Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
z029BD.jpg


Başrollerini Aras Bulut İynemli, Dilan Çiçek Deniz, Ercan Kesal, Erkan Kolçak Köstendil, Kubilay Aka, Rıza Kocaoğlu, Perihan Savaş, İrem Altuğ, Öner Erkan ve Burak Sergen'in paylaştığı; yapımcılığını Ay Yapım'ın, yönetmenliğini Sinan Öztürk'ün yaptığı, senaryosunu Gökhan Horzum'un kaleme aldığı Çukur, bu akşam 12. bölümüyle ekranlara geliyor.

Çukur 12. Bölüm - Ön İzleme:


Çukur 10. Bölüm Etiketi: #benimleoyunoynama

Çukur, yeni bölümüyle bu akşam 20:00'da Show TV'de!

Çukur'un 10. bölümü ile ilgili tüm yorumlarınızı bu konu altından yapabilirsiniz.
 

xemrexxx

Favori Üye
Katılım
18 Mart 2012
Mesajlar
181,615
Reaksiyon puanı
132,582
Puanı
1,061
Konum
İstanbul

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Dansçi oğlumuz nasıl da atladı zıpladı öyle :X @Çiğdem- bayılacak :F

Aliço karakteri için geçmişini inceleyeceğimiz spin-off çeksek :A
 

ömer karataş

Favori Üye
Katılım
24 Mart 2015
Mesajlar
2,622
Reaksiyon puanı
2,524
Puanı
280
vartolunun üvey babasının sesi ufuk bayraktar'ın sesine benziyor vatanim sensinde gerçi ama belki konuk olur
 

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
İçerde'de sonlardaki sahne gösterilip, nasıl olayların geliştiği gösteriliyordu. Ters köşe yapılıp, o ters köşenin nasıl olduğu gösteriliyordu. İşte bu dizide de var ve bu acayip keyif veriyor.

Bu bölümün yıldızı Aliço'ydu. Rıza Kocaoğlu bildiğin karakterini yaşıyor. Bildiğin bu karakter "Yerli Sherlock" kıvamında. Aliço fazla fazla sahada olmalı, ki olacak muhtemelen. Yamaç'ın en güvenilir ve en sadık adamı çünkü. Paşa ya da Emmi, Selim yüzünden güme gidebilir ya da Selim gidecek eninde sonunda. Hep ramak kala kurtuluyor. Sena biraz fazla geri planda kalmaya başladı. Yamaç ile Sena arasında aşk yeniden alevlenecek ama şimdilik bu mümkün gözükmüyor. Vartolu desek bu ara sahaya inemiyor, Medet'in eksikliği de var üzerinde. İdris peşinde ama kolay kolay yakalayamaz, çünkü iz yok peşinde. Yamaç'ın Beyefendi'nin kim olduğunu bilmemesi ama Beyefendi'yi çok sevmesi de var. Gerçeği öğrenince şok olacak.

Karakter o kadar fazla ki, sanki hepsi geri planda kalıyor gibi. İki saat dizi ama sanki daha az gibi. Dizinin bu yönünü seviyorum. Karakter fazla, süre uzun olmasına rağmen sıkmıyor ve merak ettiriyor.
 

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Bölümü pek beğenmedim açıkçası. Dizi resmen durdu, konu ilerlemiyor. Yamaç hala Paşa veya Emmi’den şüpheleniyor. Bize Yamaç’ı çok zeki bir karakter olarak yansıttılar. Dizinin başından beri Selim, Yamaç’a hangi konuda yardım ettiyse hepsinin sonu kötü bitti. Artık Selim’i çözmeli diye düşünüyorum. Sezon finaline kadar uzamamalı.

Beyefendi karakterine ağırlık verildi bu bölüm. Anlıyorum, güçlü ve zeki bir karakter ama bu adamın Çukur’u istemesinin amacı ne? Çukur’a, Yamaç’a, İdris’e düşman olması için belli bir gerekçesinin olması lazım. Bu gerekçeyi bize anlatmadan Beyefendi’yi direkt en büyük düşman olarak konumlandırdılar. Bu düşmanlık temellendirilmediği için Beyefendi’nin yaptığı planları izlerken zevk alamıyorum.

Ayrıca Yamaç neden direkt Koçovalı ailesinin bütün tapularını ipoteklettirdi? Madem Koçovalı ailesi ve Çukur bu kadar güçlü, en ufak bir maddi sıkıntıda tüm tapularını ipotek ettirecek konuma gelmemeliler. Para bulabilecek bir değil, birden çok yerleri olmalı ki bu güçleri inandırıcı olsun. Beyefendi’nin eline koz geçmiş olması için senaristin yaptığı mantıksız bir hamle oldu bu resmen.

Bölümde yaşanan tek önemli gelişme İdris’in hiç tanımadığı ve görmediği oğlunun yaşadığını öğrenmesiydi. Gerçi oğlunun ne adını, ne neye benzediğini bilmiyor. Bu konuda muhtemelen sezon sonuna kadar uzayacak.

Ayrıca dizideki bir diğer problem sık sık flashbackler izliyor olmamız. Zaten izlediğimiz bir sahneyi tekrar tekrar izlemek yoruyor ve sıkıyor. Bölüm süresi zaten iki saatten uzun.

Dizinin biraz hareketlenmesi ve bazı sırların artık açığa çıkması lazım. Yoksa konu, İçerde’de olduğu gibi kısır bir döngüye girecek. Zaten bölüm süreleri oldukça uzun, diziyi bırakma noktasına geleceğim.