Ödüllü Film Sibel’in Fragmanı Yayınlandı!

Billy Kane

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
16 Ekim 2011
Mesajlar
35,619
Reaksiyon puanı
17,835
Puanı
1,061
Adana Film Festivali'nde 'En İyi Film' ödülünü alan ve vizyonda izleyicilerle buluşmaya hazırlanan Sibel filminin fragmanı yayınlandı. Bu yıl 18. si düzenlenen Akdeniz Film Festivalinde “Sibel” filmi başta “Büyük Jüri Ödülü” olmak üzere üç ödül birden kazandı.

Daha önce bir çok Festivale imzasını atan “Sibel” fiminin kadın oyuncusu Damla Sönmez’in performansı ile ödüllerin kazanılmasında büyük rol oynadığı Festival jürisi tarafından vurgulandı.
Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti’nin filmi “Büyük Jüri Ödülü” dışında “Avrupa Sineması” ve “Genç Jüri Ödülü’nü de aldı.


Kuşköy'de yaşayan ve ıslık diliyle konuşan 25 yaşındaki Sibel'in, ormanda bir yabancıyla karşılaşmasının ardından yaşadığı değişimi anlatan Sibel, Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti'nin üçüncü uzun metrajı. Filmdeki performansıyla 25. Uluslararası Adana Film Festivali'nde ve 55. Ulusal Yarışma'da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Damla Sönmez'e, Emin Gürsoy, Erkan Kolçak Köstendil, Elit İşcan, Meral Çetinkaya ve Gülçin Kültür Şahin eşlik ediyor.

Bir Fransız- Alman- Lüksemburg ve Türk yapımı olan “Sibel” en son Adana Film Festivali'ni kazanmıştı.