İnsan Birinin Hayatında Stepne mi Olmalı?

RüzgarGülü

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
12,787
Puanı
860
1758304141719.png

Hepimiz biliyoruz: Arabadaki stepne lastik, yalnızca bir lastik patladığında işe yarar. O an kahramandır; yolculuğu kurtarır. Ama sonra? Tamir yapılır yapılmaz tekrar bagajın en karanlık köşesine terk edilir.

Peki biz, hayatımızda kimin stepnesiyiz?

İşleri bozulduğunda aranan ama düzeldiğinde unutulan dost muyuz?
Yalnız kaldığında yanında olunan, kalabalığa kavuşunca görmezden gelinen insan mı?

Düşünülmeyen, değer verilmeyen ama ihtiyaç anında vazgeçilmez olan bir yedek parça mı?

Aslında stepne olmak, kıymet bilmeyenlerin bizi konumlandırdığı yer. Oysa ki insan lastik değil, bagajda unutulacak bir eşya hiç değil.
“Değerini bilenle yol al, seni yedek görenle değil.”
“Gerçek dost, ihtiyacın olduğunda değil; gerek olmadığında da yanındadır.”
Belki de hayatımızda sınır çizmenin vakti geldi. Çünkü hep bagajda bekleyen stepne olmaya razı olursak, direksiyon hep başkalarının elinde olur.

Kendinize sorun: “Ben başkasının bagajında unutulmuş bir stepne miyim, yoksa hayat yolculuğunda gerçek bir yol arkadaşı mıyım?”

Zor anlarda sır tutan, manevi , maddi zamanların aranan insanım mutlu zamanlar da unutulanım

gerçek dost , arkadaş , kıymet bilen vs ,vs yok artık
öğle sen düşünürsün sonra bir bakmışsın çıkarı için dost olduğunu görürsün
onun için hiiç gerek yok kimseye :noworry:

Lakin artık herkesi akrabalar ,arkadaşlar sildim önümü arkamı boşaltım
şimdi ailemle daha huzurlu bereketli oldu hayat

• Beğendim
Reactions: RüzgarGülü
Zor anlarda sır tutan, manevi , maddi zamanların aranan insanım mutlu zamanlar da unutulanım

gerçek dost , arkadaş , kıymet bilen vs ,vs yok artık
öğle sen düşünürsün sonra bir bakmışsın çıkarı için dost olduğunu görürsün
onun için hiiç gerek yok kimseye :noworry:

Lakin artık herkesi akrabalar ,arkadaşlar sildim önümü arkamı boşaltım
şimdi ailemle daha huzurlu bereketli oldu hayat
Hayatın bir noktasında hepimiz stepneyiz önemli olan uyanmak. Bazılarımız da bilerek bu duruma ayak uyduruyor. Herkesin bakış açısı farklı tabi. Ne mutlu sana stepne olmaktan çıkmışsın :)
------

Defalarca bu duruma düşüyorsa insan kendini suçlamalı.
Yalnızlıktan korkuyor olabilir ama sürekli stepne olarak görülüyorsa yalnızlık bundan iyi tabi :)