Muazzam bir eğitimsizlik.
Ana-baba gereken terbiye ve ahlakı vermemiş ki onların halleri az çok tahmin edilebilir. Zaten okulda bu iki değer öğretilmiyor, benimsetilmiyor çocuklara.
Ben de okudum Meslek Lisesi'nde ama bu kadar rahatlık yoktu, şu an var mı bilmiyorum, olma ihtimali çok yüksek.
Bu videodaki öğrenciler hele de ayağını sıranın üstüne koyan ve başroldeki ergen, geleceğin katili, hırsızı, tecavüzcüsü vb'dir. Aksinin yaşanma olasılığı %0,1'dir.
Çok müthiş bir tehlike var önümüzde, tam '9' nesil gümbür gümbür geliyor.
Çok yaşlı sayılmam ama bizim zamanımızda bırakın hocaya böyle şeyler yapmayı ters bir şey bile söyleyemezdik, gençliğin geldiği son durum maalesef bu şekilde. Tabi bu sadece kameraya yansıyanı...
@xBUGRAx gardaşım sen öğretmen mi olçan?![]()
Öğretmen sınıfı idare edemiyor gerekçesi ile açığa alınacakmış, tamamda bu adam napsın şimdi dayak atmak yasak, hadi geçtim yasak olmasın koskoca lise 4 ler nasıl susturulsun bizim sınıftaki malaklar da böyleydi ama hocalar otoriter olduğu için yeri geldiğinde bağırır yer gök inlerdi yeri geldiğinde köşeye kadar üstüne yürür karşısındakini bastırırdı.İdareciler bu olayı medyadan öğrendiği için öğretmenden şikayetçi olacaklarmış
Bu da yeni nesilden sadece biri,
![]()
Öğretmen sınıfı idare edemiyor gerekçesi ile açığa alınacakmış, tamamda bu adam napsın şimdi dayak atmak yasak, hadi geçtim yasak olmasın koskoca lise 4 ler nasıl susturulsun bizim sınıftaki malaklar da böyleydi ama hocalar otoriter olduğu için yeri geldiğinde bağırır yer gök inlerdi yeri geldiğinde köşeye kadar üstüne yürür karşısındakini bastırırdı.
Ya bende öğretmenlik yaptım 8.sınıflar bile dikleniyor işte bana tehditkar mesajlar veriyorlar misal sigara içen birini yakalıyorum hocam görmediniz yoksa çıkışta toplarım tüm ekibi gibi abuk sabuk şeyler, tuttum idareye götürdüm, ama ben öyle yaptım diye çıkışta birşey olmadı sadece tehditkar tabi bu tehditlere karşı korkanlarda vardı göz yumanlar vs. İnşallah güzel bir adım atarlar yoksa cidden öğrenciler öğretmenlere karşı tehditkar yaklaşarak birçok öğretmeni alaşa ediyorlar. Bizim okulda da vardı bir hoca adamla dalga geçiyorlarmış ve hoca bunu kendisi söyledi toplantı da müdüre hanım da madem öyle sizlere 5 veya 6 verelim siz idare edemiyorsunuz dedi, bizim okul öğretmenine sahip çıkan bir yer ama heryer böyle değil ne yazık ki, misal öğretmene öyle yapıldı diye öğrenciler uyarıldı, yapanların okuldan uzaklaştırılacağı söylendi.İşte öğrencilere bir öğretmen küçük bir tokat atınca yaygara kopulmamalı. Öğretmenler artık her şeyden korkar oldu. Küçücük bir hata bile hemen öğrenciler tarafından kameraya alıp servis ediliyor.
Bunları çözmek için,
1. Öğrencilerin de okuldan atılabilmesi gerekir.
2. Öğretmeni sindirmek yerine öğretmen otoritesini sağlamlaştıracak adımlar atılmalı.
3. Öğrenciler daha iyi eğitim alsın diye öğretmenlere verilen seminerlerin içeriği değiştirilmeli.
4. Her öğrenci tek ve biriciktir algısı öğretmenler içinde getirilmeli.
5. Öğretmene bu şekilde yapılan en küçük bir hata affedilmemeli.
Tabi bunlar sadece benim şahsi fikirlerim farklı fikirler sorunlarının çözümü için daima iyidir. Her şeye rağmen ben demiyorum ki öğrenciler dikkate alınmasın. Ama bir taraf önemsenirken diğer taraf köstürülürse verilen eğitimin hiçbir anlamı kalmaz.
Umarım bu konuda gerekli adımlar atılır ve iki tarafta kazançlı çıkar. Yoksa ilerisi için pek umutlu değilim.
Bende staj zamanında bu dediklerini bizzat gördüm. Öğretmen 7.sınıftaki öğrencileri bağıra çağıra susturuyordu. Tabi bunlar da olmamalı. Öğrenciyi kazanmalıyız ama öğretmeni hiçe sayarak değil.Ya bende öğretmenlik yaptım 8.sınıflar bile dikleniyor işte bana tehditkar mesajlar veriyorlar misal sigara içen birini yakalıyorum hocam görmediniz yoksa çıkışta toplarım tüm ekibi gibi abuk sabuk şeyler, tuttum idareye götürdüm, ama ben öyle yaptım diye çıkışta birşey olmadı sadece tehditkar tabi bu tehditlere karşı korkanlarda vardı göz yumanlar vs. İnşallah güzel bir adım atarlar yoksa cidden öğrenciler öğretmenlere karşı tehditkar yaklaşarak birçok öğretmeni alaşa ediyorlar. Bizim okulda da vardı bir hoca adamla dalga geçiyorlarmış ve hoca bunu kendisi söyledi toplantı da müdüre hanım da madem öyle sizlere 5 veya 6 verelim siz idare edemiyorsunuz dedi, bizim okul öğretmenine sahip çıkan bir yer ama heryer böyle değil ne yazık ki, misal öğretmene öyle yapıldı diye öğrenciler uyarıldı, yapanların okuldan uzaklaştırılacağı söylendi.
Tabi lise bambaşka bir olay, umarım en kısa sürede çözüme kavuştururlar yoksa cidden çok öğretmenin başı ağrıyacaktır.