[video]https://fav10.net/showthread.php?t=129513[/video] | [video]https://fav10.net/showthread.php?t=130102[/video] | [video]https://fav10.net/showthread.php?t=132994[/video] |
(aradan 2 yıl geçmiş.Mihrimah ve Rüstem Paşa evlenmiştir.Cecilia,Nurbanu adını alıp Mihrimah Sultan'ın başcariyesi olmuştur.Peyker Hatun ise baş haznedar olmuştur. Dona Gracia ve iki yeğeni iyiden iyiye hanedanla içli dışlı olmuştur)
@ESKİ SARAY
(Mihrimah Validesini ziyarete gelmiştir.Nurbanu da onunla birlikte gelmiştir)
Nurbanu: Hayırdır ağam bu kumaşlar neyin nesi?
Ferhat Ağa: Şehzade Selim hazretleri sancağa çıkmadan kendine yeni kıyafetler yaptırmak istediler.
Nurbanu: İyi kolay gelsin.
@HÜRREM SULTAN'IN DAİRESİ
Ester Handali: Daha evvel size bahsettiğim konuda yeni bilgiler topladım.
Hürrem: Hangi konu?
Ester: Şu limana gelen malları düşük fiyattan toplayıp satan tüccar hakkında.
Hürrem: Ee kimmiş bakalım?
Ester: Dona Gracia adlı bir hatun.Kocasından kalan hatrı sayılır bir mirası var.
Hürrem: Kadın başına ne tehlike oluşturabilir ki,daha fazla meselenin üzerine gitme.
Ester: Sultanım,bu aile köklü bir aile Avrupa'daki pek çok devletin borcu var bu kadına.(Kapı açılır ve Mihrimah içeri gelir)
Hürrem: Hoşgeldin kızım.
Mihrimah: Hoşbulduk validem.Yine neyin deikodusunu yapıyordunuz?
Ester: Hiç sadece günlük işler.Broşunuz çok güzelmiş sultanım bu arada paşamızın hediyesi mi
Mihrimah: Sağol Ester.Aslan yelesi gücü simgeliyormuş,rengini çok sevdim.Ama malesef paşamızın böyle incelikleri yok,başka biri hediye etti. Belki tanırsın o da senin gibi Yahudi-kadın bir tüccar;Dona Gracia.
(Hürrem ve Ester birbilerine bakarlar)
@AVLU
Nurbanu: Ooo başhaznedarım
Peyker: Nurbanu hatun siz bu saraya gelir miydiniz? (Birbilerine sarılırlar) Hoşgeldin.
Nurbanu:Hoşbulduk.Nasıl gidiyor başkalfalık?
Peyker: Hiçbir şeye elimi sürmüyorum sağolsun Gül Ağa da çok yardımcı oluyor.(Esma Hatun avlunun dışında cariyelerle dolaşmaktadır)
Nurbanu: Bu kim?
Peyker: Esma Hatun.Şehzade Mehmet'in cariyesi.
Nurbanu: Maşallah karnı burnunda.
Peyker:Ya sorma hem karnı burnunda hem de herkesten habersiz şehzade ile nikah kıydırmış.Hürrem Sultan hiç sevmez o yüzden.
Nurbanu: Desene kendi sultan ilan etmiştir bu da (İkisi de gülerler)
Peyker: Bu değil de Mustafa Şehzade'nin cariyesi Ayşe Hatun o da hamile esas onun nazı hiç çekilmiyor.Sanırsın Valide sultan olacak doğurunca.Tüm gün emirler yağdırıyor.
Nurbanu: Sen bulursun hepsini idare etmenini yolunu.Bu arada gelirken Ferhat Ağa'yı gördüm,Şehzade Selim2in odasına kumaş taşıyordu.
Peyker: Onu hiç sorma son zamanlarda şehzademizin cariyesi gibi oldu,dibinden ayrılmıyor.Şehzademiz de kıyafet hastalığına tutuldu 15 günde bilemedin 20 günde bir top top kumaşlar geliyor saraya.
@HASODA
Rüstem Paşa: Samuel Efendi bakıyorum yine buradasınız.
Samuel Nasi: Hünkarımız sohbet etmeyi pek seviyor.
Rüstem: Bilmez miyim ancak şu sıralar sohbetlerinizin bir konusu da Venedik ile olan anlaşmaymış.
Samuel: Hünkarımzı fikrimi sordu ben de söyledim.
Rüstem: Sana mı düştü devlet meseleleri hakkında konuşmak?
Samuel: Size olayı anlatan kuşlarınıza sorsaydınız gerekli açıklamyı yaparlardı
Rüstem: Merak etme bundan sorna sık sık sen ve icraatların hakkında konuşacakalrdır.
Samuel: Kuşlarınızdan bahsetmişken ben de birini yakaladım galiba onlardan.Sadrazam Hadım Süleyman Paşa hakkında ulu orta konuşuyordu.Sizin adamınz olduğunu itiraf etmesi fazla uzun sürmedi.
Rüstem: Sen beni tehdit mi ediyorsun?
Samuel: Sadece sizin gibi konuşarak sizinle anlaşmaya çalışıyorum paşa hazretleri.
Rüstem: Sen benim kim olduğumu unutmuşsun anlaşılan,ben hanedan damadıyım.
Samuel: Siz de hanedan damatlarının sonunu unutmuşsunuz anlaşılan.Ferhat Paşa,İbrahim Paşa ve son olarak Lütfi Paşa hepsi bu kubbenin altına ilk geldiklerinde tek parçaydı ama buradan giderken kelleleri yoktu.
AKŞAM
@Nasi'lerin Konağı
Yasef: Ne yaptın açık açık Rüstem Paşa'yı tehdit mi ettin?
Samuel: Artık zamanı gelmişti,gözü sürekli üzerimizde.
Yasef: Hala sen bir şey demeyecek misin?
Dona Gracia: Rüstem Paşa'yı karşımıza almamız iyi olmadı ama artık oyun oynama vakti de bitti.Hakkımız alanı almalıyız,bize vadedileni.
Yasef: Sultan Süleyman buna izin verir mi?
Samuel: O yüzden seni Şehzade Selim'in yanına gönderdik ya.Şu an taht için en geride gözüken isim eğer Sultan Süleyman yaşarken istediğimizi alamazsak ondan sonrasını düşünmek zorundayız en zayıf olan Selim.Onun tahta çıkması işimize gelir.
Yasef: Ne yani onu da mı kandıracağız?
Samuel: Gerekirse herkesi kandıracağız.Artık bir vatanımız olacak,kutsal kitabımızda vadeddilen vatan.Gün gelecek Selim tahta çıkacak,işte o gün onun yanında olduğun için Tiberya(Kuzey Filistin) bizim olacak.
@ESKİ SARAY SELİM'İN DAİRESİ
(Selim biraz içmiştir,başı dönmektedir)
FerhatAğa: Şehzadem hünkarımız burada çıkmak zorundasınız.
Selim: Bir bahane bulursun sen,hasta de ne bileyim bir şeyler de işte.(Dışarıdan sesler gelir,Ferhat Ağa kapıyı açıp bakar)
FerhatAğa: Ne oluyor hatun?
Cariye: Ağam diğer taşlıkta yangın çıkmış.(FerhatAğa kapıyı kapatır)
FerhatAğa: Şehzadem çıkmamız lazım.(Selim ayağa kalkar,başı döndüğünden sersemler) Şehzadem bana tutunun.
@BAHÇE
(Herkes dışarı çıkmıştır ve eksik var mı diye bakılmaktadır.)
Mehmet: Esma,Esma nerede?
Peyker: Kendisi dinlenmek için dairelerine dönümştü.
Hürrem: Cihangir,Cihangir'im de yok nerede?
Moderatörün son düzenlenenleri: