İdeal Sevgili Nasıl Olmalı ?

Yiğitt

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
45,924
Puanı
1,061
Sorum açık. Sizin ideal sevgili kriterleriniz nelerdir ? Sizce ideal sevgili nasıl olmalıdır ?

Öncelikle Müslüman olmalı ve dinimize uygun bir yaşam sürmeli. Yaşı uygun olmalı o benden 1 yaş büyük ya da küçük farketmez. Güzel olmalı birde

Hem içi, hem de dışı güzel olmalı. İnsan her ne kadar "dış güzellik önemli değil" dese de, önem verdiği ortada. Benim için iç güzellik ilk sırada gelir. Dış güzelliğe gelecek olursak; seviyorsan, sevdiğin kişi en güzeldir. Ayrıca içi dışı bir olacak. Kimisi yüzüne güler, içinden lafları sıralar. Böyle olmayacak. İçinden geldiği gibi davranmasını bilecek. Herkesin yaptığını yapmayacak mesela, kendine has olacak. Seviyorsa, dünyada sadece bir kişiyi sevecek ve diğerleri ile samimi olmayacak. Nasıl davranması gerektiğini bilecek ve ona göre davranacak. Sevdiği kişi ile ağlayacak, sevdiği kişi ile sevinecek. Derdine derman olacak. Herkese "işte bu benim hayatımın anlamı" diyebilecek kadar yürekli olmalı. Seven insan öncelikli olarak yürekli olmalı ve kalpten sevmeli.

Sanki pazardan meyve seçiyoruz tarzında bir konu olmuş. Daha tam olarak tanımlayamadığımız ve tanımlayamayacağımız olan aşkı bu şekilde şöyle olsun felan dememiz sıkıntı.

Bana göre;
.Yalan söylememeli
.Güvenilir olmalı
.Cimri olmamalı
.Dişleri temiz olmalı
.Kendine bakmalı

En istediğim koyu mavi yani lacivert ya da koyu yeşil gözlere sahip olması

Meryemim gibi aynı

Ve meryemim gibi sempatik içten olsun

Ve meryemim gibi güzel olsun
en iyisi meryem olsun