Çok güzel bir derleme olmuş sayın admin, okuması son derece keyifliydi. Ayrıca içerisinde bulunduğumuz pandemi günlerine de çok uygun bir konsept olmuş. Hem düşüncene hem de eline sağlık.
Umuyorum ileride Chicago'muza da hocalık yaparken görebiliriz seni.
@bazinga
Yazıya gelirsek herkes gibi benim de gitmek istediğim ülkelerden birisi Amerika fakat tek bir gidişte baştan sona her yerini görebilmek çok zor tabii ki. Chicago ise sanki pek çok ünlü figüre, yazıda da bahsedildiği gibi gezip görülebilecek güzelliklere sahip olsa da biraz "underrated" kalıyor Amerika'nın diğer şehirlerine kıyasla. En azından ülkemizde durum böyle sanki, kimsenin Amerika veya Amerika'yı gezmek denince aklına gelen ilk şehirlerden değil gibi.
Yazıda ise Chicago'nun spor ve sinemadaki önemli konumunun yanı sıra şehrin güzellikleri, gezilmesi gereken yerlerine değinilmiş. Benim en çok dikkatimi çeken mekanlar Holy Name Cathedral ve Lincoln Park oldu. Holy Name Cathedral müthiş bir mimariye sahip, gerçekten büyüleyici duruyor. Lincoln Park ise şehrin merkezinde bulunan, oldukça geniş bir park. Tabii yalnızca park değil, birçok farklı şeye ev sahipliği yapan geniş bir yaşam alanı. Amerika'nın parkları her zaman ilgimi çekmiştir, keşke ülkemizde de böyle yaşam alanları inşa edilmeye çalışılsa...
Google Earth ile küçük bir Chicago turu yapabilirsiniz bu arada, ben de onun bağlantısını bırakarak bu güzel derlemeye ufacık da olsa katkı sağlamış olayım: