bazinga
Admin
- Reaksiyon puanı
- 50,351
- Puanı
- 1,060
- Web Sitesi
- izleryazar.com
Haklısın daha büyük pencereden bakınca Avrupa diye ayrı bir kıta olması saçma aslında.Olay tamamen Avrupanın Asyadan kopma çabası ile oluştu. Aslında bir toprağın resmi olarak kıta gibi tanınması durumu Avrupayı tek kıta yapmıyor çünkü Asyaya bitişik şekilde ve ikisi birlikde Avrasya kıtası olmalı. (diğer tüm kıtalar gibi, atıyorum bu durum Alyaskanın K.Amerikadan ayrılarak kıta olması durumu gibi birşey)
Avrupalılar ise kendilerini Asyadan izole etmek için bir "kıta oluşturmaya" karar verdiler. Bu coğrafi olarak imkansız olduğu için maksimum derece coğrafi mevkileri kullanarak bir sınır çekme çabası içine girdiler. Eğer @sokak sanati atdığı resimdeki gibi bir Avrupa düşünüyorsanız bu fake olur. Çünkü orada hiçbir coğrafi sınır yok tamamen siyasal sınırlar. Doğu Avrupada ise sınırı belirleyecek birkaç önemli büyük coğrafi mevkiler yok. (dağ, nehir gibi) Orası tümdüz ovalardan ibaret bir yer.
O yüzden çok eskiden sınır Volga nehri ile geçiyordu, sonra ise doğu sınırını daha da ireli çekerek Ural dağları yaptılar ama kim ve neden bilmiyorum, Ural dağlarından güneyde sınırın geçmesi ise hep büyük sorun oldu ve bu benim atdığım örnekte olduğu gibi bir çok seçenek üzerinde durulmaya başlandı. Resimde 10-a yakın şık vardı, çünkü her bilim adamı bu kısmı farklı bir mevkiden geçirtiyordu. En son F şıkkını seçtiler ulusarası seviyede. Dediğim gibi sınırın geçmesi için bir önemli coğrafi yer lazım. Sizde bu boğaz bizde ise şu an Baş Kafkasya dağ uzantısı. Dağ uzantısı derken "Range" yani ama türkçe ne bilmiyorum o.
Teşekkürler açıklamalar için.