Ömür Arpacı "Yalan Dünya" Röportajı

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,125
Reaksiyon puanı
49,791
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
"Avrupa Yakası" bittikten sonra "Bir daha Karadenizli'yi oynamam" diyen Ömür Arpacı, "Reis" karakteriyle "Yalan Dünya"nın kadrosunda... Projeyi Gülse Birsel'in işi olduğu için kabul ettiğini söyleyen Arpacı, 'Her oyuncu farklı karakterler oynamak ister ama bir işi iyi yaparsan da üstüne yapışır' diyor.

Bildiğim kadarıyla 'Avrupa Yakası' bittikten sonra verdiğiniz bir röportajda 'Bir daha Karadenizli'yi oynamam' demiştiniz. Ne oldu, kim ikna etti sizi Reis'liğe?
- 'Avrupa Yakası'ndan sonra Karadeniz aksanı kullanmadan farklı işler yaptım. Gülse'yle çalışmak, onun kaleminden çıkan böyle harika bir işte, senaryoda kim yer almak istemez ki? Dursun, 'Avrupa Yakası'nda bir sezon vardı aslında. Gülse de yazmayı sevdiği bir karakter olduğu için bu dizide de kullanmak istedi. Ben de seve seve 'evet' dedim.

Karadenizli'yi oynamak Karadenizli oyuncuların kaderi mi sizce?
- Tabi her oyuncu farklı karakterler düşünmek ister ama iyi yaptığınız bir şeyin üstünüzden gitmesi diye bir şey söz konusu olmaz. Yıllarca yapmazsınız bile yıllar sonra herhangi bir oyunda, dizide ya da sinemada karşınıza çıkabilir.

GÜLSE İLE ÇALIŞMAK KEYİFLE EŞDEĞER
Gülse Birsel'le ikinci kez çalıştığınıza, hem de hiç düşünmediğiniz halde Karadenizli rolüne 'evet' dediğinize göre var bir keramet... Onunla çalışmak nasıl?

- Gülse Birsel'le çalışmak keyifle, düzenle eşdeğer bence... Gülse, inanılmaz pozitif olduğu için sette sıkıntı duyacağınız hiçbir şey yaşanmaz. Keyifle işinizi yaparsınız.

Reis yalana tahammülü olmayan bir adam... Hatta aşırı dürüst de diyebiliriz. Sizin yalanla aranız nasıl?
- Herkes kadar yalancıyımdır herhalde. Reis kadar olmasa da açıksözlülüğü severim. Bir şey varsa, önünde sonunda ortaya çıkacaksa, dök içini rahatla daha iyi ya!

Karadenizli bir oyuncu için Karadenizli bir karakteri canlandırmak daha mı kolay?
- Tabii ki daha kolay. Liseyi Trabzon'da bitirdikten sonra İstanbul'a geldim, yani uzun yıllarım geçti orada. Dolayısıyla Karadenizli'yi canlandırırken zorluk çekmem imkânsız.
DİZİ YÖNETMENİ OLMAK İSTEMEM
Reklam yönetmenliği yapmak istediğinizi söylemişsiniz. Dizi ya da sinema filmi yönetmeyi düşünmez misiniz?
- Ben zaten reklam ve sinema adına bir şeyler yapmak istediğimi söyledim. Ama dizi farklı bir efor ve uzun süre devamlılık gösteren bir iş olduğu için tercih etmem.

Hürriyet/Kelebek: Gülbahar Karakuş'un röportajından alıntıdır.