2016 İkinci Şans - Film Yorumları

Aserat

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
68,316
Puanı
1,060
2012313-655632619.jpg

İkinci Şans (2016)

Tür: Aşk, Dram, Komedi
Yönetmen & Senaryo: Özcan Deniz

Oyuncular:
Nurgül Yeşilçay
Özcan Deniz
Mesut Can Tomay
Afra Saraçoğlu
Berrin Arısoy Akhasanoğlu

IMDb Sayfası

Konu:

Matematik öğretmeni olan güzel bir kadın Yasemin ile et restoranı sahibi karizmatik gurme Cemal'in yolları kesişir. Yasemin geçmişte yaşadığı yanlış evliliğin yaralarını sarmaya çalışan, attığı adımlara dikkat eden bir annedir. Cemal ise sosyal, geçmişinden kurtulmak isteyen gamsız bir adamdır. Bu zıt karakterli ikilinin tanışması önce kavgalı olacaksa da zamanla hüzünlü bir aşka dönüşecektir. Geçmişlerinin derinlerine indiklerinde ikisinin de ikinci bir şansa ihtiyacı olduğu ortaya çıkar.

Fragman:

Filmi geçen hafta izledim. Özcan Deniz'in filmografisine çok hakim değilim, sadece Evim Sensin'i izlemiştim ve o da çok kötüydü. Bunu da pek merak etmiyordum ama iyi yorumlar gelince ve fragmanları da iyi olunca izlemeye karar verdim. Sonuç olarak eli yüzü düzgün, tutarlı ve kendi halinde bir aşk filmi olmuş. Komedisi de dramı da iyi ayarlanmış ve boş bir sahne de yok.

Nurgül Yeşilçay'ı izlemek büyük bir zevk, yurt dışında kariyer yapsa bu konumdan daha farklı bir yerde olabilirdi. Burada da karakterine çok yakışmış ve filmin en iyi oyunculuğunu çıkarmış. Özcan Deniz de aşama kaydetmiş gibi, 1-2 sahne dışında sakil gelmedi. Kısacası Asmalı Konak'tan sonra yeniden bir araya gelmeleri ikisine de yaramış. Kadronun geri kalanında çok fazla ön plana çıkan isim yok gibi, ama Mesut Can Tomay'ın da hakkını yememek lazım. O da üzerine düşeni yerine getirip filmin yıldızlarından biri olmuş.

Açıkçası ben beğendim ve ucuz filmlerin olduğu bir dönemde tercih edilmesi yerinde olur diye düşünüyorum. O cıvık melodram aşk filmlerinden biri kesinlikle değil. Aksine iç açıcı ve izlemesi keyifli bir hikaye. :)

Not: Ayvalık da çok güzel bir yer, ama dünya gözüyle gitmek nasip olmadı bir türlü. :(

7.5/10 (3/5)