Çelişki 4.BÖLÜM

Frank Slade

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
1,372
Puanı
535
Karakola Arif'in yerine yeni biri atanmıştır.

PAZARTESİ SABAHI

Müdür: Evet çocuklar ekibimize yeni katılacak olan Selim Eryılmaz'la tanışmanızı istiyorum.Kendisi benden sonra en yetkili kişi konumundadır.İyi çalışmalar.

Kenan hemen müdürün arkasından odaya girer.

Kenan: Buradaki en yetkili kişi bendim.Arif'in yerine geliyorsa benim altımda olması gerekirdi!
Müdür: Çık dışarı buraya böyle giremezsin.Buna devam edersen buradaki çaycıdan bile düşük yetkiye sahip olursun.
Kenan: Tamam.Öyle olsun.

Kenan dışarı çıkar.

Selim: Kenan'dı diymi?
Kenan: Evet evet.

der ve yanında geçip gider.

Ali: Noldu abi?
Kenan: Ben neyi yanlış yaptımda alt konuma düştüm?
Ali: Bilmiyorum ama abi sakin ol.

AKŞAM MESAİ BİTİŞ SAATİ

Kenan: Müdürüm nedenini söyleyin başka birşey istemiyorum.
Müdür: Bak Kenan Arif içeride Salih Kervancı'nın evine girdiğinizi öttü.
Kenan: Ben girmedim.
Müdür: Peki 27 ekim çarşamba günü saat 2'de nerdeydin?
Kenan: Evimde.
Müdür: Yalan söylüyorsun.Bak Kenan orada olduğunu kanıtladı bize Arif.Boşuna uğraşma.Bu yaptığın üst kurulların kulağına giderse hiç iyi şeyler olmaz.Ben bunun yüzünden meslekten atılmana razı olmuyorum.Arif'in ifadesinde oynamalar yaparız,içerdede bunu bir şekilde sustururuz.Ama bir şartla tabii.
Kenan: Ne şartı?
Müdür: Bir cinayet var.Kimsenin bakmak istemediği bir cinayet.
Kenan: Neden?
Müdür: Çünkü davayla ilgilenen son 2 polis öldürüldü.
Kenan: Kim öldürmüş ki?
Müdür: Katil.Psikopat bir katil.Bu davayı vermek istedikleri adamlar meslekten istifayı bile göze alıp kabul etmiyorlar.
Kenan: Yani?
Müdür: Yanisi Kenan bu dava senin.
Kenan: Müdürüm ...
Müdür: İtiraz yok.Atılmak mı istiyorsun?
Kenan: Hayır ama..
Müdür: Aması yok.Dosyalarda bu davaya senin baktığını işlediğimiz anda bir tehlike altındasın bunu bil.Ve şu anda bu işlendi.
Kenan: Müdürüm davanın dosyasını alabilirmiyim.
Müdür: Burada al.

Kenan dışarı çıkar.Etraf karanlıktır.

ERTESİ GÜN

Kenan: Ali gel bakalım buraya.
Ali: Buyur abi.
Kenan: Şu yeni cinayetle ilgili bir olay yeri incelemesi yapmamız gerek.Olayla ilgili daha önceden ilgilenmiş şu adamın numarası bak.Onu ara dediğimiz yere gelsin.
Ali: Tamam abi.

OLAY YERİNDE

Kenan: Merhaba sizsiniz diymi? ııı komiser Vedat.
Vedat: Evet benim.Hemen anlatmaya başlıyım isterseniz.
Kenan: Tabi tabi buyrun.
Vedat: Burası bir tren yolu gördüğünüz gibi.Kapalı bir alan olduğu için burada evsiz insanlar yaşıyorlar.Kurban karşıdan gelen trenin altında kalmış.Bizde parçalarına ulaştık.Otopsiden gelen rapora göre bu bir kaza değildi.Çünkü kurbanın kafasında 2 adet kurşuna rastladık.Yani kurban ilk önce kurşunla vurulmuş ve sonrada ellerinden ve kollarından bağlanıp rayın ortasında bırakılmıştı.Bunun ardından çevrede bir araştırma yaptık ve onu tanıyan bir evsiz arkadaşının olduğunu bulduk.İkisi bir barakada yaşıyorlarmış.Kurbanın adı Mehmet Kaya.Arkadaşının verdiği ifade şurada okuyabilirsiniz.

İFADE

"Mehmet'le biz burada kalıyoruz.Zamanında yağmayla,hırsızlık yoluyla geçiniyorduk.Sonra Mehmet bir yerde iş bulduğunu söyledi bana.Sonra orada çalışmaya başladı.İlk zamanlar mutluydu.Para kazanmaya başlamıştı çünkü.Artık buradan kurtulacağını yeni,düzgün bir eve taşınacağını söylüyordu.Ama sonraları eve mutsuz gelmeye başladı.Nedenini söylemiyordu.İyiyim ben diyordu.Sadece fazla yoruluyorum demişti bana.Böyle 2-3 ay geçti.Sonrada işte sizden ölüm haberini aldım."

Kenan: Çalıştığı yerin adresi var mı?
Vedat: Şurada.Bir oyun salonu.
Kenan: Daha önce buraya gidildi diymi sorgu için?
Vedat: Hayır gidilmedi.
Kenan: Neden?
Vedat: Bilmiyorum.Olayla ilgilenen merhum 2 polis buna gerek duymadılar.
Kenan: Nasıl gerek duymadılar? Adamın ölümüyle doğrudan ilgili bir olay bu.
Vedat: Birşey onları durdurmuş olabilir.
Kenan: Off.Neyse Ali 2-3 adam daha al yanına şurayı bir soruştur gel bakalım.Bende bir doktora gidicem.Migren var heralde bende.
Ali: Tamam abi gideriz şimdi.

HASTANEDE

Doktor: Sonuçlara baktım.Migreniniz yok.
Kenan: O zaman bu ne? Neden bu kadar çok başım ağrıyor.Geceleri uyuyamıyorum.
Doktor: Beyin tümörünüz var.
Kenan: Ne?
Doktor: Ama endişelenmeyin fazla ilerlememiş.Yani şu an gelmeniz çok iyi olmuş.Size birkaç ilaç yazıcam.Bunlarla durdumayı deniycez.Olmazsada hastanede bir süre tedaviyle kurtulursunuz.
Kenan: Ölüm riskim var mı?
Doktor: Her hastalıkta ölüm riski vardır.Sizinkiside %30 falan.Ama bu ilaçları kullanırkende kendinizi yormayın.Ne iş yapıyordunuz?
Kenan: Polisim ben.Cinayet masasında.
Doktor: Kendinizi fazla zorlamayın.Zor işlerle uğramayın kafidir.
Kenan: Tamam teşekkürler.
Doktor: Birşey değil.2 hafta sonra tekrar gelirsiniz.

KENAN EMNİYETE GİDER

Herkeste bir telaş vardır.

Kenan: Müdürüm noldu?
Müdür: Kenan Aliler yolladığın adrese giderken tren yolundan geçiyorlarmış ve nasıl oldu bilmiyoruz trenin altında kalmışlar arabayla.
Kenan: Yani?
Müdür: Ölmüşler.

4.BÖLÜM SONU

Son düzenleme:
Bu bölüm neden yorumsuz? :D Güzel bir bölümmüş. Eline sağlık. Ayrıca Ted Mosby'nin fotoğrafını gördükçe kötü yorum yapasım gelmiyor, hikayene hiç. Çok severim de Ted karakterini :D Şaka bir yana iyi bölümmüş gerçekten. Çelişki'nin 5.bölümü yok mu?

Bu bölüm neden yorumsuz? :D Güzel bir bölümmüş. Eline sağlık. Ayrıca Ted Mosby'nin fotoğrafını gördükçe kötü yorum yapasım gelmiyor, hikayene hiç. Çok severim de Ted karakterini :D Şaka bir yana iyi bölümmüş gerçekten. Çelişki'nin 5.bölümü yok mu?

İlgi olmayınca bitti.:D