🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Yiğitt

Emekli
Katılım
9 Aralık 2013
Mesajlar
79,171
Reaksiyon puanı
45,870
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Salgın ülkemizde kontrol altına alınmış olsa da bir rehavet maalesef başa sürükler hepimizi. Eskisi gibi olamayız, bunu herkesin kabullenmesi gerekiyor. Maalesef maske kullanmayan çok insan görüyorum hala, maskeler çoğunlukla çenede ya da burnu açık vaziyette. Neden kavrayamadık hala önemini? Sosyal mesafeye hiç girmiyorum bile, dışarı çıkınca sosyal mesafe falan kalmıyor o iş tamamen sıkıntı. Market alışverişimizi sabah yapıyoruz, bomboş oluyor. Geçen market çalışanı da sabah ve öğlen gelmiyorlar, akşam yoğunluk oluyor, gündüz boş market dedi. Keşke daha dikkat etsek...

Toplum bağışıklığı kazanılması olayı da pek olmaz. Bilim kurulu üyesi İstanbul'da %15 oranında bağışıklık kazanıldığını, tam bağışıklık için bu rakamın %60'a çıkması gerektiğini söylemiş. Yani o da ayrı bir durum. Tek umut bir aşı, antikor veya ilaç. Virüsün mutasyona uğrayıp kaybolması da çok iyimser bir bakış. Bilim adamları virüsün etkisini yitirmeye başladığını söylüyor, bu doğru olabilir. Yeni gelen hastalarda entübe ve yoğun bakım ihtiyacı çok azalmış, yani ilk başlardaki gibi ağır seyretmiyor. Havaların ısınmasının etkisi var mı bilmiyorum ama Brezilya örneği de bu günlerde önümüzde...

Yaşlıların memleketlerine gönderilmesi kararı çok doğru ama onların da oralara virüs götürme riski var. Umarım dikkat edilir, yaşlıların imkanı varsa orada kalmaları ve yılı orada geçirmeleri de doğrusu olacaktır. Sonbaharda tekrarlama riskini de göz önünde bulundurmak lazım maalesef.

Umarım Haziran başına kadar 500-600 rakamlarına inebiliriz. Sonrası artık yaz dönemi, şehirlerdeki yoğunluğun azalması, insanların korunması vb. durumlarla daha da azalışa geçebilir inşallah.
 
  • Beğendim
Reactions: Harunnn60

emreemreu

Süper Mod.
Katılım
10 Şubat 2011
Mesajlar
29,824
Reaksiyon puanı
6,262
Puanı
1,060
Konum
Türkiye
Yeniden binin altına düşmüş olması güzel. Haziranın 15'ine kadar bu civarda devam ederse önlemleri daha da çok almamız gerekeceğini düşünüyorum. :) Günlük vaka sayısı 500'un altına inerse bu şekilde devam. :)
 

Yiğitt

Emekli
Katılım
9 Aralık 2013
Mesajlar
79,171
Reaksiyon puanı
45,870
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Entübe ve yoğun bakımdaki hasta sayısı sürekli azalışta lakin vaka sayısı hala istenilen düzeyde değil. Bayram sonrası 500-600'lü vaka sayısından bahsediliyordu. Maalesef hala +1000 vakadayız, üstelik test sayısı da az. Maalesef insanlar rahatlamış durumda, herkes bir alıştı ve rahat seviyede... Sokağa çıkma yasakları hafta sonu devam etmeli bu durumda, hala istendik seviyede değiliz maalesef.
 

Emre Ozansoy

Moderatör
Katılım
26 Ağustos 2017
Mesajlar
71,522
Reaksiyon puanı
56,754
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
SON DAKİKA!

Sokağa çıkma yasakları devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklama yapıyor.