Yeme-İçme Çemen

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
41,084
Puanı
1,061
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Kendine has tadı ve kendine has ağır bir kokusu olan bazen damağa güzel bazen değişik gelen lezzetli bir çeşit sos. Hafif acımsı tadı vardır ve özellikle sahanda yumurtaya iyi gider. Pastırmanın da olmazsa olmazlarındandır.

5eedca88adcdeb1cf4a4f791.jpg

Çok sevdiğim bir sos kahvaltı da güzel gidiyor. Çeşitli baharatlarla değişik versiyonları da yapılıyor

Çemen kelimesi görünce Dedim kesin Melek yorum yapmıştır :A :A

Pastırma alırken Çemenli Çemensiz diye 2 paketede 5 dakka bakma anlarım 🤦‍♂️:A:A

Binde bir yediğim ama sevdiğim bir sos ve bu sosun adını ne zaman duysam aklıma kemençe gelir. :A

Konuda yanlışlık var. Çemen bir baharattır, domates püresiyle yada salçayla, çeşitli baharatlarla karıştırılarak oluşturulan hali de çemenli sos'tur...

Asıl sen yanlış biliyorsun baharatlarla yapılan sosa çemen denir çemen otuda vardır

Son düzenleme:
Çok severim aslında ama maalesef ter ve idrar ile kokması çok büyük sıkıntı. Pastırmada bayılıyorum özellikle ama koku probleminden dolayı anca uzun süreli izinlerimde alıyorum. Yoksa o halde işe gitmek falan çok sıkıntı, avucumun içinin koktuğunu biliyorum gel de düşme... Ama lezzetine sözüm yok. :D

• Beğendim
Reactions: 12.Adam

Bu alana bir cevap yazın...