Reyting sisteminin adaletsizliğini defalarca yazdık. Çeşitli ölçümler çerçevesinde, denek denilen insan topluluklarının (umarım öyledir) izlediği programların derlenmesi sonucunda oluşan tablodur diyebiliriz… Ne var ki 26 Temmuz Perşembe SBT verilerine baktığımızda bazı sonuçların ne denli tuhaf olduklarını gördük. Aslında 'Kim takar abi…! Ben dizime bakarım' diyebilirsiniz. Ama cidden moral bozucu bir durum var ortada.Aslında reklamverenin ciddiye aldığı bir reyting sistemine henüz geçilmedi. Ancak AGB reyting skandalından sonra, 'Elde var Sıfır' mantığından hareket etmemek için, SBT verileri ile gün değerlendirmesi yapmaya çalışıyoruz.İşler Güçler dizisinin sıralamasına şöyle bir bakalım isterseniz…Total'de 30. Sırada… %10 barajını bile geçememiş… Ab grubuna bakarsak 21. Sıra… özeti bile daha fazla izlenmiş… Yani bu durumda kim ne der bilmiyorum ama ben müsadenizle 'Çüşünüz' demek istiyorum…Nerdeyse sosyal platformlarda bas bas bağıra çağıra İşler Güçler diyen kitlenin bu denli azımsanacak bir sıralamada gözükmesi tuhaf, aynı zamanda gerçek dışı görünüyor…
İşin açıkcası bu verilerin yeni reyting sisteminde de çok fazla değişeceğini sanmıyorum. Buda demek oluyor ki nice adam akıllı diziler, güme gidecek… izleyicicileri de klasik anlayışların benimsediği yapımlar sunulacak…
İşin açıkcası bu verilerin yeni reyting sisteminde de çok fazla değişeceğini sanmıyorum. Buda demek oluyor ki nice adam akıllı diziler, güme gidecek… izleyicicileri de klasik anlayışların benimsediği yapımlar sunulacak…