'Şeytan Adası'nda Esir Türk: Polis Cemil' İzleyici İle Buluştu! | tabii

Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
64,418
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
indir.webp

tabii'nin Ehl-i Hayal imzalı yeni dizisi 'Şeytan Adası'nda Esir Türk: Polis Cemil' izleyici ile buluştu.

Yönetmen koltuğuna Nihal Ağırbaş Sarıkaya'nın oturduğu, senaryosunu Ömer Erbil'in yazdığı ve başrolünde Polis Cemil karakteriyle Gürbey İleri'nin yer aldığı dökü-drama türündeki dizi izleyici ile buluştu.

Melisa Berberoğlu, Levent Sülün, Betigül Ceylan, Hayati Akbaş, Abidin Yerebakan ve Mehmet Çepiç gibi isimlerinde kadrosunda yer aldığı 4 bölümlük dizinin konusu ise şöyle:
1919 yılında işgal altındaki İstanbul’da geçen dizide, polis memuru Cemil, Fransız ordusunda görevli askerlerin Türk kadınlarını taciz etmesiyle başlayan olaylara müdahale eder ve iki Fransız işgal askerini öldürür. 10 yıl kürek cezasına çarptırılan Cemil, önce Fransa'ya ardından Güney Amerika'daki Fransız Guyanası'na gönderilir. Cemil'in bir sonraki durağı ise korkunç yaşam şartlarıyla bilinen ve en azılı suçluların gönderildiği Şeytan Adası olur. Cemil bu yılları büyük zorluklarla geçirirken ülkesinde de büyük değişiklikler yaşanmaktadır. Verilen istiklal mücadelesinin ardından işgal kuvvetleri ülkeyi terk etmiş ve Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Polis Cemil hakkında basında çıkan haberlerin ardından onun serbest bırakılması için devreye girecektir.
Şeytan Adası'nda Esir Türk: Polis Cemil, tüm bölümleriyle şimdi sadece tabii'de!

Her ne kadar türünün alıcısı olmasam da ve izlerken yer yer rahatsız etse de Gürbey İleri hatırına tüm bölümleri tamamladım, özlemişim izlemeyi. :bhr: Umarım televizyonda da bir dizide izleme fırsatımız olur yakın zamanda kendisini.

Gerçek bir hikaye olması ve dönemi başarılı bir şekilde yansıtmaları ile iyi bir iş çıkmış ortaya. Dönem dizisi severler için çerezlik bir yapım, boş zamanda izlenilebilir.

• Beğendim
Reactions: Dante
ilk haberi ciktigindan bugune bekliyordum yayina girmesini. haftasonu mutlaka izleyecegim .

bu arada , dizinin basligi var ise, izledikden sonra ^yorum ekleyebiliirim .

yazmisken , diger bir duruma da degineyim ;

hikaye de gecen meshur -seytan adasi- 'na ->
kult ^papillon romani ve filminden asina oldugumdan
haliyle bu diziyi de listeme almistim . ^dedigim roman ve filmi ayrica oneriyorum turu ozelinde .

hikaye nin islenisi , -oyunculuklar ve dizi nin teknik iyi kotu yanlarini- izledikden sonra yorumlamayi dusunuyorum .

Son düzenleme:
ilk haberi ciktigindan bugune bekliyordum yayina girmesini. haftasonu mutlaka izleyecegim .

bu arada , dizinin basligi var ise, izledikden sonra ^yorum ekleyebiliirim .

yazmisken , diger bir duruma da degineyim ;

hikaye de gecen meshur -seytan adasi- 'na ->
kult ^papillon romani ve filminden asina oldugumdan
haliyle bu diziyi de listeme almistim . ^dedigim roman ve filmi ayrica oneriyorum turu ozelinde .

hikaye nin islenisi , -oyunculuklar ve dizi nin teknik iyi kotu yanlarini- izledikden sonra yorumlamayi dusunuyorum .
İzledikten sonra yorumunu bu başlık altından yapabilirsin. :bhr:

• Beğendim
İzledikten sonra yorumunu bu başlık altından yapabilirsin. :bhr:
ivedi geri donuslu -alakan icin- tesekkur ederim .

ben sandim ki dizinin ayri bir baslik olarak ^konusu olacak .

genel baslik altinda bolumleri ayri ayri yorumlamak takibi kolay degil gibi(b). neyse.goreceli elbette.

tabii iceriklerinden - biltmore ve kuzgun dipsiz karanlik -
simdilik izledigim projeler .

• Beğendim
Reactions: Emre Ozansoy
ivedi geri donuslu -alakan icin- tesekkur ederim .

ben sandim ki dizinin ayri bir baslik olarak ^konusu olacak .

genel baslik altinda bolumleri ayri ayri yorumlamak takibi kolay degil gibi(b). neyse.goreceli elbette.

tabii iceriklerinden - baltimore ve kuzgun dipsiz karanlik -
simdilik izledigim projeler .
Platform birden fazla dizi ile yayına başladığı için tek bir başlık altında yorumlama kararı alınmıştı diye hatırlıyorum. Ayrı bir konu açılmıyor tabii dizileri için.

Marnalı, Sürgünler ve Derin Mor ile birlikte Şeytan Adası'nda Esir Türk favorim oldu benim şu ana kadar.

• Beğendim
^Platform birden fazla dizi ile yayına başladığı için tek bir başlık altında yorumlama kararı alınmıştı diye hatırlıyorum. Ayrı bir konu açılmıyor tabii dizileri için^.

Marnalı, Sürgünler ve Derin Mor ile birlikte Şeytan Adası'nda Esir Türk favorim oldu benim şu ana kadar.
^ aciklama icin tesekkur ederim .

marnali nin bir bolumune bakmistim. <-bir gece masali nin ^kursat'i basrol :) .
vakit bulabilirsem devam edebilirim. dizinin cekim renk filtresi hosuma gitmisti.

surgunler dizisi de listemde yer aliyor. yaz tatilinde aradan cikaririm bu ikisini.
derin mor'a dair fikrim bulunmuyor.

seytan adasi - hikayesinin gercekligi bir yana - proje nin ozgun olmasi kayda deger bir farklilik... bi bakima, sektor de bugune kadar bu tur bir is yapilmamis olmasi ; tarafim adina soylersem -diziyi izleme istegimi daha da arttiriyor- .

pazar aradan cikaririm , yorumu da ^belittigin bolume eklerim unutmazsam . :)

• Beğendim
Reactions: Emre Ozansoy