmaması, takımın yaşlı kimliğiyle uğraştı durdu. Nzonzi, Babel gibi kağıt üstünde iyi ancak sahada el freni olan adamlarla geçti zaman ve yine yarışta geriye düştü, kimsenin şans tanımadığı konuma düştüğü oldu her sezonki gibi. Ama en son bitime 8 hafta kala liderin 3 puan gerisindeydi takım. Bu sezon şampiyon yapamasa bile yine geri dönüşü ve takımın son dönemde oynadığı futbol, Kadıköy'ün fethi filan bu sezonda da gönüllerin şampiyonu oldu.
Ayrıca Fatih Terim'in kafası yönetimsel olarak öyle rahat filan değildi. 8 kez şampiyon yapmış ve son 2 sezonun şampiyonu adam, daha birkaç ay önce Arda Turan meselesi yüzünden istifa ve kovulmanın eşiğine gelmedi mi? Bu tür durumlar daha da gücendiricidir çünkü başarıya rağmen yönetim arkada değilse o fazlasıyla konsantrasyonu bozar.
O yüzden tamam yiğidi öldürün ama hakkını yemeyin. Ersun Yanal ile Terim zaten başarı yönüyle eşit değerlendirilemez. Birisi 1 kere şampiyon yaptı diye destek aldı ve haliyle bir zahmet 8 kez şampiyon yapmış gibi yönetimsel gücü arkasında toplamasını beklemek haksızlık olur, üstelik 8 kez şampiyon yapmış adam bile kendi kulübünde yönetimsel problemler yaşıyorken..
Ayrıca kadro meselesi tamamen işin bahanesi. 2018-19 kadrosu kötüydü diye Fener çuvalladı dedik, 19-20 kadrosu kat kat üstün kadro olmasına rağmen, daha eylülde siz bile bunları söyleyip biz şampiyon olacağız moduna girmişken en son 7.sıradaydınız? İlk 7'nin içinde en zayıf kadro Fener'in kadrosu mu peki? Bence Beşiktaştan bile daha iyi kadrosu var totalde...
Ali Koç kadar Ersun Yanal da başarısız oldu. GS'nin Kadıköy'de kazanmasında yüzde 50 GS'nin futbolu ve Terim effect varsa yüzde 50 de Ersun sayesinde oldu. Koymasaydı stopere Jailson'u, bilmem kaç maç oynatmadığı Tolgay'ı oynatmasaydı, bunları Terim ya da Ali Koç mu zorladı ona hayır...