'İntibah'ta Sürpriz Değişiklik! | Kanal D

Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
59,019
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
1573418778034-png.73162

İntibah'ta sürpriz değişiklik!

Yapımcılığını BKM'nin üstlendiği, yönetmen koltuğunda Hilal Saral'ın oturacağı; Namık Kemal'in 1876'da yayımlanan romanı 'İntibah'tan ekranlara uyarlanacak olan dizinin hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Demet Özdemir'in de aralarında olduğu ünlü kadın yıldızlara başrol teklif giden dizinin senaryo ekibinin değiştiği öğrenildi. Daha önce Melek Gençoğlu ve Su Ersöz'ün kaleme aldığı dizinin yeni senaristleri ise henüz belli değil.

Oldukça iyi bir yetişmiş bir adam olan Ali Bey’in Mahpeyker’e aşık olması ve ardından alt üst olan hayatını konu alan ve günümüzde geçecek olan dizi Kanal D'de ekrana gelecek.

Kaynak: Birsen Altuntaş

Yönetmen çok iyi, uyarlama çok iyi, bence senaristler de gayet iyiydi. Umarım yeni senaristler de iyi olur aynı şekilde...

Bu dizi acaba günümüz şartları (Yaprak Dökümü, Aşkı Memnu) gibi mi uyarlanacak yoksa 1876 dönemiyle mi karşımıza çıkacak Çalıkuşu, Hanımın Çiftliği gibi? Ben orayı çok merak ediyorum. :X

Yönetmen çok iyi, uyarlama çok iyi, bence senaristler de gayet iyiydi. Umarım yeni senaristler de iyi olur aynı şekilde...

Bu dizi acaba günümüz şartları (Yaprak Dökümü, Aşkı Memnu) gibi mi uyarlanacak yoksa 1876 dönemiyle mi karşımıza çıkacak Çalıkuşu, Hanımın Çiftliği gibi? Ben orayı çok merak ediyorum. :X
Önceki haberde denildiği için onu eklemeyi unutmuşum. Günümüzde geçecek dizi.

• Beğendim
Reactions: Yiğitt
Önceki haberde denildiği için onu eklemeyi unutmuşum. Günümüzde geçecek dizi.
O dönemde geçse ayrı tadı olurdu, eski dönem dizilerini ayrı bir severek izliyorum. Tabi uyarlama başarılı olursa orası ayrı, Yaprak Dökümü ve Aşkı Memnu günümüze harika uyarlanmıştı. Eski dönem çekilse o tadı alamazdık belki de...

Melek Gençoğlu'nun kaleminden vazgeçilmesi dizi için eksi olmuş. Ah keşke Ece-Melek-Hilal üçlüsü yapsaydı bu projeyi de yeni bir efsaneye imza atılsaydı. :(

Eski dönemi anlatan eserlerin günümüze çevrilip uyarlanmasına karşıyım. O dönemin ruhu ile günümüz aynı olamaz. 150 yıl önce ki hikayeyi 150 yıl sonraya taşımak bana saçma geliyor. Yanılmıyorsam Aşk Ve Gurur da aynı stratejiyi izleyip çuvallamıştı

Eski dönemi anlatan eserlerin günümüze çevrilip uyarlanmasına karşıyım. O dönemin ruhu ile günümüz aynı olamaz. 150 yıl önce ki hikayeyi 150 yıl sonraya taşımak bana saçma geliyor. Yanılmıyorsam Aşk Ve Gurur da aynı stratejiyi izleyip çuvallamıştı
Bunun uyarlama başarısıyla ilgisi var. Aşkı Memnu, Yaprak Dökümü, Dudaktan Kalbe gibi işler günümüzde uyarlandı ve tuttu. Çalıkuşu o dönem işiyle yansıdı ama tutmadı. Şahsen ben de o dönem şartlarında çekilmesinden yanayım, o dönem dizilerini seviyorum ama tutup tutmayacağı kıstasını vermez bu. :X

Kanal D eskiden kitap uyarlamaları ile meşhurdu bakalım bu da onlar gibi etki bırakacak mı?

Yeni Türk Edebiyatı dersinde hocayı dinlemek yerine cast düşündüğüm eserlerden biriydi. :A Mahpeykerciyiz. ❤️