Ülkede Gittikçe Artan Suriyeli Nefreti

yatutarsa

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
13,230
Puanı
1,060
Erdoğan'ın vatandaşlık açıklamalarından sonra kendini iyice belli etmiş bir durum. Gerek sosyal medyada gerek sokakta insanlar arasında ciddi bir memnuniyetsizlik hakim.

Nefretten ziyade fazla hakların verilmesini insanlar hazmedemiyor doğal olarak.

Ben sahip çıkılması taraftarıyım ama kalıcı olarak kalması ülkenin çıkarlarını zedeler ve kapanmaz yaralar açar.

Valla benim bi şikayetim yok kardeşçe yaşıyoruz arapları da severim

Anne tarafından büyük dedemin Mısırlı bir hoca olması sebebiyle hakkıyla çalışanları soydaşım olarak görüyorum.Nefret aciz insanların işidir.

Nefret edilen durum vatandaşlık verilmesidir bence verilmesin yaşasınlar
sahip çıkalım da onlarda bir rahat dursunlar yerlerinde ya geçen gün
kavgada suriye bir gencimizi öldürdü yine geçenlerde bayağı oldu suriyeli
kiracı ev sahibini öldürdü bu olaylar olmasın türkiyede yaşasınlar ya

Nefret edilen durum vatandaşlık verilmesidir bence verilmesin yaşasınlar
sahip çıkalım da onlarda bir rahat dursunlar yerlerinde ya geçen gün
kavgada suriye bir gencimizi öldürdü yine geçenlerde bayağı oldu suriyeli
kiracı ev sahibini öldürdü bu olaylar olmasın türkiyede yaşasınlar ya

Vatandaşlık verilmemesi daha kötü.Elde ettikleri ayrıcalıkların kalkmasını istiyorsan senin benim gibi vatandaş olmaları gerekiyor.

Açık konuşacağım. Suriyeli mültecilerin varlığı benim bu kişiler için başlı başına nefret sebebimdir. Küçük bir kıyı ülkesi olan Lübnan bile nüfusunun %30'unu oluşturan mültecileri ekonomik nedenlerden dolayı Suriye tarafına yerleştirmeyi tartışırken bizim vatandaşlık, ev, anayasal haklar vermemiz refah seviyemizi yerle bir eder. 2023'te 20 milyon Kürt kökenli vatandaş bulunurken 25 milyon Suriyeli vatandaş olur bunu da biz kesinlikle taşıyamayız.

Tayyip örgütü sonunda bir halta yaradi ıslah olsunlar diye onlarca peygamber gönderilen .... Araplarin gerçek yüzünü gördü halk :)))

İleride büyük sorunlar oluşturacak nefrettir. bkz: Suriyeliler bizi kandırdı.

Ben açıkçası insanı insan olduğu için sevenlerdenim ancak vatandaşlık durumu hatalı kesinlikle. Önce kendi vatandaşını koruyacaksın sonra öbürlerini düşüneceksin ki yaptığının bir anlamı olsun.