2016 Çok Uzak Fazla Yakın - Film Yorumları

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
64,604
Puanı
1,061

Çok Uzak Fazla Yakın (2016)

Tür: Aşk, Dram
Yönetmen & Senaryo: Türkan Derya

Oyuncular:
Burcu Biricik
Özgün Çoban
Alican Yücesoy
Metin Coşkun
Servet Pandur

IMDb Sayfası

Konu:

Fragman:

Filmi bugün izledim. Aslında aşk filmlerine o kadar bayıldığım söylenemez ama ortalamanın üzerinde olacağını düşündüğüm yapımlara şans veriyorum.

Film Aslı ve Cem'in üniversite, üniversite sonrası ve yıllar sonraki olmak üzere 3 döneme yayılan aşk hikayelerini konu alıyor. Açıkçası kağıt üzerinde güzel bir fikir olmasına rağmen uygulamada biraz sıkıntı yaşanmış. Bir aşk filmi için iyi ama daha fazlası olduğu söylenemez. Türkan Derya yönetmenlik konusunda rüştünü ispat etmiş olsa da senaryo konusunda yardım almalıymış.

Bir de kurguda ufak tefek sıkıntılar var. Dönem dönem olduğunu bilmesem ikide bir değişen zamana ayak uydurmak çok zorlaşırdı, keşke geçişler daha belirgin olsaydı. Tabii oyunculukların yanı sıra güzel kızın yanına genel standartlarda yakışıklı olmayan birini koyabilmek riskli olsa da kimya genel olarak tutmuş gibi.

Filmi merakla beklememin nedenlerinden biri de Burcu Biricik'in varlığıydı. İlk başrolünde (kronolojik olarak Hayat Şarkısı'ndan önce çekildi) yine çok iyi bir iş çıkarmış. Tabii Hülya Cevher'i izledikten sonra Aslı karakter olarak o kadar tatmin etmeyebiliyor ama senaryoyu yoluna koyabilmek için en çok çabalayanlardan biri o olmuş. Özgün Çoban da yüz olarak kötü karakterlere daha çok yakışıyor, ama performansıyla tatmin etmeyi başardı.

Ama Alican Yücesoy, Metin Coşkun, Servet Pandur, Gamze Karaduman (oysa Arife'den sonra daha uzun görmek istiyordum) ve Kaan Yılmaz gibi oyuncular ufak rollerle harcanmış. Keşke hikaye daha iyi olsaydı, ama daha çok Aslı ve Cem üzerinden yürümeyi tercih etmişler.

Eleştirmenler final sahnesini beğenmiş, ama ben pek anlayamadım. Aslı'nın mezara çiçek koyup sonra havaya bakması bana Cem'in olduğu uçağın düştüğü izlenimini verdi. Metaforik bir şey de olabilir, ama senaryo veya kurgu yüzünden kafamda soru işaretleri kaldı.

Bu arada Aslı 'İstemiyorum Cem' deyince aklıma Hülya-Cem'in sahnesi geldi direkt.
Sonuç olarak iyi bir film, ama sadece bu kadar. İzlemek isteyenlere öneririm, çünkü türdeşlerine göre çok daha kaliteli. Burcu Biricik'i Hayat Şarkısı'ndan ayrı bir noktada 100 dakika daha fazla izleyebildiğim bir yapım olarak aklımda kalacak.

7/10

Aslı ve Cem'in üniversite yıllarında tanışarak aşk yaşamasını ve daha sonradan yaşananları konu alıyor. Burcu Biricik çok güzel iş çıkarmış, Özgün Çoban'ın oyunculuğunu ve karizmasını da çok beğeniyorum. Keşke Özgün Çoban'ı daha fazla izleyebilsek, ekran ışığı var ama fazla göremiyoruz ne yazık ki...

Yönetmenliği çok beğendim, görüntüler çok güzeldi. Senaryo için aynı şeyi söylemeyeceğim yani pek beğenemedim açıkçası. Kadro güzel, yönetmenlik güzel ama senaryo içine alamadı beni. Dönemsel geçişleri yakalamakta zorlandım, uyum sağlayamadım o an. Duyguları fazla geçirdiğini de söyleyemem, biraz soğuk kalmış film bu yönden.

6/10

Çoğu Türk filminin genel sorunu oyuncular iyi senaryo kötü

Reactions: Yiğitt