Türkiye’de Mart ayının son günleri ile Nisan’ın ilk 10 günü çok önemli. Bu tarihler arasında vaka sayısı 5 hanenin üstüne, ölü sayısı 3 hanenin üstüne çıkacaktır eğer bir mucize olmazsa. Bu Mart sonları ve Nisan’ın ilk haftasını ne kadar az hasarla atlatırsak önümüzdeki süreç o kadar iyi gider. İtalya’nın durumuna gelmemize henüz 10-20 gün var, bu çok büyük fırsat. İtalya hiçbir önlem almadığı için bugünlere geldi, biz iyi kötü aldık ve İtalya’dan ders çıkarak bu 10-20 günlük süreci ne kadar sıkı bir şekilde atlatırsak yolun sonu o kadar aydınlık olur. Ancak tam tersinde ise korkunç.. Düşünmek bile istemiyorum.

Reactions: cookies
Reactions: Yiğitt
Birçok ülkeden gelen böylr bilgiler güzel ama daha ortada bir sonuç yok. Birkaç hafta daha lazım heralde bunun için.

Bizde de kimse evinde otrmuyor anasını satayım. Millet tatilecıkıyormuş fırsat bu fırsat deyip. Çeşme filan.

Reactions: Yiğitt
SON BİLGİ!

İsveç'te 3 ölüm daha gerçekleşti ve ölü sayısı 6'ya yükseldi... @Dosi
Evet malesef. 3üde diğer ölenler gibi yaşlı ve hastalıkları olan kişiler ve Stockholm'den. toplam 6 olmuş oldu. 1 tanesi bizim şehirden, geri kalanlari Stockholm tarafı. Vakaların coğu Stockholm'deydi zaten ve günlük 30-60 artış oluyordu orda ama artık günlük bildirmek yok.
Bugün alışverişe gittim ve psikolojik olarak nefesim daraldı resmen. Kendimi eve zor attım. Makarna/un/tuz bu raflar resmen boşaltılmış. 4 ayrı markette bu aynı bu şekildeydi.
Önümuzdeki günlerde bir yerde toplantım var, onun haricinde bu hafta evden çıkmayi planlamıyorum. Öğretmen arkadaşlarım sıniflarda okula gelmeyenlerin çok sayıda olduğunu söyledi. İnsanlar korkuyor ve çocuklarını yollamamaya başladı ve devlet kapatmamaya inat ediyor😏 @Tolstoyevski @Ahmed

Benim de yarın evden çıkmam gerekiyordu, arayıp işimi hallettim çıkmama gerek kalmadı. Ortam nasıl, ne durumda bilmediğimiz için çıkmaya gerek yok. Sizin İsveç'te zaten yayıldı bayağı, senin ayrı dikkat etmen gerekiyor.

Reactions: Dosi
Şu kolonya satıcılarına devlet dur demeli. Umarım hepsi ceza alır. Hala fahiş fiyata satıyorlar.

Ailemin yanına bile gitmiyorum olası bir durumda bulaştırmayayım diye. Annemle babam ikiside baya risk altındalar ve bu yüzden onlarla kalan diğer aile fertleri benim yanıma geldiler. Bende risk grubundayım ama onlar kadar değil.
Elimizden geldiğince dikkat etmeye çalışacağız :S okullar tatil edilirse bizler içinde risk azalir.Yiğenlerim mecbur gidiyorlar.

Gitmeseler devamsızlık problemi gibi bir şey mi olur? Olsa dahi sağlıktan önemli değil, oradaki okullara da az kişi gidiyormuş madem umarım siz de göndermezsiniz. Normal bir durum olsa tamam ama İsveç de İngiltere’ye özendiği için durum ayrıca riskli, yok nüfusun yarısına bulaşıp bağışıklık kazanılmalıymış yok önleme gerek yokmuş. Resmen insan hayatıyla kumar oynuyorlar, başarılı olurlarsa yine kayıplar verilecek ancak başarısız olurlarsa yıkım büyük olacak özellikle İngiltere’de. İtalya ve İngiltere hükümetlerİ bu süreçten sonra istifa etmek zorunda kalabilir, İsveç de bu yola gidiyor halk tepkisi arttıkça.

Türkiye’de sosyal medya siyasi konularda dahi çok etkili. İsveçte neden sosyal medya baskısı yapılmyor ya da yapılıyorsa ne kadar?

Reactions: Harunnn60 and Dosi
3. 6. ve 9. sınifa gidenler gitmek zorundalar. Ülke genelindeki sınavlar var, onu kaçırdınmı 0 alıyorsun.
Diğer sınıflarin sınavlarıda var ama onların tarieri önemli değil, o diğer saydıklarim tüm ülke aynı anda girmekte. Bu hafta dan sonra karar alırız artık. Bakmam gerekiyor sınav tarihlerine.
Devamsızlık durumunda sıkıntı yaşanıyor ama burada sınıfta kalma gibi bir durum yok ama.
Halk tabiki tepkili ama umursayan kim...

Reactions: Tolstoyevski
Şu market olayı beni de çok ürkütüyor. Sanki kıyamet geliyormuş gibi çılgınlar gibi alış-veriş yapıyorlar. Beni de strese sokuyor bu durum.

Reactions: Harunnn60 and Dosi
Çok saçma değil mi ya? Böyle bir durumda nasıl hala sınav ve ders derdinde olabilirler.
Okulıar açıkken yemişim diğer önlemleri.

Çok saçma değil mi ya? Böyle bir durumda nasıl hala sınav ve ders derdinde olabilirler.
Okulıar açıkken yemişim diğer önlemleri.
okula gelemeyen bir çok öğretmen var artı sınıflarin yarısi boş. Hükümet bu gidişle mecbur kalırlar. Halk anca böyle sesini duyurabilir. Ben yiğenlerinim sınav kağıt tarihkerine bakıp ona göre onları yollamam. Herkes böyle yaparsa mecbur kalırlar.
Bir ara okulu tatil edip ilerde hafta sonu ve yaza tamamlarız denmişti ama sonra vazgeçtiler.