- Reaksiyon puanı
- 9
- Puanı
- 149
erkek hemşirelere hemşir deniyormuşilk duyduğumda çok ilginç geldi bana ama öyleymişhemşir....
bak bunu bilmiyordum. :GDG: hemşir acayipmiş ya. :GDG:
erkek hemşirelere hemşir deniyormuşilk duyduğumda çok ilginç geldi bana ama öyleymişhemşir....
Biz yine şanslıymışız be! Bu saatten sonra bu sınava girecekler yandı aslında.
Ama üniversite güzeldir ya, iyidir. Stres çoktur, olay çoktur, aşk meşk olaylarının dozunun ve stresinin arttığı yerlerdir üniversite. Fakat insanın içinde kendi adına karar vermenin rahatlığı yok mudur... O hepsine dayanmak için vardır herhâlde. İnsanın özgürce düşüncelerini söylemesinden daha güzel ne olabilir?
Her üniversite de özgürce fikirlerini söyleyemiyorsun söyledin diye kavgalar çıkabiliyor..
Her üniversite de özgürce fikirlerini söyleyemiyorsun söyledin diye kavgalar çıkabiliyor..
Üniversitede ve Türkiye'de tabii yapamıyorsun bunu. Ben dışarıda kendi adına karar vermenden ve kendi adına özgürce konuşabilmenden bahsettim.
Ayrıca Türkiye'yle yabancı ülkeler gerçekten bir değil. Ben çocukluğumu Amerika'da geçirdim ve Türkiye'yi bu sayede daha iyi anlıyorum.
Hangi üniversitedesin?sadece siyasi fikirlerle ilgili özgürlük değil bu kendi hayatını geleceğini kurma yükü sana kalıyor yön gösteren olmuyor kaldınmı sap gibi kendi başına!!! karar almak için hep özgürlük isteyen sen deli danalar gibi danışacak birini arıyorsun ama kimsenin umrunda olmuyor arkadaşlar diyor her koyun kendi baccaından asılır, bir yola doğru yöneliyorsun önün ya uçurum ya aydınlık.. benim üniversitelerim böyle daha doğrusu poli)
sadece siyasi fikirlerle ilgili özgürlük değil bu kendi hayatını geleceğini kurma yükü sana kalıyor yön gösteren olmuyor kaldınmı sap gibi kendi başına!!! karar almak için hep özgürlük isteyen sen deli danalar gibi danışacak birini arıyorsun ama kimsenin umrunda olmuyor arkadaşlar diyor her koyun kendi baccaından asılır, bir yola doğru yöneliyorsun önün ya uçurum ya aydınlık.. benim üniversitelerim böyle daha doğrusu poli)
Burada ırk ayrımı yok, fakat orada da siyasi düşünceyi söylemek daha kolay. Burada ''Vay efendim sen Kürt'sün, o Laz'mış, bilmem kim Çerkez'miş.'' gibi lafları duyarken orada, ''O Los Anglesli, biz New Yorkluyuz.'' laflarını duyamıyorsun. Ülkemizin adı Türkiye ve hepimiz Türk'üz. En büyük Türk'ün izinde olmalıyız.Yabancı ülkelerle tabii ki burası bir değil ama yabancılarında bir zamanlar düşünce nedeniyle neler yaptıklarını biliyoruz. Özellikle zenciler bu konu da çok darbe aldı, düşündüklerini söyleme konusunda hakları olmadı. Burası ırk bakımından hoşgörülü bir toplum zenci, yahudi ayrımı yok. Olanlar da var tabii. Ama siyaset konusunda hoşgörü yok, düşünceler ciddi olaylara neden olabiliyor. :mmm:
herkeste böyle olmuyor bu senin çevrendekilerle alakalı bir şey. Mesela ailesi okumuş olan çocuklar bu konu da daha şanslı oluyor, daha çok ilgileniyorlar. Daha çok bilgi verip, tercihlerine yardım edebiliyor. Hatta benim lise öğretmenım oğlu daha ıyı karar versin diye Ankara'daki okula gidip bizzat araştırma yapmıştı üni. ile ilgili.
Burada ırk ayrımı yok, fakat orada da siyasi düşünceyi söylemek daha kolay. Burada ''Vay efendim sen Kürt'sün, o Laz'mış, bilmem kim Çerkez'miş.'' gibi lafları duyarken orada, ''O Los Anglesli, biz New Yorkluyuz.'' laflarını duyamıyorsun. Ülkemizin adı Türkiye ve hepimiz Türk'üz. En büyük Türk'ün izinde olmalıyız.
Şu anda Amerika'da değilim. Türkiye'deyim, Siyasal Bilgiler Fakültesini yeni bitirdim. ''İdare Hakimliği'' bölümüne, idare hakimi olmak için çalışıyorum.herşekliyle burdan iyi olduğu kesin şöyle bir durum var... genelde yurtdışına gidende bir memleket özlemi başlıyor yada öyle söylüyorlar başlamıyorda laf olsun diye diyorlar, tam ayrıntısını bilmiyorum ama sende böyle bir durum oldumu memleket özlemi..
şu anda hala amerikadamısın şu anki durumun nedir okul durumu..
internet ortamında dahi bizde tartışılması yasak tabulaşmış konular var amerikada böyle bir ortam varmı yani eleştiriye gelmeyecek konular mevcutmu..
Şu anda Amerika'da değilim. Türkiye'deyim, Siyasal Bilgiler Fakültesini yeni bitirdim. ''İdare Hakimliği'' bölümüne, idare hakimi olmak için çalışıyorum.
Memleket özlemi o sıralar çok olmadı maalesef bende. 5 yaşındayken Amerika'ya gitmiştim ve yaklaşık 10 senem orada geçti. Şimdi gitsem olur belki ama o zamanlar hissetmedim.
İnternet ortamında onlarda her istediğini konuşabilirsin. Eğer dünyanın ünlü hack grubu Anonymous'u biliyorsan, onların da Türkiye'deki bazı siteleri ''İnternet sansürü'' uygulamasından dolayı hack'lediğini bilirsin.Biz kimin niye İnternet sansürü uygulamak istediğini biliyoruz, gerçekleri halkın duymasını istemiyorlar. Başka sorun/soruların varsa alabilirim.Teşekkürler, iyi forumlar.
Öyle, ama Türkiye'de Ata'sını seven ve onun kurduğu devlet adına işler yapan, tarafsız devlet memurları da lazım. Kesinlikle övünmek veya birilerini küçümsemek için söyllemiyorum, ben böyle biriyim.cevaplar için teşekürler.. nasıl olsa buralardasın aklıma takılan bişeyler olduğunda mutlaka soracağım sana emin olabilirsin.. ayrıca idare hakimliğini neden istiyorsun devlet memuru olmaya nasıl bakıyorsun bana ters bu işler ..
Öyle, ama Türkiye'de Ata'sını seven ve onun kurduğu devlet adına işler yapan, tarafsız devlet memurları da lazım. Kesinlikle övünmek veya birilerini küçümsemek için söyllemiyorum, ben böyle biriyim.Bizler gibi Atatürk'ü seven ve tarafsız gençler olmalı. Yoksa elden gidecek bu millet.
O da acı bir gerçek. Türkiye'deyiz maalesef. Babamın mesleği nedeniyle Amerika'daydım, o da onun mesleğini yapmamı istiyordu. Ama olmadım, bakalım haklı mı, bana Türkiye'de ekmek çıkacak mı?iyi güzel diyorsunda bu düşüncelere sahip olupta senin idari hakim olman sıfır ihtimal bu düşüncelere sahipsende demeyeceksin yoksa mülakatı geçemezsin
O da acı bir gerçek. Türkiye'deyiz maalesef. Babamın mesleği nedeniyle Amerika'daydım, o da onun mesleğini yapmamı istiyordu. Ama olmadım, bakalım haklı mı, bana Türkiye'de ekmek çıkacak mı?
Edit: İlgin için teşekkürler.
kazanmadan önceki durumu diyorsun ben kazandıktan sonraki durumu diyorum.. senin lise öğretmeninde kafa gidikmiş sanırım artık bir üniversite hakkında bilgi almak için internetten araştırman yapman yeterli gidip niye süründürmüş oğlunu
lisedeyken internet bu kadar kullanılmıyordu. Ayrıca internet de her şey yazmıyor mesela ben okula gidip araştırsam okuduğum bölümün 1 sene önce açıldığını öğrenecektim ama bu bilgi ne internette ne de tercih kitapçığında yazıyordu. Ayrıca bu dediğim üni. için de geçerli, okumuş kişilerden oluşuyorsa çevrem iş bulma imkanında kolay olur, derslerle uğraşman da. Yardım edenin de çok olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?