Ünlü Oyuncular 'Koronavirüs'ün Dizi Sektörüne Etkisini Anlattılar!

Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
26 Ağustos 2017
Mesajlar
71,550
Reaksiyon puanı
56,788
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
Ünlü oyuncular 'koranavirüs'ün dizi sektörüne etkisini anlattılar!

KEO1N5.jpg


İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan, ardından tüm dünyayı etkisi altına 'coranavirüs' bütün iş alanlarını etkiledi. En çok etkilediği sektörlerden biri ise dizi / film sektörü oldu.

Genç dizi oyuncuları Yağmur Tanrısevsin, Seray Kaya, Gizem Karaca ve Ekin Mert Daymaz, yer aldık BeStyle Mayıs sayısında 'koranavirüs'ün dizi sektörüne etkisini anlattılar.

Yağmur Tanrısevsin : Bir toplumu, bir ülkeyi değil bütün dünyayı etkileyen dönüşümlerden bahsediyoruz. Sosyalleşme tarzında, seyahat etme süreçlerinde, konaklama, yeme - içme sektöründe ve en önemlisi hijyen hassasiyeti temelli meselelerde kısıtlamaların ve kuralların daha fazla artacağı bir geleceğe hazır olmalıyız. Bu salgın, iş yapma biçimlerini de etkileyecek. Kültür - sanat, eğlence hayatı da bu tetikleyici dönüşümden etkilenecek. Tabii ki, kültür ve sanat hep olacak ama üretim biçimleri, sunuş şekilleri değişecek. Bugünleri de atlatacağız. Yine mutlu, sağlıklı günlerimiz olacak. Yine filmlerde ve dizilerde insan hikâyelerini anlatmaya devam edeceğiz. Ancak şurası kesin, bazı şeyler kökten değişecek.

Seray Kaya: Bu günleri atlattığımızda, hayat normale döndüğünde işlerimizin de normale döneceğine inanıyorum. Bu süreçte evde oturan, ekranda sürekli film ya da dizi izleyen insanların yeni işleri izlemeye ihtiyaç duyacağını, bu yüzden sektörün yoğun bir şekilde çalışmaya başlayacağını düşünüyorum. Aynı zamanda daha dikkatli, daha çok önlem ve daha az risk alınan çalışma koşullarının da bizi bekleyeceğine eminim. Bir de güzel tarafı şu ki, her şey iyileşiyor, yenileniyor... Bu sınavdan iyi sonuçlar alacağımıza eminim. Güzel günler yakın.

Gizem Karaca: Tabii bu pandemi bütün dünya ekonomisini sarstığı için hemen hemen her meslekte daralma olacaktır, insanları ve ülkeleri bir kaç sene geriye atacaktır diye düşünüyorum. Tekrar toparlanmak için hepimizin daha fazla çalışıp üretmesi gerek. Bizim sektörümüze gelince; herkesin birbirine daha fazla tolerans tanıyıp, bir an önce sektörü pandemi öncesi zamanına taşımalıyız. Ama bu durumda; işçinin iş verenine, iş verenin işçisine daha sağduyulu davranması gerekir. Eğer bunu başarabilirsek ekonomik daralmayı tersine daha hızlı çevirebiliriz. Bu durumun psikolojik olarak bir süre devam edeceğini düşünüyorum. Kalabalıktan kaçıp, insanlarla mesafelerimize bir süre daha dikkat etmemiz gerekebilir ama bugünleri hep birlikte aşıp daha temiz, daha güzel günler göreceğimizi düşünüyorum. Kesinlikle doğa ana bize güzel bir ders verdi!

Ekin Mert Daymaz: Tıpkı doğal afet, terör ve sosyo ekonomik durumlarda olduğu gibi Korona Virüsününde ilk etki ettiği yer maalesef ki yine bizim endüstrimiz olması çok şaşırtıcı değil. Zor bir iş yapıyoruz ve şimdi yeni düzende neler bizi bekliyor inanın bilmiyorum. Dijital dünya’nın bir parçası olmak beni umutlandırsada, deneyimlemediğim bir değişime ne şekilde ayak uydurmalıyım öngöremiyorum. Şu dönem düşündüğüm tek şey eskisinden daha fazla emek sarfetmek zorunda olduğum. Gözlemlediğim ise benim gibi sektörde emek veren tüm meslektaşlarımında şu dönemde öğrenmeye daha fazla yüklendikleri ve hayata dair bilmediklerini tamamlamaya çalışmaları. Bizi daha donanımlı olmak kurtaracak diye düşünüyorum.