Bu haftaki "İTİRAFLAR" sadece Doğu için...
Bu hafta herkesten aramızdan ayrılan EFE (Doğu) kardeşimiz hakkında yazılar gönderilmesini istemiştim, daha gencecik yaşında hastalıklarla boğuşup sonuna kadar direnmişti Efe ama ne yazık ki bu durumu daha fazla kaldıramadı.. Vefat etti demek hala o kadar zor ki o yüzden hep "aramızdan ayrıldı" diyebiliyorum sadece, böylesine acı dolu bir hayat böylesine bir yaşam mücadelesi, onun hayatını biraz bilseniz emin olun bu satırları daha iyi anlardınız... Bir kez daha mekanı cennet olsun kardeşimizin, Allah rahmet eylesin.. Bu vesileyle vefat eden abimiz china_shangai'yi de bir kez daha rahmetle anıyoruz..
DENİZZ19
Doğu.. İsmini söylerken bile her şey sil baştan oluyor. Acıyı yaşamak için birini çok iyi tanıman gerekmez zaten iliklerindedir her bir zerresi. Öylesine tarifsiz bir acı işte içimde yarattığı zamansız gidiş. Çok genç, ara ara sürtüşmelerimiz olsa da her daim mutlu hatırladığım, hatırlayacağım güzel insanlardan. Ailemden birini kaybetmişlik duygusu çok kötü. Cümleler çok yersiz kalacak. O sebeple kısa kesmek istiyorum. Her daim aklımızda bir yerlerde hep olacak. Yüzü içime sinmiş şekilde yaşayacak. Başımız sağ olsun tekrardan.
BULLY
Her insanın sahip olmak isteyeceği bir dosttu Efe, özel bir adamdı. Sevdiklerine gerçekten kıymet verir, bunu hissettirirdi. Kuşkusuz hepimizi derinden yaraladı bu zamansız ayrılığı.. Sohbetine doyum olmazdı, gece muhabbetlerimizi hiç unutmayacağım.. Onsuz bir yanım hep eksik kalacak, doyamadan gitti adamın kralı.. Huzur içinde uyu canım kardeşim benim, seni her zaman özleyeceğim, kalbimde ve dualarımda olacaksın.. Unutursak yüreğimiz kurusun..
ÇİĞDEM
Doğu foruma ilk gelişini hatırlıyorum vadi sayfamız ozaman aktifti bir diğer rahmetli China abimizde vardı Doğuyuda çok severdi şimdi yine birlikteler cennetten izliyorlar bu sefer buraları bizleri
Siyasi yönüyle değilde ben goygoylarıyla ilgileniyordum çok güzel eğlenceli sohbetlerimiz olmuştur
Son olarak ölümler iz bırakıyor hepimizin hayatında ama forumda olunca bu gerçekten bambaşka birşey çünkü burada biz birbirimizi ölümsüz sanıyoruz şuan China abi yada Doğu gelseler mesaj yazsalar kimse sorgulamaz direk goygoyla cevap verelek devam eder keşke çıkıp gelebilseler
MASKELİ FEDAİ
Doğu kardeşim.. Çok özledim lan seni. Sabahları foruma girdiğimde senden bildirim gelirdi sürekli. Bana "İyi geceler" diye mesaj atardın. Şimdi foruma girdiğimde bildirim bölümünün sessiz olması içime çok oturuyor be dostum. Senin sohbetini, goygoylarını çok arıyorum. Her şey seninle durdu sanki..
DOSİ
Efe, forumdaki eğlenceli yorumlarıyla ilgimi çekmişti. Zamanla tanıdıkça bir çok ortak noktamıza şahit olmuştuk. Birazda o vesileyle samimiyetliğimiz dahada artti. Birbirimize ruh ikizim diyorduk bundan dolayıda. Kendisi için ilk zamanlar ağlayan palyaçoyum diyordu. Sebebini zamanla anladım. Bize çevresindekilere neşeli halini yansıtan ama içinde hüznü, acıyı yaşayan biriydi. Senelerdir rahatsızlığından dolayı acı yaşamasına rağmen bizlere hiç yansıtmadı ve hep eğlenceli yorumlarıyla keyifli sohbetler etmemize vesile oluyordu. Doğu ile sohbet etme imkanı olan ve onu tanımaya çalışanlar kısa sürede onun nekadar temiz kalpli, sabırlı ve zeki olduğunu farkediyordu. Çok zekiydi çünkü nerde nasıl konuşulması gerektiğini çok iyi biliyordu. Olacakların bilincinde olmasına rağmen hayata küsmeyip eğlenmeyi ve etrafındakileri eğlendirmekten vazgeçmedi.
17 nisan 2018 tarihinde bana hastalığını detaylı anlattı. Ozamanlar ilk anlattığı kişiydim ve bana birşey olursa forumdakilere anlatırsın demişti. Kısa bir süre sonra Menes ve bir kaç kişiye daha anlattı durumunu. 2018 yaz ayından beri forumdaki aktifliğini kontrol ettim hep çünkü online olduğunu gördükçe rahatlıyordum. Zaman zamanda foruma gelemediğimdede Menes'den alıyordum haberlerini. Allah mekanını cennet eylesin. Kendisini tanıma fırsatım olduğu için çok mutluyum. Gidişinden çok etkilemdim ve hâlâ aynı hüznü yaşıyorum. Allah ailsinede sabır versin.
Bu arada dün o bahsettiğim palyaço mevzusuna bu konuşmada da deyinmişti
TOLSTOYEVSKİ
Vefat haberini duyduğumda günlerce etkisinden çıkamadım. Sadece forumda görüşüyor olsak bile muhabbetimizin arkadaşlığımızın olduğu okuldan bir sınıf arkadaş vefat haberini duymaktan farksız bir hüzün ve acı. Uzun ve hararetli tartışmalarımızı asla unutmayacağım, tüm o tartışmalara rağmen olayları kişiseltirmeyen olgun karakterini ve diğer birçok konuda kafa dengi olmamız unutmak mümkün değil. Keşke böyle olmasaydı. Hayat hiç adaletli değil. Ancak şu an son zamanlarında yaşadıklarının aksine huzur içinde olduğundan eminiz. Belki başka bir hayatta umarım görüşmek üzere.. Bunları senin hakkında yazmak bile çok ilginç ama hayatın acı gerçeği işte hepimizin er geç başına gelecek olan. Ruhun şad olsun ve başta annen baban kardeşlerin olmak üzere ailene sabrı cemil dilerim...
POLAT ŞAŞMAZ
Efeyle ben hayatımız boyunca aynı sıkıntılardan geçtik ikimizinde sağ ayağına çay döküldü ve ikimizinde hala o yara izleri duruyor, ikimizinde aynı şekilde aynı yerlerimizi cam kesmiş vs. vs. kısacası ikimizde aynı yerlerimizden yaralanmışız ayrıca iki hemşeriyiz de. Birbirimizin kardeşiydik. Zamanında Pubg oynamak için beni çağırdığında bilgisayarım yoktu bunu ona bildirdim ve o da bana eski bilgisayarını bana vermeyi teklif etti. Bunu yapacak dünya üzerinde pek insan yok o bu dünya için fazla masumdu. Efeyle 2016 darbe girişiminden bu yana tanışıyorduk en başından beri bu hastalığın onu bu yaşlarda öldüreceğini biliyordu ama hiçbir zaman bunu bana hissettirmedi. Hiç bahsetmedi ta ki vefatından son 5-6 ay öncesine kadar. O bunu bile bile hep neşeliydi hep formundaydı. Bunu yapabilecek dünya üzerinde bir canlı zor bulunur. Ondan çok şey öğrendim. Allah cennette bir araya gelmemizi nasip etsin. Canım kardeşim.
HARUNNN60
TURKUAZZ
Doğu hakkında Forumda epey bulunmayınca yoğunluktan sanmıştım.ama onun hastalığından daha sonra duyum almıştım. forumda çok fazla konuşmasam dahi bazı konularda konuşmuştum.daima hatırlanacak üye.Allah mekanını cennet eylesin.
S.G.A.T.
Allah sana rahmet eylesin kardeşim, unutulacak biri değildin. Konuşmalarımız hala duruyor. Gidip onlara bakacağım şimdi. Düzgün karakterin, mizahınla hep forumumuzda hatırlanacaksın, kardeşim.
ASERAT
Zamanında siyasetle ilgili bazı konularda ters düşsek de, bazen fanatiklik sınırlarını aşsa da (ve aslında görüş bakımından ortak bir noktamız olmasa da) insan olarak kalbinin çok iyi niyetli olduğuna inandığım, eğlenceli, çevresindekilerin yüzünü güldüren ve sağlam arkadaşlıklar kurduğuna şahit olduğum bir insandı. Çok fazla samimiyetimiz yoktu belki ama mesajlaştığımız zamanlarda hayata pozitif bir açıdan bakan biri olduğunu anlıyordum. Bu kadar erken bir vedayı hak etmedi (kimse hak etmez gerçi) ama kader işte. Kendisinin yokluğu her zaman hissedilecek fakat onun gibi güzel bir insanla tanışmanın mutluluğunu yaşadığımız için mutlu olmalıyız. Fav10 ailesi olarak onun anısını hep beraber yaşatmak boynumuzun borcu. Mekanın cennet olsun.
XBUGRAX
Kendisiyle muhabbetimiz yoktu ama genç yaşta bu gidişiyle çok üzdü. Daha sonra mesajlarına baktığımda sağlıkla ilgili yazdıkları, hastalığını kabullenişi çok etkiledi. Çok şeyler yaşamış huzur içinde uyusun..
VADİKIZI
Efe...Yarın sen gideli tam 60 gün olacak bu iki ayda forumdaki yokluğun o kadar belli ki ne kadar dolduruyormuşsun
sen farkında değilmişim yokluğunda daha iyi anlaşılıyor bu vadi başlığında tanışmıştık biz senle daha tanıştığımz
güb abla demeye başlamıştın bana hiç bir saygısızlığın olmamıştı her zaman abla diyerek başlardın hastalığını öğrendiğimde çok üzülmüştüm ki böylesine hayat dolu bir çocuk hasta olamazdı diye düşünürdüm hep son zamanlarda muhabbet edemedik ama hastalığın hep aklımdaydı sorupta canını sıkmak istemiyordum ama hep aklımdaydı en son iyiyim abla demiştin belkide haberini aldığımda bu yüzden şok oldum bilemiyorum watsapa ne zaman baksam atacanın mesajı gözümün önüne geliyo unutulmadın nutulmayacaksın Efem inşAllah mekanın cennettir nur içinde yat kuzum nur içinde yat..
ALLAH RAHMET EYLESİN, MEKANIN CENNET OLSUN BİR KEZ DAHA KARDEŞİM...
Doğu hakkında Forumda epey bulunmayınca yoğunluktan sanmıştım.ama onun hastalığından daha sonra duyum almıştım. forumda çok fazla konuşmasam dahi bazı konularda konuşmuştum.daima hatırlanacak üye.Allah mekanını cennet eylesin.
S.G.A.T.
Allah sana rahmet eylesin kardeşim, unutulacak biri değildin. Konuşmalarımız hala duruyor. Gidip onlara bakacağım şimdi. Düzgün karakterin, mizahınla hep forumumuzda hatırlanacaksın, kardeşim.
ASERAT
Zamanında siyasetle ilgili bazı konularda ters düşsek de, bazen fanatiklik sınırlarını aşsa da (ve aslında görüş bakımından ortak bir noktamız olmasa da) insan olarak kalbinin çok iyi niyetli olduğuna inandığım, eğlenceli, çevresindekilerin yüzünü güldüren ve sağlam arkadaşlıklar kurduğuna şahit olduğum bir insandı. Çok fazla samimiyetimiz yoktu belki ama mesajlaştığımız zamanlarda hayata pozitif bir açıdan bakan biri olduğunu anlıyordum. Bu kadar erken bir vedayı hak etmedi (kimse hak etmez gerçi) ama kader işte. Kendisinin yokluğu her zaman hissedilecek fakat onun gibi güzel bir insanla tanışmanın mutluluğunu yaşadığımız için mutlu olmalıyız. Fav10 ailesi olarak onun anısını hep beraber yaşatmak boynumuzun borcu. Mekanın cennet olsun.
XBUGRAX
Kendisiyle muhabbetimiz yoktu ama genç yaşta bu gidişiyle çok üzdü. Daha sonra mesajlarına baktığımda sağlıkla ilgili yazdıkları, hastalığını kabullenişi çok etkiledi. Çok şeyler yaşamış huzur içinde uyusun..
VADİKIZI
Efe...Yarın sen gideli tam 60 gün olacak bu iki ayda forumdaki yokluğun o kadar belli ki ne kadar dolduruyormuşsun
sen farkında değilmişim yokluğunda daha iyi anlaşılıyor bu vadi başlığında tanışmıştık biz senle daha tanıştığımz
güb abla demeye başlamıştın bana hiç bir saygısızlığın olmamıştı her zaman abla diyerek başlardın hastalığını öğrendiğimde çok üzülmüştüm ki böylesine hayat dolu bir çocuk hasta olamazdı diye düşünürdüm hep son zamanlarda muhabbet edemedik ama hastalığın hep aklımdaydı sorupta canını sıkmak istemiyordum ama hep aklımdaydı en son iyiyim abla demiştin belkide haberini aldığımda bu yüzden şok oldum bilemiyorum watsapa ne zaman baksam atacanın mesajı gözümün önüne geliyo unutulmadın nutulmayacaksın Efem inşAllah mekanın cennettir nur içinde yat kuzum nur içinde yat..
ALLAH RAHMET EYLESİN, MEKANIN CENNET OLSUN BİR KEZ DAHA KARDEŞİM...
Son düzenleme: