Şubat 2011 Kanalların Aylık Sıralamaları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,475
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
  • Şubat ayında, kanalların reyting sıralamaları belli oldu.
  • Kanal D yine listeye damgasını vurdu. Tüm kategorilerde zirvede yer aldı. Özellikle Prime-Time totalde rakiplerine büyük fark attı. A/B grubunda da farkı açtı.
  • Show, Prime-Time AB'de ikinciliği korudu ama Kanal D ile arasındaki fark açıldı. Diğer kategorilerde üçüncü oldu, ATV'yi takibini sürdürdü.
  • ATV, bu ayda düşüşünü sürdürdü. Kategorilerin tümünde düşüş yaşadı.
  • Star da düşüş yaşadı bu ay. Fox ise önemli bir değişiklik yaşamadı.

PRIME TIME TÜM KİŞİLER İZLENME PAYLARI (%)

KANAL D 22.0
ATV 14.8
SHOW 13.5
STAR 7.4
FOX 6.9
STV 4.7
KANAL7 3.1
FLASH 1.3

PRIME TIME A/B SES İZLENME PAYLARI (%)

KANALD 21.1
SHOW 16.9
ATV 14.4
STAR 8.0
FOX 4.7
STV 1.9
KANAL7 1.3
FLASH 0.5

TÜM GÜN TÜM KİŞİLER İZLENME PAYLARI (%)

KANAL D 15.5
ATV 12.4
SHOW 9.5
FOX 8.4
STAR 8.2
STV 4.0
KANAL7 3.2
FLASH 1.8

TÜM GÜN A/B SES İZLENME PAYLARI (%)

KANALD 15.0
ATV 12.0
SHOW 11.9
STAR 8.4
FOX 6.2
STV 2.0
KANAL7 1.4
FLASH 0.9

Kanal D Kaliteli Dizi Ve Kaliteli Yayınlar Yaptıgı İçin Lider Olmasi Süpriz Değil Abd Prime De Show Muhteşem yüzyıl Sayesinde İkinciliğe Yükselmis Büyü Başarı

Şok oldum,o kadar hesaplamıştım kafamdan,nerde hata yaptım acaba ? :)

Yetenek Sizsiniz ve Yok Böyle Dans'ın bir haftayı es geçmesi, Karadağlar'ın düşüşü ve Nuri'nin başlaması bu sonuca neden oldu diye düşünüyorum...
Ben Kanal D'nin PT A/B'de de zirvede olacağından emindim ama bu kadar fark beklemiyordum :)

Kanal D bir çarşambaya milli maç koyup yüksek reyting almıştı,onun da etkisi olabilir...

Yine de bir günü full boş,2 günü sallantıda olan bir kanalın birinci olması şaşırtıcı,aslında ATV birinci olmalı gibi,çünkü her gün ortalamanın üstünde izleniyor,tek eksiği 20 reytingli bir dizi,onu da Her şeye Rağmen yapabilirse kimse ATV'yle boy ölçüşemez. Diğer ilginç durumda Show'un sadece 3 diziyle,11 dizilik ATV'yi A/B'de geçiyor olması... :)

Evet mili maçta vardı. Çok Güzel Hareketler Bunlar ile Kanal D toparlar boş günü de :)

Show 3 diziyle 11 dizilik ATV'yi geçiyor. Bu ilginç gibi dursa da ATV'nin bir Acun'u yok :)
ATV her gün istikrarlı gibi gözüküyor ama yüksek reytingli dizisi yok. En yüksek reytingli dizisi olan Kurtlar Vadisi Pusu kendi gününde bile birinci olamıyor. Her Şeye Rağmen başarıılı olabilir ama ATV'yi zirveye taşıyacak yeterlilikte bir dizi değil kesinlikle...

Peki şu 4 büyük kanalı bir de reyting-maliyet açısından değerlendirelim mi? En çok izlendiğini iddaa eden Kanal D en kar eden kanal mı gerçekten ya da en çok zararaeden hangisi,bir de karlarına göre sıralama yapsana üstadım...

Bunu tahmin etmek oldukça zor...
Maliyet sıralaması:
Kanal D / ATV / Show / Star bence.
Kar sıralaması:
Kanal D / Show / ATV / Star

Show, üç tane dizisi dışında fazla maliyetli işler yapmıyor bence...
Kanal D, dizilerine büyük yatırımlar yapıyor. Bunun karşılığını da çok iyi bir şekilde alıyor...
ATV, özellikle Ezel - Kurtlar Vadisi Pusu - Aşk ve Ceza gibi dizilere büyük bütçeler ayırıyor ve karşılığını fazla alamıyor gibime geliyor...
Star, fazla maaliyetli işler yapmıyor. Sırat'ı bunun dışında tutmalıyız. Sırat, böyle giderse kanalı zarara uğratır...

Show'a 1 tane dizi daha geliyor: Karakol.
Atv ise 13 tane dizisi olucak, Herseye Ragmen ve Tövbeler Tövbesi eklenirse.
Star Sirat dizisine cok güvenmisti, ama hayaller su gibi akti.
Kanal D'nin dizileri kaliteli cünkü kanal d dizilerin yapimlari cok güzel; AY YAPIM. Örnek: Yaprak Dokumu, Fatmagulun Sucu Ne, Aski Memnu.
Ben Herseye Ragmen dizisinin 20 reytingi alicagini sanmiyorum, ama dizi haftaya pazartesi basliyor.. bakalim neler olucak?

Total için diğer kanalların sonuçları da açıklandı...

“TOTAL TÜMGÜN” SIRALAMASI

KANAL D: 15.5

ATV: 12.4

SHOW: 9.5

FOX: 8.4

STAR: 8.2

SAMANYOLU: 4

KANAL 7: 3.2

FLASH: 1.9

YUMURCAK TV: 1.8

TNT: 1.4

KANALTÜRK: 1.4

NTV: 1.2

CARTOON NETWORK: 1.1

NTVSPOR: 1

TV8: 1

HABERTÜRK: 0.9

CNNTÜRK: 0.5

CNBC-E: 0.4

CINE 5: 0.4

KRAL TV: 0.3

BLOOMBERG HT: 0.3

SAMANYOLU HABER: 0.3

TGRT HABER: 0.2

KANAL A: 0.2

MAXI TV: 0.2

POWER TÜRK: 0.2

NATIONAL GEOGRAPHIC: 0.1

SKYTÜRK: 0.1

BUGÜN TV: 0.1

ÜLKE TV: 0.1

“TOTAL PRIME-TIME” SIRALAMASI

KANAL D: 22

ATV: 14.8

SHOW: 13.5

STAR: 7.4

FOX: 6.9

SAMANYOLU: 4.7

KANAL 7: 3.1

KANALTÜRK: 1.5

FLASH: 1.3

TNT: 1.1

TV8: 1

NTV: 0.9

NTV SPOR: 0.7

HABERTÜRK: 0.7

YUMURCAK TV: 0.5

BLOOMBERG HT: 0.6

CARTOON NETWORK: 0.4

CNNTÜRK: 0.4

CINE 5: 0.4

CNBC-E: 0.3

SAMANYOLU HABER: 0.2

KRAL TV: 0.1

MAXI TV: 0.1

NATIONAL GEOGRAPHIC: 0.1

SKYTÜRK: 0.1

POWER TÜRK: 0.1

TGRT HABER: 0.1

KANAL A: 0.1

POWER TÜRK: 0.1

ÜLKE TV: 0.1

Samanyolu'nun NTV'yi geçtiğini gördüm ya :D Nasıl geçebilir ya :D

Bence en çok zarar eden kanal Star,çünkü her dizisi can çekişiyor ama kanal onlara reytinglerinden fazla para ödüyor,bildiğim kadarıyla 8 reytingden azı zarar ediyormuş...

İkinci zarar eden ATV,işe yaramayan 23:00 sonrası olan prime'time'a katkısı olmayan bir sürü dizi besliyor,o diziler de çok iyi reytingler almıyor,23:00 sonrası dizi yayınlamak akıl karı bir iş değil...

Üçüncüsü Kanal D,süpersonik dizileri olmakla birlikte o da 23:00 sonrası dizi yayınlayanlardan,bir an önce kurtulması lazım bazı gereksiz,reytinge katkısı olmayan dizilerden...(Türkan gibi özel işler hariç,onlar her daim yaşatılmalı )

En az zarar eden yani aslında hiç zarar etmeyen çok dizi batırsa da şu an var olan her işiyle yüksek reyting alan Show en başarılı kanal. 3 dizisi de iyi noktada,Acun zaten çok iyi noktada ,iki günü boş olsa da reytingde de iyi noktada. Tek sorunu gündüz programlarıın çok boş olması,bunlardan bazıları desteklenebilir ama Seren Serengil'in,Aile Sırları'nın ne işi var,anlayamıyorum...

8 reytingden azının zarar ettiğini hiç sanmıyorum. O zaman piyasada kanal kalmazdı :) 3-4 reytingin yeterli olduğunu düşünüyorum dizileirn kendi maaliyetlerini kurtarması için. (Aynı durum Kanal D de geçerli olmaz. Çünkü Kanal D'nin dizileri için çok yüksek maaliyetler harcanıyor.)
Star'ın çıkışa geçmesi için çok köklü değişikliklere gitmesi lazım. Logosundan, jeneriklerine, gündüz programlarına kadar büyük bir değişime gitmeli. Star'ın ana haber bülteni en çok izlenen haber bülteni. Yani potansiyeli çok yüksek olan bir kanal ama son yıllarda çok ihmal ediliyor. Kanal D'nin gölgesinde kalıyor...

23.00'dan sonra yayınlanan diziler bence de çok mantıklı değil ama ATV'nin dizileri izleniyor. Özellikle Gönülçelen ve Kızım Nerede'den iyi kar ettiklerini düşünüyorum... Dizi iyi reyting aldıktan sonra prime-time olup olmamasının hiçbir önemi yok....

Show, şu an iyi kar ediyor ama bu sene epey zarar etmiş olmalı... Deli Saraylı, Önce Vatan, Doktorlar, +18 gibi yüksek maaliyetli dizileri büyük hayal kırıklığı yaşattı ve büyük zarara uğrattı...

Gold Film'in sahibi Faruk Turgut söylemişti bir programda 8 reytingden azının kanala zarar getirdiğini. Ama kanallar tüm dizilerinin ortalamasına bakıp onları da devam ettiriyorlarmış... Yani kanallara birinden alıp diğerine veriyor,sonuçta geçinmeyi başarıyor... 4 reytingden azı ise kaldırılıyormuş direk...

Hanımın Çiftliği için demiştir belki 8 reytingden az olursa zarar eder diye :):) Star, Fox ve ATV çok fena halde zarar ederdi öyle olsaydı...

O da zaten tek bir kanal kar ediyor,diğer tüm kanallar zarar ediyor dedi ama o tek kanalı söylemedi,tabi bu konuşma aralık falandı...

O kanal tabiiki Kanal D'dir Aralık ise.
Ben durumun o kadar kötü olduğunu sanmıyorum. Kar etmeseler niye yapsınlar bu işi :)

Bilemiyorum ama kanal sahibi olan tüm patronların başka işleri de var,belki de o işlere bir katkısı oluyordur kanallarının, ya da iktidara yakın kanalların başka kaynakları olabilir... :)