Çocuklar Duymasın - Düğün Yakında Sinemalarda !

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Yedi yıl aradan sonra ekranlara dönen 'Çocuklar Duymasın' dizisi tüm hızıyla devam ederken, dizinin yapımcı ve senaristi Birol Güven, sezon sonunda bir sinema filmi sürprizi yapacaklarını açıkladı. 'Çocuklar Duymasın-Düğün' adlı filmde Meltem ile Haluk'un kızları Duygu ile Denizlili Berke'nin düğün hazırlıkları sırasında yaşananlar anlatılacak. 'Çocuklar Duymasın- Düğün', aynı zamanda sinema filmine dönüşen ilk sitcom dizi olacak. Filmle ilgili Sabah'a verdiği röportajda tüyolar veren Birol Güven ekip olarak çok heyecanlı olduklarını söylüyor.

DENİZLİ'YE GİDECEKLER
'Çocuklar Duymasın'ı sinema filmi yapmaya nasıl karar verdiniz?
Meltem ile Haluk'un kızı Duygu ve erkek arkadaşı Berke arasındaki aşk, evliliğe doğru gidiyor... Ailelerin tanışması, kız istenmesi gibi konuları işlediğimiz bölümlerde, insanlar Berke'nin Denizlili ailesini çok sevdi. Kültür farkı olan iki ailenin arasındaki atışmalar diziye yeni bir soluk getirdi. "Hazır düğüne doğru da bir gidişat var. Bunu neden sinema filmi olarak görmeyelim?" dedim ve böyle bir karar verdim.

Nasıl bir film tasarlıyorsunuz?
Biz dizide yaza kadar evlilik olayıyla ilgili bütün süreçleri göreceğiz. Baharda İstanbul'da büyük bir nişan yapacağız. Yazın ise Denizli'nin bir köyünde bir sinema filmi çekeceğiz ve 'Çocuklar Duymasın' karakterleri ilk kez gerçek mekana çıkacaklar. Burası bir köy... Dizide gördüğümüz tüm karakterler İstanbul'dan kalkıp cümbür cemaat otobüsle Denizli'ye gidiyorlar. Bu yol hikayesi ilginç ve çok komik olacak.

Denizli nereden aklınıza geldi, neden Denizli'yi seçtiniz?
Düşünüp planladığımız bir yer değildi açıkçası. Kastamonu ya da Urfa da olabilirdi ama ben Ege'yi, Ege'nin dilindeki müzikleri çok seviyorum. Bildiğim kadarıyla Denizli'de de daha önce hiç film yapılmadı.

ADETLERİ ÖĞRENECEĞİZ
Denizli'yi iyi biliyor musunuz?
Şimdiye kadar dizi ve sinema filmi sebebiyle Denizli'yi iyi öğrendiğime inanıyorum. Şimdi Denizli'de düğünlerin nasıl olduğunu araştırıyorum. Yaza kadar orada hem mekan bakacağız, hem de adetleri öğreneceğiz. Yerel özelliklerini doğru aktarabilmek çok önemli... Mümkün olduğunca çok düğün görmek istiyorum.

İki kültürün farklarını anlatırken, bazı kesimler sizi eleştirmişti...
Filmde benzer tepkiler alacağınızı düşünüyor musunuz? Hayır, aksine Denizlililer bu filmi izledikten sonra "İyi ki burada çekilmiş" diyecekler. Tepkiler için biraz erken olduğunu düşünüyorum. Çünkü biz bu kültür farkını iyi ya da kötü olarak değil; 'farklı' olarak işliyoruz. 'Çocuklar Duymasın' eğer birilerini rahatsız ediyorsa bir yerde hata yapmışız demektir. Çünkü biz bir mutluluk dizisi yapıyoruz.

YÖNETMENLİĞİNİ BEN YAPABİLİRİM
Sinema sektörü sizce ne durumda?
Türk sinemasının önü çok açık... Küçük bir sektör ama önümüzdeki yıllarda dünya sinemasında ses getirecek sinemacılar bu topraktan çıkacak. Bunun nedeni de diziler. Dört, beş günde 100 dakikalık dizi çekmek bizlere müthiş bir tecrübe ve pratik kazandırıyor. Bu insanların çektiği filmler yarın dünyanın en güzel filmleri olacak. Yeter ki maddi imkanlar verilsin. Dört günde bir Ezel çeken Uluç Bayraktar parayı bulsun, Oscar alır!

Filmi de dizinin yönetmeni Bora Tekay mı çekecek?
Ekipte bir değişiklik yapmayı düşünmüyoruz ama belki ben de bu kez yönetmenin yanında oturabilirim. Yani 'Çocuklar Duymasın-Düğün', yönetmenlik denemesi yapacağım ilk film olabilir.

'LIGHT SELAMİ' DE DÜĞÜNE GELECEK
Filmin sonunun belli olması izleyicinin merakını olumsuz etkilemez mi?
Dünyanın en çok izlenen filmi 'Titanik'tir ama hepimiz filmin sonunda geminin batacağını biliriz. Televizyonda yaptığımız işi beyazperdeye taşıyor değiliz, televizyonda yapamadığımızı sinemaya taşıyoruz. İnsanların sonunu bildiği için seyretmemesi bir yana, ikinci kez izlemek isteyeceklerini düşünüyorum.

Filme yeni oyuncular katılacak mı?
Erkek tarafının Münih'teki akrabaları gelecek. Yani filme, Almanya'dan yeni karakterler katılacak. Onların yanı sıra 'Light Selami'de tabii ki düğüne gelecek.

Film fikri ekibi sevindirdi mi?
Oyuncularımınız hepsi çok istekli ve heyecanlı. 'Çocuklar Duymasın' karakterleri olarak stüdyo dışına çıkacak olmanın da ayrı bir heyecanını yaşıyoruz.

BAŞARILI OLACAĞIZ
'Çocuklar Duymasın-Düğün'ün başarılı olacağından eminim ama gişe anlamında iyi bir geri dönüş olup olmaması beni fazla ilgilendirmiyor.Mint Yapım olarak çektiğimiz 'Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım' ve 'Dersimiz Atatürk' de ticari kaygı gütmediğimiz filmlerdi...