Hiçbir Şeyin Anlamı Yoksa Yaşamaya Devam Etmenin Mantığı Nedir?

Tamam haklılık payı var. Bende güvenmem kimseye. Temkinli olmak iyidir ama çok fazla güvenmemek sonunda insanı delirtiyor. İnsanız biz. Karşıdaki de insan. Hatasız olmaz. Dümdüz de olmaz. Sonuçta her zaman insan hayatını sevmeli. Tek başına da olsa yaşanır illaki. Bir süre sonra o ruh halin geçer iyi insanlara denk gelirsin o kesin. Bak izle tek başına yürümeye korkan insanları ve çokça düşünürsün kim suçlusu bu planların? Hayat böyledir işte bazen gider gelirsin. Yazılı önceden kurallar bende bir b*k değilim dersin kendine.

İnandığım değerler çok zaman önce kırıldı. Sonra tekrar uğraştım tekrar kırıldı sonunda bir ışığa denk geldim herşey rast gitti buna maddi sistem de dahil. Sonra bir kırıldı inancım elimde kalan 3 5 birşey. Kendimin bile yarısı yok. İnandığın birşey kalmayınca kendisine saygısı olmuyor insanın. Kendine köpek gibi acı çektirmeyi denedin mi? Belki de bu aşamaya gelmedin? İşte en dibe vurduğunda anlıyorsun sadece aciz bir insansın daha ötesi yok. Yaratan yaratmış öyle böyle yaşa yada öl demiş seçim senin. Yaşa yada öl?

Sonra kendine güvenin gelir zamanla. Dersin ben bu yazıyı değiştireceğim. Öyle bir değiştireceğim ki yazan bile vay be dicek? Öyle işte. Sende öyle bir mücadele et ki kendi kendine baktığında ben neymisim böyle diyesin.

• Beğendim
Reactions: Yakamoz-Asi
"Yaşamın anlamı, ona anlam katmak için verdiğimiz çabadır."
-Albert Camus-

"Hayatın anlamı, bir gün sona erecek olmasıdır."
-Franz Kafka-
Yukarıdaki şu iki önemli ismin sözlerinden yola çıkarak hayatın anlamına dair çıkarımlarda bulunabiliriz.
Fakat çok da derin düşünmeye gerek yok çünkü;

"Sürekli anlam peşinde koşarsanız, hayatınızı asla yaşayamazsınız."
-Albert Camus-

• Beğendim
Reactions: RüzgarGülü
Yukarıdaki şu iki önemli ismin sözlerinden yola çıkarak hayatın anlamına dair çıkarımlarda bulunabiliriz.

-Albert Camus-
Varsın tabi varsın sen :D

Varolmak için savaşmak her gün onun için çaba sarf etmek. :D
Aaa herkesin mesajını yorumlamışsın. Benim mesajdaki özlü sözlere de yorumunu bekliyorum vallaa :D @RüzgarGülü

• Güldürdün
Reactions: RüzgarGülü

-Albert Camus-
Yani hayatı sorgulamak herşey de anlam aramak iyi olsa da bu sorgulama, anlam arayışı yaşamanın önüne geçtiğinde asıl olanı, anı kaçırırız tabi ki.

Hayatin akışına kendini bırakmak gerek ama insanız sonuçta bir süre sonra ister istemez kafanda sorular beliriyor, kendini yeniden arayışın verdiği hazza kaptırmak da müthiş hissettiriyor. Dengeyi kurmak gerek ama kafayı kırıyoruz genelde :)

• Beğendim
Reactions: Royal_Highness
australya sinemasindan gecen sene bir film izlemistim - benzer konu uzerinden bir isleyisi vardi .filmin ismi malesef suan aklima gelmiyor.

saygilar .
Genelde bu tür filmler düşük bütçe olduğu için pek izlenmiyor diye denenmiyor. Büyük bilinen bu tarz film var mı gerilim psikolojik ama kafayı da çok kırmayalim :D

Artık hiçbir şey istemiyorum çünkü hiçbir şey beni iyileştirmiyor.

Hayat bazen hiçbir şey hissettirmeyen bir boşluğa dönüşür. Bu, ruhun sessiz bir çığlığı gibi.

Depresif ama gerçek.

• Üzücü
Reactions: HollyDemon ☾☆

Bu alana bir cevap yazın...