Ömer Baba'nın Efsane Vedası!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan takas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

takas

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
51,225
Puanı
1,060
Kurtlar Vadisi Pusu geçen haftaki bölümüyle büyük beğeni toplarken dizide fenomen karakter Ömer Baba sevenlerine veda etti.
Herkes Işidin elinde ölmesini beklerken tüm beklentilerin aksine Işidini elinde kurtarıldı ve vatanına döndü.

Evine dönen Ömer Baba sevdikleriyle hasret giderirken Nazife Anne ile olan sahneleri vay be ne sevda dedirtti.

Daha sonra veda için son dakikalar gelmişti.Ömer Baba ve Polat sabah namazı için camiye doğru giderlerken çalan kaside adeta izleyenleri mest etti. Müthiş bir atmosfere bürünen dizide çalan kaside daha sonra yerini o muhteşem sabah ezanına bıraktı.
İzleyici adeta büyülenmişti bu sahnelerle..
Ve herkesin beklediği son namazda geldi. Tüm dizi oyunca 12 yıl boyunca herkese örnek bir karakter olan Ömer Baba için son an gelmişti.
2.Rekatın 2.secdesinde secdeden kalkamayan Ömer Baba o müthiş kaside eşliğinde vefat etti.İşte tam bu an izleyicileri bitirmişti adeta milyonlarca insan gözyaşına boğuldu Polat Alemdar ile birlikte..

Kuşkusuz Vadi tarihinin ve Türk tv tarihinin en etkileyici ölüm sahnelerinin başında gelecek bir veda olmuştu..

Tabi bu veda sosyal medyayı adeta salladı. Özellikle yayın saatinden sonra bu sahne birçok izlenme sitesinde rekor seviyelerde izlenirken yorumları nardı arkası gelmedi.
İstisnasız herkes etkilenmiş ve hayran kalmıştı.

Bende bir yorumu sizinle paylaşmak istiyorum;

Müthiş bir detay kalitesi vermişler helal olsun. Başını secdeye koyarken hafif sert düşmesi, tık sesi, sonra kolları ile birlikte son nefesin çıkışı, Polat'ın namazdan çıkmadan işi anlayıp gözünden yaş gelmesi, yandaki adamın selam verirken ona bakması ... Bütün bunlar nüans kalitesidir. Yönetmen değişikliği anında kendisini belli etmiş fark ettiyseniz. Bu nüanslar çok önemlidir. İzleyici seyrederken bunları şuur altından alır fakat detayı fark edip izah etmek zorunda değildir. Bu ekip filmciliği öğrenmiş abi kim ne derse desin. Ben bu detayları Türk filmlerinde arıyorum. Çoğunda bu yetenek yok malesef. Bilmiyorlar veya işi ciddiye almıyorlar. Bu diziden ayrılan oyuncular neyi kaybettiklerinin farkında değil bence. Kardeşim sanat anlıyanlar için vardır. Anlamayanlar için yapılan sanat sanat değil popülizim olur. Zaten oda tutmaz hemen tükenir.

İşte O Efsane Veda Sahnesi;

NOT; Bu O müthiş kasideyi okuyan isim;
İsmail Aydın

Of ya yorunlari okuyuncs yine biraz gozlerimden yas geldi cok seviyordum ben Omer Babamizi Nazife Annemizi. Bu vefattan baska bir sey dusunulemezdi zaten son nefesinde bile bize ogut vererek gitti

Ölürken bile ders verdi baba

nasıl yaşarsan öyle ölürsün
müthiş bi örnektir bu!

Asıl bu bölüme damgasını vuracak :( mezar sahneleri çok duygusal olacaktır.

bakalım elif dedesinin öldüğünü öğrenince ne yapacak :(

Ben sizin gibi duygusal değilim ben babanın vasiyetini merak ediyorum oda Arslan beyin emanetini postaneye vermesi gibi bir sahne olmasın alıcı Doğu bey diye:)))

eğer burdan bir gizem yaratılırsa çok iyi olur, ben pek zannetmiyorum ama belli de olmaz​
Hatırladın deîl mi o sahneyi tam Polat almaya giderken Doğu bey çoktan emaneti almıştı polisler basmıştı postaneyi tam Polat'ın üzerine giderken o bizden demişti Doğu bey muhteşem bir bölümdü

eğer burdan bir gizem yaratılırsa çok iyi olur, ben pek zannetmiyorum ama belli de olmaz
Hatırladın deîl mi o sahneyi tam Polat almaya giderken Doğu bey çoktan emaneti almıştı polisler basmıştı postaneyi tam Polat'ın üzerine giderken o bizden demişti Doğu bey muhteşem bir bölümdü
abi o sahneler unutulur mu hiç 🙂

abi o sahneler unutulur mu hiç 🙂
İşte Ömer babadan da o atraksyonu bekliyorum:)))))) olursa varya tadından yenmez hele ki alıcısı eskilerden tanıdık biri olursa gizemin kralı olur🙂

Eski vadiyi izliyorum. Polat'ın Doğu beyle konuşması var muhteşemler hem tarihten hem güncelden hem de hayatım tam içinden konuşmalar var birde müzikler bir başka kardeşim ya:)))))