Reyting Tahtı - 2. Bölüm 'Asmalı Konak'

Alemdar

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
7,419
Puanı
610
IMG_5433.jpeg

Reyting Tahtı 2. bölümüyle devam ediyor. Bu bölümde 2002 yılında reyting cihazlarını patlatan bir diziyi anıyoruz. Asmalı Konak döneminin 7'den 70'e, herkesin ilgiyle izlediği bir diziydi.

Dizinin başrollerini ise şarkıcı kimliği ile tanıdığımız Özcan Deniz, İkinci Bahar'da kendini fark ettirmeyi başaran Nurgül Yeşilçay ile usta sanatçı Selda Alkor paylaştı.

Asmalı Konak dizisinin ilk bölümü New York'ta çekildi. Nitekim, dizinin hikayesi de orada başladı. Modern bir ailenin kızı olan Bahar (Nurgül Yeşilçay) ile Nevşehir'de gelenekçi bir ailenin oğlu Seymen (Özcan Deniz) orada tanışır. Birbirlerine orada aşık olur ve evlenirler. Bahar'da Seymen ile birlikte Ürgüp'teki tarihi konaklarına yerleşmeye karar verir. Dizi boyunca kültürel çatışma'yı, bir aşkın ve sadakatın sınanışını, konağın içinde entrikaları ve aile sırları anlatıldı. Türünün ilk dizisiydi diyebiliriz.

Dizi 11 Mart 2002'de başladı, 2 sezon 54 bölüm boyunca yayınlandıktan sonra 16 Haziran 2003'de ekranlara veda etti. Dizi her pazartesi akşamı ATV'de yayınlandı.

Dizinin yönetmenliğini Çağan Irmak, yapımcılığını Abdullah Oğuz ve senaristliğini ise Meral Okay ve Mahinur Ergun üstlendi.

Dizi Nevşehir-Ürgüp'de çekildi. Dizide kullanılan konak tam 180 yıllık tarihi olan bir konaktı ve 42 odası mevcuttur. Günümüzde ise otel ve restoran faaliyetleriyle halen daha ziyaretçilere açıktır.

ATV dizi başladığında pazartesi akşamları PT-1'de Asmalı Konak, PT-2'de Deli Yürek'i yayınlıyordu. Dizi o kadar büyük sükse yaptı ki reyting rekorları kıran Deli Yürek'i geçmesi çok zaman almadı.

İlk başta dizinin ismi ise 'Asmalı Konağın Hanımı' idi ve daha sonra değişti. Selda Alkor yerine ise ilk başta düşünülen ve anlaşılan isim ise Fatma Girik'ti. Fakat daha sonra rol Selda Alkor'un oldu.

IMG_5427.jpeg

Fav10 ÖZEL - Dizinin herkesi şaşırtacak reyting karnesi !

BölümTarihTOTALAB
2007/10/200221.8020.60
2114/10/200221.1020.00
2221/10/200220.7017.70
2328/10/200219.8017.80
2404/11/200221.1018.50
2511/11/200222.5020.20
2802/12/200221.6019.80
3016/12/200223.5020.10
3320/01/200324.7022.60
3503/02/200327.9026.30
3610/02/200324.6022.20
3717/02/200328.3028.30
3824/02/200328.5027.70
3903/03/200328.1026.60
4010/03/200330.0028.20
4117/03/200328.2025.60
4224/03/200326.8028.30
4331/03/200329.6028.90
4407/04/200326.4028.40
4514/04/200326.0023.70
4621/04/200327.2027.00
54 (FİNAL)16/06/200325.9028.50

Ocak 2003'te yapımcı Abdullah Oğuz dizinin sezon sonunda final yapacağını fakat hikayenin sonunu beyazperde'ye taşayacağını açıklamıştı.

Film'in adı 'Asmalı Konak : Hayat' oldu ve 17 Ekim 2003'te vizyona girdi. Filmi Çağan Irmak ve Abdullah Oğuz yönetti ve Abdullah Oğuz ile Mahinur Ergun yazdı.

Film kendi çapında bir gişe yaptı ancak seyircilerin beklediği gibi bir film olmadı.

Dizinin yaratıcılarından Meral Okay ise film ekibinde yer almadı. Nedeni ise Asmalı Konak formatına göre tamamlanmıştı ve hikayesi onun kurguladığı final'e göre başka yöne gidiyordu. Abdullah Oğuz ise filmin galasında, hikayenin sonunu seyircinin istediği şekilde yazdığını ve kendi istediği sonu yazmadığını dile getirdi.

Okuduğunuz için teşekkürler, bir başka reyting rekoru kıran yapımı anlatmak dileği ile :)
------

@serhatt @Dosi @Emre Ozansoy @ömer karataş @12.Adam @B4RON @Royal_Highness @RüzgarGülü @Bully @cokiyitvci @Gerekli24

Son düzenleme:
Yine harika bir bölüm olmuş. 30 reyting almış ben şok. 😱

Gerçek bir efsane helal olsun diziye ve ekibe. Eline sağlık. :Z

Reytingleri nereden buldun merak ettim? :A @Alemdar

Yine harika bir bölüm olmuş. 30 reyting almış ben şok. 😱

Gerçek bir efsane helal olsun diziye ve ekibe. Eline sağlık. :Z

Reytingleri nereden buldun merak ettim? :A @Alemdar
Bu sorunun geleceğini tahmin ettim :) Sabah gazetesinin arşivinde TELEVİZYON köşesinde buluyorum genelde hangi tarihi öğrenmek istersem onun 2 gün sonrası bakıp buluyorum. Hepsi 100% orjinal oranlar. Bunu Ekmek Teknesi, Çocuklar Duymasın ve Kurtlar Vadisi ilk bölümlerini paylaştığımda kanıtlar zaten :)

Yine harika konu, bu dizi de çok güzeldi. @Alemdar
Çok teşekkür ederim, sen izledin mi ?

• Beğendim
Reactions: serhatt
En yüksek reytinglerini final bölümünde aldığını sanıyordum ama total'de 40, ab'de 43. bölümünde almış meğersem.

Bu sorunun geleceğini tahmin ettim :) Sabah gazetesinin arşivinde TELEVİZYON köşesinde buluyorum genelde hangi tarihi öğrenmek istersem onun 2 gün sonrası bakıp buluyorum. Hepsi 100% orjinal oranlar. Bunu Ekmek Teknesi, Çocuklar Duymasın ve Kurtlar Vadisi ilk bölümlerini paylaştığımda kanıtlar zaten :)

Çok teşekkür ederim, sen izledin mi ?
İzledim, çok güzeldi. Bu ikili çok yakışıyor, acilen bir dizide yeniden partner olmalılar. @Angelica

• Beğendim
Reactions: Angelica
İzledim, çok güzeldi. Bu ikili çok yakışıyor, acilen bir dizide yeniden partner olmalılar. @Angelica
O Zamanlar reklamla seyirciyi tutuypr @cokiyitvci şimdi reklamlar bile sıkıntılı reklam filmi yönetmenliği öğretmeni
haklı hatta reklam yapım filmi yönetmeni bile haklı normal arkadaş olan kız ve erkek evleri için Enza mobilyadan yatak almak için Enza mobilya’ya gidiyor yatağı test etmek için beraber yatıyorlar orada sarmaş dolaş uyuya kalıyorlar Dış ses uykusuzluğa çözüm Enza mobilya
Saplantılı aşık olan kız onları sarmaş dolaş götür
Saplantılı aşık olan kız O erkek benim olacak Reklam burada biter ben bundan üniversite vize ödevinden 100 aldım o zaman ben üniversitedeyken

ve çok güzel olmuş @Alemdar
AGB’nin geri gelmesi lazım ve böyle reklamlar olması lazım
@cokiyitvci @Bully

O kadar yüksek reytinge rağmen senaryo gereği 54 bölümde bitirdikleri için takdir etmek lazım son 15 yılda sadece İçerde aynısını yaptı ki aldığı reyting 7-10 arasında gidiyordu yoksa 15+ olsaydı büyük ihtimalle devam ederlerdi.

Evet zamanında izlemiştim. Vay be eski günler @Royal_Highness ablamiz tüm bölümleri izlemiştir herhalde :D
Dedi @RüzgarGülü abimiz :D

Yayınlandığı dönem tüm bölümlerini eksiksiz izleyememiş olsam da geçtiğimiz yıllarda başından sonuna kadar izledim. Sonra filmini izledim ve filmi beğenmedim. Ama dizi olarak Türk dizi tarihine damga vurdu ve hâlâ unutulmadı. Özel ve güzel bir işti :)

• Güldürdün
Reactions: RüzgarGülü
En yüksek reytinglerini final bölümünde aldığını sanıyordum ama total'de 40, ab'de 43. bölümünde almış meğersem.
Ben de öyle zannediyordum, reytingleri bulunca şok oldum 😂
Bir film yapmışlardı beraber. İkinci Şans'tı galiba.
O kadar yüksek reytinge rağmen senaryo gereği 54 bölümde bitirdikleri için takdir etmek lazım son 15 yılda sadece İçerde aynısını yaptı ki aldığı reyting 7-10 arasında gidiyordu yoksa 15+ olsaydı büyük ihtimalle devam ederlerdi.
Şimdi Uzak Şehir örneği var bakalım 2. Sezon'da koruyacak mı oranları, korursa bakalım ne zaman bitecek 😂
Evet zamanında izlemiştim. Vay be eski günler @Royal_Highness ablamiz tüm bölümleri izlemiştir herhalde :D
Çok pöpülerdi değil mi o zamanlar 😂

Yayınlandığı dönem tüm bölümlerini eksiksiz izleyememiş olsam da geçtiğimiz yıllarda başından sonuna kadar izledim. Sonra filmini izledim ve filmi beğenmedim. Ama dizi olarak Türk dizi tarihine damga vurdu ve hâlâ unutulmadı. Özel ve güzel bir işti :)
Demek sen de filmi beğenmeyenlerdensin ?

Konak Nevşehir de miydi neydi giremedim kapalıydı sanki gittiğimde.

• Aynen
Reactions: Royal_Highness
Ben de öyle zannediyordum, reytingleri bulunca şok oldum 😂

Bir film yapmışlardı beraber. İkinci Şans'tı galiba.

Şimdi Uzak Şehir örneği var bakalım 2. Sezon'da koruyacak mı oranları, korursa bakalım ne zaman bitecek 😂

Çok pöpülerdi değil mi o zamanlar 😂

Demek sen de filmi beğenmeyenlerdensin ?
İkinci Şans filmi de harika idi.

• Aynen
Reactions: Alemdar
Konak Nevşehir de miydi neydi giremedim kapalıydı sanki gittiğimde.
İlk konak da ikinci konak da Nevşehir Ürgüp'te.
Dizide ilk gördüğümüz konağın sahibiyle yapımcı anlaşamayınca senaryo gereği konakta yangın çıkmıştı ve yeni konağa taşınmışlardı. Yanılmıyorsam ilk konak hâlâ ziyaret edilebiliyor. Ama bazı gün veya saatler kapalı olabilir tabii.

• İlginç
Reactions: RüzgarGülü
Bu diziye sinirliyim aslında ülkeye aşiret dizilerini bela eden yapım olduğunu düşünüyorum :A