İşte Ekim ayının en populer programları!

King08

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
31 Ağustos 2008
Mesajlar
1,605
Reaksiyon puanı
0
Puanı
157
Yaş
31
Konum
Yanıma mı gelcen ???
İşte Ekim ayının en medyatik programları

Interpress’in, her ay düzenli olarak yaptığı ve yazılı basında haberi çıkan kanalların yer aldığı "Televizyonun Medya Karnesi" başlıklı araştırma raporu açıklandı.
Ekim ayında otuz beş kanalın, filmden spora, ekonomiden magazine, haberden diziye, kırk yedi programı hakkında toplam 16 bin 68 adet haber ve yazısı basında yer aldı. Ekranda en çok yerli-yabancı film gösterilirken, yayınlanan 396 film hakkında toplam 3 bin 57 haber yayınlandı. Kanalların ikinci olarak en çok tercih ettiği program kategorisinde diziler yer aldı. Geçen ay yayınlanan yerli-yabancı dizi sayısı 121 olurken, basında bu diziler hakkında toplam 6 bin 513 adet haberin çıktığı tespit edildi.

‘Fatma Gülün Suçu Ne?’ ile ‘Ezel’ gündemden hiç düşmüyor
Interpress’in araştırmasına göre, Ekim ayında yerli dizilerin reyting savaşlarının çıkan haberlere de yansıdığı görüldü. Geçtiğimiz ay televizyondaki kanallar içinde sekiz tanesinde yayınlanan 68 yerli dizi basında haber olurken, yayınladığı on yedi yerli diziyle ATV ilk sırada yer aldı. ATV’nin yayınladığı diziler hakkında yazılı basında toplam bin 717 haber yayınlanırken, bu dizilerin içinde ilk üç sırada ‘Ezel’, ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ ve ‘Aşk ve Ceza’ yer aldı. Yayınladığı yerli dizilerden on üç tanesiyle Kanal D, basında 2 bin 399 defa haber olurken, ‘Fatma Gülün Suçu Ne?’, ‘Yaprak Dökümü’ ile ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ hakkında en çok haberi yayınlanan diziler oldu. Fox TV’nin yayınladığı on yerli dizi 412 habere konu olurken ‘Arka Sıradakiler’, ‘Yer Gök Aşk’ ve ‘Çakıl Taşları’ dizileri kendi içinde ilk üç sırayı oluşturdu. Show TV ise dokuz yerli diziyle 512 defa haber olurken ‘Türk Malı’, ‘Lale Devri’ ile ‘Deli Saraylı’ dizileri ilk sıralarda yer aldı.

Sporun tartışma programları lideri ‘Telegol’
Sporda kış sezonunun başlamasıyla birlikte televizyon kanallarında yayınlanan spor programları arasındaki rekabette zirveye tırmandı. Yapılan araştırmada, Ekim ayında ulusal kanallarda yayınlanan 90 spor programı hakkında yazılı basında toplam 649 haber yayınlandığı belirlendi. Yapılan araştırmaya göre, televizyonda yayınlanan on iki spor tartışma programı içinde, hafta sonu oynanan lig maçlarının özet görüntüleriyle analizlerinin yapıldığı, Serhat Ulueren’in sunduğu Erman Toroğlu, Ahmet Çakar, Ziya Şengül ve Gökmen Özdenak’ın, katılımlarıyla gerçekleşen ‘Telegol’ programı birinci sırayı aldı. İkinci sırayı, Erdoğan Arıkan ile Kerem Öncel’in dönüşümlü sunumu, Ömer Üründül ve Selçuk Dereli’nin katılımlarıyla, haftanın maçlarının yorumları ile tartışmalı pozisyonlarının değerlendirildiği ‘Stadyum’ programı aldı. Üçüncü sırada ise Barış Kuyucu, Alp Özeren ve Uğur Meleke’nin sunduğu ‘Sınırsız futbol’ yer aldı.

Araştırmada, televizyonda yayınlanan ve spor yorumlarının yapıldığı programlar içinde basında çıkan haber sayısına göre ilk sırayı, Türk Futbol Tarihi’ne keyifli bir yolculuğun yapıldığı, Evren Göz ve Fatih Çevik’in hazırladı ‘Güzel Oyun’ programı aldı. Güntekin Onay ile Rıdvan Dilmen’in her Süper Lig maçının arkasından yaptığı farklı yorumlarla izleyicilerin beğenisini toplayan ‘Yüzde Yüz Futbol’ ikinci, ‘Burcu Esmersoy ile Spor’ programı da üçüncü sırada yer aldı.

‘Var mısın? Yok musun?’ bu ayda birinciliği bırakmadı
Yapılan aynı araştırma verilerine göre, dokuz kanalda yayınlanan çeşitli yarışma programlarından 25 tanesi, toplam 463 haber ve yazıyla basında yer aldı. Acun Ilıcalı’nın yönetmenliğini yaptığı Show TV’de yayınlanan ‘Var mısın? Yok musun?’ programı geçtiğimiz ayı da birinci sırada bitirdi. İkinciliği Show TV’de yayınlanan, Engin Altan Düzyatan’ın sunduğu ‘Canlı Para’ programı alırken, Star TV’de yayınlanan ve Metin Uca’nın renkli sunumuyla gerçekleşen ‘Passaparola’ da üçüncü oldu.

Açık oturum ve tartışma programları basının ilgisini çekiyor
Televizyonların Ekim ayı basın araştırmasında, yirmi üç kanalda yer alan 69 tartışma programı hakkında yazılı basında 538 adet haber çıktı. CNN Türk’te yayınlanan Ahmet Hakan’ın sunduğu siyasetten magazine, sanattan spora tüm gündem maddelerinin ele alındığı ‘Tarafsız Bölge’ geçen ayı ilk sırada tamamladı. Habertürk’te Balçiçek İlter’in sunduğu ‘Söz Sende’ programı ikinci sırayı alırken, Star TV’de Uğur Dündar’ın sunduğu ‘Arena’da üçüncü oldu.

Kanallar kültür-sanat programlarına ağırlık verdi
Interpress’in her ay düzenli olarak yaptığı araştırmaya göre, geçtiğimiz ay kanalların kültür-sanat programlarına daha çok yer verdiği belirlendi. On yedi kanalın yayınladığı 50 program hakkında basında 406 haber yayınlanırken, Kanal D’de yayınlanan ve Ömür Gedik’in sunduğu ‘Cinemania’ birinci sırayı aldı. TRT Türk’te Nur Aydın’ın sunumuyla gösterilen ‘Bu Ülke’ ikinci, TRT Haber kanalında Defne Sarısoy’un sunduğu ‘Hayat +’ programı da üçüncü oldu​