Ünlü Oyunculardan Korsanla Mücadeleye Tam Destek

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan cevaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cevaa

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
22,434
Reaksiyon puanı
4,420
Puanı
911
Yaş
30
Konum
İstanbul
'Korsanla mücadele ve telif hakları' başlığıyla düzenlenen 'İstanbul Liselerarası Kısa Film Yarışması'nın jürisinde ünlü oyuncular Hazal Kaya, Berrak Tüzünataç, Cansel Elçin, Engin Altan Düzyatan, Güven Kıraç, Meltem Cumbul, Rıza Kocaoğlu ve Zafer Algöz yer alacak.

Avrupa Birliği Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAK Vakfı'nın işbirliği ile 'Korsanla Mücadele ve Telif Hakları' teması ile başlayan 'İstanbul Liselerarası Kısa Film Yarışması' için başvurular başladı.

Gençleri sinema alanında üretmeye teşvik etmenin yanı sıra korsan yayıncılıkla ilgili kamu bilinci artırmanın hedeflendiği yarışmaya birbirinden ünlü birçok isim destek verdi.

Yarışmanın jürisinde; aralarında Berrak Tüzünataç, Cansel Elçin, Engin Altan Düzyatan, Güven Kıraç, Hazal Kaya, Meltem Cumbul, Rıza Kocaoğlu, Zafer Algöz gibi oyuncuların yanı sıra yönetmen Abdullah Oğuz ve Reis Çelik, Avrupa Birliği Bakanlığı Tek Pazar ve Rekabet Başkanı Lale Çelik ve Telif Hakları Genel Müdür Yardımcısı İrfan Önal'ın da bulunduğu isimler görev aldı.

Farklı dallarda dereceye girenleri farklı ödüllerin beklediği yarışmada en ilginç ödül ise, ilk üçe girenlerin Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın yıl içinde AB Birliği ülkelerine gerçekleştireceği ziyaretlerinden birine katılma hakkı kazanacak olması. Yarışmaya katılabilmek için son başvuru tarihi 30 Nisan.

270320121332528279064_2.jpg