Öyle Bir Dizi Hazırlığı Yapılıyor Ki Eser De Büyük, Yazan Da Büyük, Destan Da Büyük!

darksaal

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
3,582
Puanı
910
Milliyet Cadde yazarlarından Ali Eyüboğlu, Nazım Hikmet'in Kuvayi Milliye Destanı'nın dizi olacağını yazdı.

Eyüboğlu'nun verdiği bilgiye göre, destandaki her bir kahramanın hikayesi dört bölüm halinde televizyona uyarlanacak, dizinin tamamı 32 bölümden oluşacak. Herhangi bir şekilde uzatılması söz konusu değil. Nâzım Hikmet'i bu dizide, destanı kaleme aldığı yıllardaki haliyle izleyeceğiz...

Nazım Hikmet'in ölümsüz eserlerinden biri olan Kuvayi Milliye Destanı, bu dizi ile birlikte geniş kitleler tarafından öğrenilebilecek.

Eyüboğlu, "Eserin telif haklarını elinde bulunduran Yapı Kredi Kültür Yayınları'yla Limon Yapım Hayri Aslan, 7 Ağustos'ta 'Kuvayi Milliye Destanı'nı dizi yapmak için anlaşma imzaladı" diye yazdı.

2013-2014 sezonunda ekrana gelecek dizinin senaryosunu ise birçok başarılı diziye imza atan Ahmet Yurdakul yazacak.

Bu arada dizinin ana kahramanlarından birinin de Nazım Hikmet olacağını belirtelim.

Nâzım Hikmet'i bu dizide, destanı kaleme aldığı 1939-40'lı yıllardaki haliyle izleyeceğiz.

Limon Yapim'in TRT 1'le çalisacagini pek sanmiyorum..

Genellikle Star'la, atv'yle ve Show'la çalisiyor..

Dizinin Trt 1'de yayınlanacağını düşünüyorum, Atv ve Star gibi büyük kanallar Limon yapım gibi genelde başarısız bir şirketi kabul etmeyecektir.

İşler Güçler, Limon Yapım ama o dizi büyük bütçeli değil zaten...

Dizinin Trt 1'de yayınlanacağını düşünüyorum, Atv ve Star gibi büyük kanallar Limon yapım gibi genelde başarısız bir şirketi kabul etmeyecektir.

İşler Güçler, Limon Yapım ama o dizi büyük bütçeli değil zaten...

atv Tövbeler Tövbesi dizisini nasil kabul etti o halde? Ve Show Tv "Yanik Koza" dizisini..