İran'ın Oscar Aday Adayı Belli Oldu

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
6,723
Puanı
1,060
İran'ın Oscar'da En İyi Yabancı Dilde Film kategorisinde aday olmak için yarışacak filmi netlik kazandı. Daha önce 2011 yapımı A Separation (Bir Ayrılık) filmi ile bu ödüle layık görülen Asghar Farhadi'nin yeni filmi Le Passe (Geçmiş) İran'ın aday adayı oldu.

İran cephesinden bazı kesimlerden ise bu seçime tepki yağdı. Farsi Haber Ajansı, Filmi Fransa'da geçmesi ve İranlı karakter sayısının sadece 1 tane olması bu tepkinin nedenlerindendi.

Le Passe'de daha önce The Artist filminde yer alan Berenice Bejo'nun yanı sıra Tahir Rahim, Ali Mosaffa gibi isimler bulunuyor.

awww.ulkedehaber.com_dosyalar_le_passe_past_poster1_efb38b6a.jpg

Ekli dosyalar

• awww.ulkedehaber.com_dosyalar_le_passe_past_poster1_efb38b6a.jpg
    awww.ulkedehaber.com_dosyalar_le_passe_past_poster1_efb38b6a.jpg
    31.9 KB · Hit: 357
Zaten aksi bir karar çok saçma olurdu ama korkmuyor da değildim sürprizden. Yine başarılı olacağına inanıyorum.

Hem Asghar Farhadi'ye hem de Berenico Bejo'ya güveniyorum. :)

İranlılar çok saçma tepkiler veriyorlar. :D

Muhtemelen aday olur ama ben kazanacağını düşünmüyorum. Önce filmi izlemek gerek tabi. :)

İranlılar çok saçma tepkiler veriyorlar. :D

Muhtemelen aday olur ama ben kazanacağını düşünmüyorum. Önce filmi izlemek gerek tabi. :)
Suudi Arabistan'ın filmi, The Hunt ve bu film arasında geçer muhtemelen yarış. Üçünün de adaylığı kesin gibi. Kelebeğin Rüyası için şanssız bir yıl. :(

Suudi Arabistan'ın filmi, The Hunt ve bu film arasında geçer muhtemelen yarış. Üçünün de adaylığı kesin gibi. Kelebeğin Rüyası için şanssız bir yıl. :(

Kelebeğin Rüyası aday olabilir bence. Bu filmin Bir Ayrılık kadar iyi olamadığı konuşuluyor. :)