Star Ömer - Dizi Yorumları

12.Adam

Favori Üye
Yılın En Favori Üyesi
2022 Dünya Kupası Tahmin İkincisi
Reaksiyon puanı
21,851
Puanı
1,060
İzleyemedim henüz. Orijinalinin ilk bölümünü izlemiştim yakın zamanda. Kadrosundan dolayı şans vermeyi düşünüyorum aslında. :A Sen izledin mi?
Asortik bey iletilere senin kadar hızlı geri dönüş yapsa izlemem anlam kazanacak ama... :A İki de iki yaptım.

• Güldürdün
Reactions: Özgür

Gizmen

Favori Üye
Reaksiyon puanı
2,319
Puanı
360
Evet evet.
------

Günun Reyting konusuna. :A
Kusuruma bakma görmüştüm ama yazmayı unutmuşum. Dizide bir karakter var tam ismi neydi bilmiyorum işte açık kadınlar bizim aile kültürümüzü bozuyor tarzında konuşmalar yaptı. Ömer de erkek de gözüne sahip çıkmayı bilmeli dedi. Gündemden kastım bu şekilde ki konular. Daha dizide çok kültürsel atlayamadığımız sınıfları iğneleyen çok sahne var.

12.Adam

Favori Üye
Yılın En Favori Üyesi
2022 Dünya Kupası Tahmin İkincisi
Reaksiyon puanı
21,851
Puanı
1,060
Kusuruma bakma görmüştüm ama yazmayı unutmuşum. Dizide bir karakter var tam ismi neydi bilmiyorum işte açık kadınlar bizim aile kültürümüzü bozuyor tarzında konuşmalar yaptı. Ömer de erkek de gözüne sahip çıkmayı bilmeli dedi. Gündemden kastım bu şekilde ki konular. Daha dizide çok kültürsel atlayamadığımız sınıfları iğneleyen çok sahne var.
Estağfurullah.Camiden çıktıktan sonraki sahneyi söylüyorsun, şimdi dank etti. Tahir , Ömer 'in abisi.

• Beğendim
Reactions: Gizmen

Angelica

Favori Üye
Reaksiyon puanı
52,506
Puanı
1,060
Gece bölümü izledim ilk bölüme göre daha iyiydi Ömer Gamze iyice yakınlaştılar ama Raşit hoca istemiyor bu işin sonu ne olacak merak ediyorum Ömer Abisi Tahirin konuşması iyiydi Ömerin cevabı süperdi üzüldüğüm karakter Nisa
5 çocukla kaldı ortada kocası bırakıp gitti ama bir türlü kabul etmiyor bakalım ne yapacak 5 çocukla bu arada kızınada ayrı bir üzüldüm ya

• Beğendim
Reactions: Dante and STAR

Dante

Üye
Reaksiyon puanı
229
Puanı
44
bu bolumu ilk bolumun bir tik uzeri buldum.

oyunculuklar cok cok basarili. ozellikle dortlu ; gokce, merve,baris ve selahattin ,.. ayrica, hali sahnesi gamze karaduman ,,
esi nin ise (ismi aklima gelmiyor malesef) camii onu yer aldigi sahnelerdeki performanslari.

bolume dair en begendigim sahneler ise, ilk bolum de oldugu gibi, gokce ve selahattin'in yer aldigi sekanlar.
'karsilikli sahneleri izlerken fazla naif,sicak ve inandirici gelmislerdi. her ikisi de dokturduler resmen.

yer aldigi her iste kendini asan, oyunculugunu ve durusunu cok begendigim tecrubeli ve de kaliteli oyuncu gokce bahadir'in, ilk bolumde oldugu gibi bu bolumde de ustun oyunculuk performansi disinda yakin plan cekimler de yuz hatti ,mimikler ve dogal cizgileri kanimca sahnelere cok uyumlu olmus...-oldugu gibi.

selahattin'in bakislar, o dingin tarzi izlerken karsi tarafa gecen turden.fazla naif ve temiz bir aura sunuyor. hem ses hem tipleme olarak. dizi de oynadigi karaktere asiri uyumlu bir cekete burunmus.

baris falay bu bolumde adrenalini yuksek sahnelerde yer aldi. harika performansti tek kelime ile ozetlersem.

merve nin caresizlik durumu , oyuncunun cok saglam performansi sayesinde izleyene gecmistir diye dusunuyorum. dogal makyajsiz hali , sahnelerde ''hikaye ozelinde'' o hayal kirikligi, caresizlik, onca cocukla tek basina kala kalmis olmak ; bi nevi - sessiz cigligi . . . tek kelime ile muthis oyunculuktu.

spoiler;
----
sahil sahnesi, kavusmayan asiklar/asik kuleler hikayesi ,,
piknik sahnesi,,
omer'in her halukarda gamze nin yaninda olmasi,,,
aksam kedi mama sahnesi ,,
basbasa kafe sahnesi ,,
camii onu baba ve iki oglun sahnesi
ve daha nice sahneler 2. bolum de sahsen one cikan sekanslardi benim adima.
----

3.bolum frag cok iyi gorunuyor. heyecanla bekleyecegim yeni bolumu.

ben dahil izleyen arkadaslara iyi seyirler dilerim.

• Harika
  • Beğendim
Reactions: Mehmet Can and STAR

Dante

Üye
Reaksiyon puanı
229
Puanı
44
@Aserat

asagidaki vidyo nun "15.40'' da baslayan muzigini bir yerde daha duymustum :( eser kime ait - malesef bulamadim .

vidyo da belirttigim sure araliginda; muzik disinda begendigim bir diger nokta ;

< bu bolum de, gokce bahadir'in -ustte vermis oldugum vidyo da yer alan- giyim tarzini sade, zarif ve de cok guzel bulmustum.
kirmizi nin tonu cok iyi secilmis keza uyumlu da olmus sade bisiklet yaka siyah kazak ve siyah renk etek kombini,~ sac stili-giyime tam oturmus, +, kolye ,yuzuk, bilezik bileklik vs kullanma dan bence sadeligi ve zarefeti zarifligi on plana cikarmak istemisler gibi...
acikcasi gokce bahadir'in bu bulusmada -bastan asagi stilini cok begendim.klas bir aura.

oyunculuk zaten kelimeler yetmez... tek kelime ile : harika performans.

yeni bolumu heyecanla bekliyorum :)

ben dahil izleyen arkadaslara iyi seyirler dilerim.

• Harika

Dante

Üye
Reaksiyon puanı
229
Puanı
44
oncelikle,
karakterlerin hepsinin rol_isimlerine dair yanilirim diye, gercek isimleri ile hitap etmeye calisiyorum yorumlarinda- bu noktayi aciklamak istedim.

bolume ve dizimize donersek - sonda yazacagimi basta yazayim ;

oyunculuk, goruntu cekim ve sahne gesicler ve secilen arka muzikler adeta sinema tadin da bir bolum izledim. tadi damagimda kaldi diye bilirim. cok iyidi.

uzun bir yorum olacak, okuyanlara simdiden tesekkur ederim.
bolume dair begendigim noktalar vb ;
spoiler
-------

giris sekansi cok guzel ve de sade idi . gokce nin giyim ,sac,makyaj detayinin sade ve guzelligine onceki mesajimda deginmistim fragman dolayli. bu bolumde de hem giris sekansin da pastane sahnesi giyim secimi, hem banka da calisirken sectigi giysiler,,ve de bolumun sonlarindaki tum den siyah asil secimi muh te sem di.

hatirladigim begendigim sahne sekanslari ~ en begendigim tepe uc sahne ;
bolumun ilk sahnesinde gokce nin japon ciftine dair anektodu,,,
+, merve nin(nisa karakteri) evinde gokce ile karsilikli sahnelerin de olan duygu yogunlugu ve oyunculuklar, yakin cekim vs cok saglam anlardi performans olarak. bayildim her ikisine de... +, bolumun sonundaki gokce & selahattin sahnesine de keza kalbimi biraktim. . .

gokce bahadir icin ozel bir parantez acmak gerekirse; kanimca, sadece kendi jenarasyonun da degil, tum kadin oyuncular arasinda tepeye yaza bilecegim gerceklikte oyunculugu ve dogal gorunumuyle kendisinin yer aldigi her projeyi izlerken meste oluyorum.

bolume tekrardan donersem -
banka sahnesi merve dizdar ve gokce nin karsilikli sahneleri ve de merve nin tek oldugu gise sahnesi cok basarili yansitilmis buldum.

yan roller de, merve nin kizinin olgun tavri ve annesini dusunmesi ,zorlandigini hissetmesi cok iyi dusunulmus sahnelerdi. anneye destegi gostermesi degerli bir sahneydi... ayni sekil, gokce nin oglu da annesi ile basbasa sonlarda
ev konusunu konusurlarken 'oglunun annesine destegi ,gozyaslarini silmesi,sarilmasi ve soyledikleri kisa ama cok degerliydi annesi adina.

olumlu anlamda ters kose oldugum sahne ise ; gokce nin annesi nin -aksam yemegi sahnesinde gokceye destegi. cok guzeldi.

sinema salonu sahnesinde arka planda calan muzik lezizdi akdeniz melodrama tadinda tinilariyla...

konusu ve dunyasi baglaminda bolum de duygusal sahneler coktu,olumlu veya olumsuz olarak...

baba figuru nun kizina bu kadar uzak ve mesafeli durmasini yediremiyorum.
icim burkuluyor bu tur sahnelerde :( kuyumcu onu sahnesi misal.

ayni sekil, gokce nin ablasi ve esinin davranislari yemek sahnesi ozellikle.

omer dizi de kimi zaman minnos kedi gibiydi :) sokaklarda... ozellikle banka sokak onu beklemeleri :p
hatta bu tur bir sahnede yonetmen muthis bir aci yakalamisti omer ve gokce banka onu konusurlarken ekrana kedi geldi , ufak ama guzel hos ayrintiydi...

- cok begendigim, istanbulun en ruhu olan manzaralarin dan kafe pier loti nin dizi de rol calmasi harika detaydi,,.hem gunduz sahnesi ~hem bolum sonlarindaki gece sekansiyla -adeta bende varim bu romantizm anlarinda der gibi . . .

bolumun hatta izledigim 3 bolumun de gorunmeyen basrolu benim adima- karakterlerin ic seslerini duya biliyor olmamiz.
-gelgitleri,duygu degisimleri,aci tatli panigi, gecisleri bu vesile ile daha bi yasadim izlerken.
-misal, bu bolumde, gokce ve omerin bolum basi pastane ic seslerini guzelce dinledik,kendimizi onlarin yerine koyduk kim bilir...pastane cikisi eve donus yaparken hzli adimli giderlerken bu sefer ic sesinin yerini dis sesin almasini iyi anlamda farkli bulmustum gokce ozelinde.

omer'in kimseyi kirmadan / incitmeden saglam durusu ,kararliligi, naif,dusunceli karakterini disa yansitmasi cok guzeldi...izlerken mest oldum.

karsilikli omer ve gokce sahneleri zaten dizinin kremasi benim adima...
kanimca, cast olayinda cok saglam bir sentez ornegi olmus bu naif ve dogal ikili. yapimciyi bu baglamda tebrik ederim.

baris falay yine cok iyidi, ozellikle begendigim sahnesi ; yemek masasin da iki oglun ve gelinin karsilikli konusmalarina -reaksiyonu sessiz ama mimiklerle cok iyi gosterdi. . . usta oyunculuk benim adima.

velhasil, ustun oyunculuklar baglaminda bolumun dram, duygusal, trajik yonleri bayagi dusundurucu sekanslardi.
klasik,anlatilan ve yasananlarin gercekligine kusku birakmamacasina, ama mahalle,ama komsu, ama tv programlarinda duymus,isitmis,gormus veya yasamis olunan - adeta gercek_kesit izliyorum havasi ,,

ve malesef trajik aile ,darmaduman duruma yokus asagi yol alis (her iki kadinin ve cocuklarina karsi tutunulan tavir ve soylemler vb) drami ,......

bir o kadar da bulanik ayna bazli adeta
ironik(erkeklerin durusu,) & ( borc takip birakan gokce nin esi, merve nin kazik atip kacan kocasi ,, evdeki omerin abisi nin tutumu ) ; kadinlarin, annelerin tek baslarina kala kaldiklarinda caresizligini cok saglam ve sarsici sekilde bolumler ilerledikce ekrana yansitmalari,senarist becerisi olmakla birlikte, cekim olarak ,yonetmenin kesit sahne acilari ve tercihleri de alkislik bir durum. emegi gecenlere kendi adima tesekkur ederim.

ilk bolumden bugune dizi de -saf sevgi ve ask dan bagimsiz-, kanimca dizi de ana eksen ve bold durum tespitinin ozellikle (kadinlar ozelinde) ve buna dair ailerinin ve cevrelerinin vurdumduymaz hal ve hareketleri,soylemlerinin
dolayli sahnelerle izleyiciye sunulmasi ; ozellikle empati bazli doneler ile sahnelenmesin den -
<kanimca kilit rol omer karakteri. omer karakterinin kadin erkek durum tespitli adeta kadinlarin icsesi_sessiz cigliklarini disa vuran olumlu ayna tavri durusu ve soylemleri (abisi ve babasi vs ile bu baglamda bunlara karsi soyledigi empati veya esitlik temali soylemleri ) minvalinde -kendisini, hikaye de kilit ve degerli kiliyor.
dogal olarak ortaya onemli bir yapim cikmis hissiyati verdi omer dizisi.

dizinin yolunun uzun ve acik olmasini diliyorum.

4.bolum fragmani heyecanla bekliyor olacagim.

• Beğendim
Reactions: STAR and Mehmet Can

Dante

Üye
Reaksiyon puanı
229
Puanı
44
sinema icerisinde filmi izlerken arka planda 2.dakika da baslayan muzigi, cinema paradiso, la vita bella vb kult filmlerdeki melodram muziklere benzettim cok host dusunulmus,tadimlik.

ustte vidyonun devamindaki sahnelerde gamze nin, zeynep isminde bi arkadasi ile karsilasmasi bence bosa eklenmis bir sekans degildi.
zeynep'in, yakinda yapilacak es dost ozel bulusmasina gamze'yi davet etmesi, sonraki bolumde buna bagli sahnelerin islenecegi kapisini acti .
ufak tefek cinayetler dizisi_vibe'i aldim bu iki dost arasinda.:)

star tv nin resmi youtube sayfasinda 'diziye dair en son eklenen vidyo(3.bolum 2.fragman) 6 gun olmus... 4.bolume dair tanitim,on izleme, fragman halen eklenmemis, bu normal mi sizce :( ? @Aserat , @STAR

• Beğendim

STAR

Favori Üye
Reaksiyon puanı
5,754
Puanı
610
sinema icerisinde filmi izlerken arka planda 2.dakika da baslayan muzigi, cinema paradiso, la vita bella vb kult filmlerdeki melodram muziklere benzettim cok host dusunulmus,tadimlik.

ustte vidyonun devamindaki sahnelerde gamze nin, zeynep isminde bi arkadasi ile karsilasmasi bence bosa eklenmis bir sekans degildi.
zeynep'in, yakinda yapilacak es dost ozel bulusmasina gamze'yi davet etmesi, sonraki bolumde buna bagli sahnelerin islenecegi kapisini acti .
ufak tefek cinayetler dizisi_vibe'i aldim bu iki dost arasinda.:)

star tv nin resmi youtube sayfasinda 'diziye dair en son eklenen vidyo(3.bolum 2.fragman) 6 gun olmus... 4.bolume dair tanitim,on izleme, fragman halen eklenmemis, bu normal mi sizce :( ? @Aserat , @STAR
Bu akşam fragman verilecektir. Hatta 10 dk sonra verilebilir.

• Harika
Reactions: Dante

Mehmet Can

Favori Üye
Reaksiyon puanı
218
Puanı
45
  • Beğendim
Reactions: Dante

Dante

Üye
Reaksiyon puanı
229
Puanı
44
Orjinalinde temas yoktu. :cool:

@kimmeryali_conan o karakter bizimkilerin eklemesi. Shtisel'de böyle birini hatırlamıyorum. Dizi bizde orjinaline göre daha çok başroller odaklı gidiyor. Bir de ekstradan Nisa karakteri bu derece dram aktarılmıyordu.

@STAR ve @Aserat fragman / tanitim vidyosu icin tesekkur ederim.

kanal umarim tanitim ve fragmanlari daha erken verir :( .

@Aserat reaksiyon olarak ''ilginc'' olani sectim. fragmani cok ilginc buldum.sasirdim acikcasi.

fragman da gorulen yeni gelen oyuncuya(simay) diger isinde hic isinamamistim. . . hem damla sonmez & hem gokce kirmizi cizgilerim arasindaki oyuncularimdan. . . o yuzden, bu dizide de gokce'ciyim takdir ederseniz. :)

@Sanalbellek , hmmm, ben orj olani izlemedigim den ,pek bir yorum getirmemistim bu dizi baslamadan evvel.

bence bizimkisin de bu tur yan durumlar olmali, dizinin suresinden dolayi.

kaldi ki, gokce tarafinda ,karakterin evli oldugu doneme dair koca bir bosluk mevcut. bence bir kac yonden saglam islenirse cok ilginc sahneler cikar...
misal, eski esini kim oynar, diziye hangi ara katilir, zeynep karakteri iyi mi yoksa arkadan is ceviren arkadas mi ,,, gamze davete icabet ederken neler yasanir, nasil bir sahne dusunulur merak edilesi,,misal ufak tefek cinayetler dizisindeki davet sahneleri inanilmazdi,gunlerce konusulurdu.
yeni bolumler de davet dolayisiyla diger yasamina dair zeynep karakteri daha derin islenirse bence iyi olur sureye dair.

fragmana dair yorum ne yapsam bilemedim. adrenalini yuksek bir bolum bizleri bekliyor gibi . . .

iyi seyirler dilerim.

• Harika
Reactions: STAR