⚠️ Parasetamol Zehirlenmesi: Sessiz Tehlike Hakkında Bilgilenelim!

Özellikle grip olunduğu zaman, doktor bile reçeteye Parol ve Theflue aynı anda ekliyor..
İkisindede Paraseto. Bulunmakta..

Eskiden bilmezdim, ikisinide içerdik... Bulutların üzerinde geziyorum derdim..

Aslında karaciğere fazla mesai yaptırıyormuşuz.
Şimdi grip hapları ve ağrı kesicileri aynı anda almıyorum.

Parol kullanıyorum ben ama bazen doktora gittiğimde eve farklı ağrı kesiciler girdiği olmuşdur.

Bilgilendirme için teşekkürler @Gerekli24

Emeğine sağlık.

• Beğendim
Reactions: Gerekli24
Özellikle grip olunduğu zaman, doktor bile reçeteye Parol ve Theflue aynı anda ekliyor..
İkisindede Paraseto. Bulunmakta..

Eskiden bilmezdim, ikisinide içerdik... Bulutların üzerinde geziyorum derdim..

Aslında karaciğere fazla mesai yaptırıyormuşuz.
Şimdi grip hapları ve ağrı kesicileri aynı anda almıyorum.

Parol kullanıyorum ben ama bazen doktora gittiğimde eve farklı ağrı kesiciler girdiği olmuşdur.

Emeğine sağlık.
Doktor uygun dozlarda yazıyorsa sıkıntı yoktur doktorun bu durumları iyi biliyor olması lazım. Flu soğuk algınlığı için gerekiyor kombine bir paket. Cold Flu tarzı ilaçlar hep kombin olarak satılır genelde.

• Okudum
Reactions: The_Erinch
@Gerekli24 benim geçen kış dişim ağrırken bir gece dayanamayıp 10 tane parol attım 1-2 saat aralıkla riski neydi şimdi :A
10 tane attıysan 500 mglık ise sınırı geçmişssin ama o zaman bir şey olmadıysa şimdi endişelenmene gerek yok :A Ha bu gene yaparsan bir şey olmaz anlamı da çıkmaz. Ama yine de riskli bir durum ben işte insanlar bu tarz şeylere girmesin diye açtım konuyu :A İlla geçti bir şey yapacak kesin diye bir şey yok ama risk durumu var

• Güldürdün
Reactions: xdragxx
10 tane attıysan 500 mglık ise sınırı geçmişssin ama o zaman bir şey olmadıysa endişelenmene gerek yok :A Ama yine de riskli bir durum ben işte insanlar bu tarz şeylere girmesin diye açtım konuyu :A İlla geçti bir şey yapacak kesin diye bir şey yok ama risk durumu var
Aynı gecenin sabahı zaten özel dişçiye gittim devlette sıra bekleyecek durumda değildim :A Tek o gün öyle bir şey yaptım yoksa normalde maks 2 tane içerim tekte :A

• Beğendim
Aynı gecenin sabahı zaten özel dişçiye gittim devlette sıra bekleyecek durumda değildim :A Tek o gün öyle bir şey yaptım yoksa normalde maks 2 tane içerim tekte :A
Ben genelde çok ağrım varsa farklı tarz ağrı kesiciler içmeyi denerim bir taneden tekte çok içmektense :A

• Güldürdün
Reactions: xdragxx
Daha iyileri var zaten A-Ferin içiyorum genelde de o gün evde tek parol vardı :A
Var var parolun yan etkisi az diye genelde kullanıyor ama etki gücü de daha hafif her şeyin sınırını aşınca sıkıntı olabiliyor o yüzden parolu belirttim insanlar nasıl olsa hafif diye aşırı fazla içebiliyor :A

Parol ağrı kesici olarak hafif geldiği için içmem gerektiğinde NSAİİ grubundan bir ilaç tercih ediyorum. Mide kanaması riskini arttırdığını bildiğimden içerken tok olmaya dikkat ediyorum.

• Beğendim
Parol ağrı kesici olarak hafif geldiği için içmem gerektiğinde NSAİİ grubundan bir ilaç tercih ediyorum. Mide kanaması riskini arttırdığını bildiğimden içerken tok olmaya dikkat ediyorum.

Aynen doğru yapıyorsun. Genelde çok sık kullanımda ve bazı özel durumlu kişilerde ciddi mide hasarı yapar zaten genel olarak güveni gruptur dediğin şekilde veya suyla kullanımda bu azalır bayağı.

Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: Royal_Highness
Çarşamba gecesi bir saat arayla antibiyotik ve Apranax ile Arveles aldım hala bir şey olmadı, araştırılmalı bu konu. :A Bilgilendirici bir konu olmuş bu arada, emeğine sağlık. :bhr: @Gerekli24
------
Güçlü ve diğerleine nazaran etkisi daha uzun süren bir ağrı kesicidir günde 1 veya 2 kez almak yetiyor bu yüzden fort olanından bahsediyorsun diye düşünüyorum.
Fort kullanıyordum ta ki Plus ile tanışana kadar, bırakmam artık. :A

• Güldürdün
Çarşamba gecesi bir saat arayla antibiyotik ve Apranax ile Arveles aldım hala bir şey olmadı, araştırılmalı bu konu. :A Bilgilendirici bir konu olmuş bu arada, emeğine sağlık. :bhr: @Gerekli24
------

Fort kullanıyordum ta ki Plus ile tanışana kadar, bırakmam artık. :A
Yukarda yazılanların yanında seninki bir şey değil gibi :A Benim de iki farklı ağrı kesici ve antibiyotik aynı anda aldığım olmuştur ne olduğuna göre değişir ama aşırı tehlikeli bir durum değil gibi geçmiş olsun. Ama sürekli yapmamak lazım yine de bazen uzun vadede zararları oluyor ilaçların. Plus olanın içinde kodein var kendisi morfinle aynı grupta olan bir opipid türevi tabi onun gibi değil yoksa istediğin gibi alamazsın:A Fortdan daha etkili olma sebebi odur:A

• Beğendim
Reactions: Emre Ozansoy