Şok Şok ! Ha Babam Uzay'in Erteleme Sebebi : İsim Araklama

beyazsoy

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
13,173
Puanı
1,059
Ha Babam Uzay'ın ismine kullanım yasağı!

0f0_0be52.jpg

MANŞET HABERLER
Önümüzdeki günlerde "Ha Babam Uzay" adıyla yayına başlaması planlanan dizide "Ha babam" ibaresinin kullanılmasının durdurulmasına karar verildi.

Show'da yayınlanmaya başlanacağı duyurulan "Ha Babam Uzay" dizisiyle ilgili Rıfat Ilgaz'ın oğlu Aydın Ilgaz dizide 'ha babam' ibaresinin kullanılmasının durdurulmasını istedi. İtirazı değerlendiren mahkeme, 100 bin TL teminat karşılığında dizinin adında ve bu diziyle ilgili tanıtım reklam duyurularında "Ha babam", "Hababam" ibaresini kullanmalarının tedbiren durdurulmasına karar verdi.

""HA BABAM" İSMİNDEN FAYDALANMAK İSTENİYOR"

İstanbul 4 Nolu Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya "Hababam Sınıfı" romanının yazarı Rıfat Ilgaz'ın oğlu ve varisi Aydın Ilgaz ile taraf avukatları katıldı. Ilgaz'ın avukatı Murat Turhan, "Karşı taraf yeni bir diziye başlamaktadır ve başlarken "Ha babam" isminden faydalanmak istemektedir. Eser sahibi olarak ismini ve alametlerini kullanmayı yasaklama hakkımız vardır. Karşı tarafın amacı bunun bir hababam sınıfı gibi algılanmasını sağlamaktır. Bunu da şu an sağladıkları görülmektedir. İki gün sonra dizi bu isimle yayına girecektir. Bu yüzden "Ha babam" ibaresinin kullanılmasına tedbir konulmasını talep ediyoruz" dedi.

HA BABAM'A TEDBİR

Dizinin yapım şirketi Süreç Filmcilik'in avukatı Aydın Kurban ise, dizinin Hababam sınıfı romanıyla alakasının olmadığını belirterek, "Bizim kullandığımız deyim 'Ha babam' şeklindedir. Türkçe'de yaygın kullanılmaktadır. Hababam deyiminin Rıfat Ilgaz tarafından yaratılmış bir deyim olduğu kabul edilemez. Tedbir talebinin reddine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme, 100 bin TL teminat karşılığında dizinin adında ve bu diziyle ilgili tanıtım reklam duyurularında "Ha babam", "Hababam" ibaresini kullanmalarının tedbiren durdurulmasına karar verdi. Mahkeme teminatın yatırılması durumunda tedbir kararının İstanbul İcra Müdürlüğü tarafından yerine getirilmesine hükmetti.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Daha once dedim yapilan yanlis diye.tayfun guneyer guya uyaniklik yapacak dizinin tutmasi icin hababamin mirasina konacakti. hababam denince akla tek sey geliyor. kimse kimseyi kandirmasin. Millet bi ismi duyunca aaaa hababam sinifi uzaya mi cikiyor diye dusunuyor

Bence böyle bir şeyin olması hata. Benimde gördüğümde aklıma ılk o gelmişti. Hep Amerikanın oyunları bunlar. :F

:)))))))))))))))))))))))))))))

buna çok güldüm ya:)) demekki amerikanın işleri bunlar.. eee kim var arkasında tabiki siyonistler ne isterler bizden anlamam ya:)))

Davada haklı gibiler, o şekilde yazmasalar da, o çağrışımın gücünden yararlanmak istemiş olabilirler açıkçası.

Yalnız konuda sorunlar var, herhalde sen de farkındasındır beyazsoy, telefon nedeniyle mi oluyor bu durum acaba ?

Davada haklı gibiler, o şekilde yazmasalar da, o çağrışımın gücünden yararlanmak istemiş olabilirler açıkçası.

Yalnız konuda sorunlar var, herhalde sen de farkındasındır beyazsoy, telefon nedeniyle mi oluyor bu durum acaba ?
mobil sayfasında düzeltme yapınca böyle oluyor. başlıgı bir türlü düzeltemedim

daha iyi bişeyler bulunabilir

okadar tanıtım yapıldı.. fragmanlar döndü. tayfun güneyer ve oyuncular efendim biz ha babamı sürekli uzayda gittikleri için koyduk!!!! ha babam sınıfıyla alakası yok diye ekran ekran dolaştılar. şimdi isim değişirse ciddi reyting kaybı yaşacaklar. bence hiç başlamadan bitirsinler.

okadar tanıtım yapıldı.. fragmanlar döndü. tayfun güneyer ve oyuncular efendim biz ha babamı sürekli uzayda gittikleri için koyduk!!!! ha babam sınıfıyla alakası yok diye ekran ekran dolaştılar. şimdi isim değişirse ciddi reyting kaybı yaşacaklar. bence hiç başlamadan bitirsinler.

Sanırım isim değiştirilmeyecek, konuda tam net değil ama parası ödenip kullanılacak gibi. :)

Bence cok gereksiz dizinin adi degil icerigi önemli. Konusunun hababam sinifi ile alakasi yok

Sanırım isim değiştirilmeyecek, konuda tam net değil ama parası ödenip kullanılacak gibi. :)

en matıklısı bu yoksa okadar yatırım boşa gidecek. ama istenen 100bin lira şuana kadar ismin kulanılmasından. bundan sonra istenecek para daha fazla olacaktr.

Bence açılan dava çok saçma. Ha Babam özel bir şey değil ki sonuçta :)

bırak dava açılması dava kapul edildi tedbir bile konuldu. sokaktan birini çevir hababam uzay den bakalalım aklına ne gelecek. yapımcı ve senariste bu kurnazlıktan yaralanmak istemiş. makemede şimdilik haklı görmüş