Tüm Yoksulluğuna Rağmen Dünyanın Sayılı Mutlu Ülkelerinden: Bhutan!

The_Erinch

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
38,941
Puanı
1,060
1746114390275.png

1746114418977.png

Evet, Himalaya dağlarında yeralan bu ülke son derece düşük gelir seviyesi yada teknolojik-sosyal olarak geriden gelmesine rağmen dünyanın sayılı mutlu ülkelerinden.

Öncelikle ülke karbon emilimi konusunda negatif olan tek ülke yani ülkenin ürettiği karbondioksit,emdiğinden daha az...Ülkenin olağan üstü yeşillik oluşumu bu sorunu çözmüş görülüyor.
1746114663084.png

Ülkenin Mutluluk Bakanlığı mevcut; ülkedeki insanlar gelirlerine,kazançlarına göre ölçülmüyor,düzenli olarak halkın mutluluk seviyesi,ihtiyaçları kontrol ediliyor.İnsanlarıyla ilgilenen,onları dinleyen bir yönetim anlayışı benimsenmiş durumunda.

1746114776776.png

Bhutan Kralı Jigme Singye Wangchuck 2005 den sonra tüm ihtişam ve serveti bırakıp,demokrosi ve eşitlik için tahtan inip,mütavazi bir hayat sürmeye karar vermişdir.Halkın kralı tahtan indirme hakkının olduğu tek ülkede,ülke kralı çok fazla sevilmektedir.Kral erişilir olup,halkı ile içiçedir.

1746114921017.png

ülkede plastik kullımında olduğu kadar sigara kullanımında da aşırı kuralcı.
Dünyada plastiği ilk bırakmış ülkelerdendir.Sigara konusunda 5 yıla varacak hapis cezaları olan katı bir ülkedir.Ülkede satılan sigaralar aşırı pahalı ve ithaldir.Ülkenin amacı dünyada sigara içilmeyen tek ülke olmakdır.
1746115104704.png
1746115092579.png
1746115076666.png

Ülke Ataerkilden ziyade Anaerkil bir düzene sahip olup,kadınlara önem verilmektedir.
Ülkede çok eşlilik yasal olup,eşcinsel evlilikdede bir yasak bulunmamaktadır.

Ülkede baharatlar çok önemlidir.Yemeklerinde kesinlikle baharat olmaktadır.Baharatın vucud düzeni için son derece önemli olduğu vurgulanmaktadır.

Ülke Yeti ve Ejderhalara inanmaktadır.

budizim etkisi ile ülkede suç oranı son derece düşük.

Ülkede yılbaşında herkesin doğum dünüdür yani bu ülke insanları doğum günü telaşı bulunmamaktadır.

Ülke içinde yerel kıyafet zorunludur. Kesinlikle canlı hayvan öldürmek yasakdır ve suç sayılır.

Ülkenin en değişik hayvan türü ise Takindir.
Keçi ve ineğin karışımı otçul bir hayvandır.

1746115412082.png

Ülke televizyon ile 1999 yılında tanışmışdır.1970 yılına kadar izole yane dünyadan kopuk yaşamayı tercih etmişdir.
Ülke tarih boyunca birkere bile işgal edilmemişdir.Hiçbir ülkeye boğun eğmemişdir.

ülkede tüm sağlık hizmetleri ücretsizdir.
ülkeye giderseniz 3 önemli bilgi;
Kesinlikle yerel kıyafet giyeceksiniz!
Duvarlarda penis resmi görürseniz yadırgamayacaksınız(bereket ve doğurganlık getirdiği için çiziliyor)
Aldığınız ilk yemek teklifini red edeceksiniz(Böyle yaparak saygınızı göstermiş oluyorsunuz)

Evet,Evlerinize belkide birçoğunuzun ilk kez duyduğu çarpıcı özelliklere sahip dünyanın sayılı mutlu ülkelerinden olan Bahutanı taşımaya çalıştım.
Umarım keyifle okursunuz.

Sevgilerimle.
Erinç.

Bu konuyu biliyordum. Televizyon bile 2000'lere kadar yasaklıymış. Nüfusu 800 bin bile değil. Basit hayat yaşıyorlar, teknolojiyle pek ilgileri yok. Rahatlar. Ne mutlu onlara.

• Aynen
Reactions: The_Erinch
Görsellerin güzelliğine resmen aşık oldum, görsel olarak çok güzel bir ülke en ilginç gelen ülkenin "Mutluluk Bakanlığının " olması , bir de ilk kez duyduğum hayvan türü takin oldu 🙂

Emeklerine ve araştırmana sağlık @The_Erinch devamını bekliyorum böyle güzel konularının :ok:

• Harika
Bhutanı yıllar önce çevre dostu ülke olarak duymuştum ama daha detaylı bilmiyordum bence bu tarz mutlu ülkelerin bir ortak noktası bulundğu coğrafyada sıkıntıya düşeceği bir durum da olmaması savaş kargaşa gibi. Bhutan oldukça dağlık bir ülke diye biliyorum Himalaya sıradağların bir kısmı buradan geçer hatta Everest de buradan geçiyor olabilir dolayısıyla savaş olacak olsa işgal edilmesi de zor bir ülke olur. Onun dışında milleti sömürenler olmadığı sürece bu ülkelerin insanı mutlu olur.

• Aynen
Hiç böyle bir ülke duymamıştım, eline sağlık, konu yine harika. :D
Teşekkür ederim Halukcum, birşeyler kattıysam ne mutlu bana
Emeğine sağlık yine farklı , bilgilendirici konu açmışsın kardeşim :)
Ben teşekkür ederim vakit ayırıp, okuduğun için.
@The_Erinch abim yine ilginç bir konu bulmuşsun ilk defa duydum bu ülkeyi güzel yermiş özellikle mutluluk bakanı olması çok hoşuma gitti :D
Aynen, insana değer olan yerde neden mutlu olmayasın ki..
Bu konuyu biliyordum. Televizyon bile 2000'lere kadar yasaklıymış. Nüfusu 800 bin bile değil. Basit hayat yaşıyorlar, teknolojiyle pek ilgileri yok. Rahatlar. Ne mutlu onlara.
Evet uzun süre izole yaşayarak yozlaşmamışlar, teknolojinin kölesi olmamışlar.
Görsellerin güzelliğine resmen aşık oldum, görsel olarak çok güzel bir ülke en ilginç gelen ülkenin "Mutluluk Bakanlığının " olması , bir de ilk kez duyduğum hayvan türü takin oldu 🙂

Emeklerine ve araştırmana sağlık @The_Erinch devamını bekliyorum böyle güzel konularının :ok:
Kesinlikle insana, insan olduğunu hatırlatıyorlar. 3 kuruş paran olsun ama huzurunda yanında olsun değil mi?
Bhutanı yıllar önce çevre dostu ülke olarak duymuştum ama daha detaylı bilmiyordum bence bu tarz mutlu ülkelerin bir ortak noktası bulundğu coğrafyada sıkıntıya düşeceği bir durum da olmaması savaş kargaşa gibi. Bhutan oldukça dağlık bir ülke diye biliyorum Himalaya sıradağların bir kısmı buradan geçer hatta Everest de buradan geçiyor olabilir dolayısıyla savaş olacak olsa işgal edilmesi de zor bir ülke olur. Onun dışında milleti sömürenler olmadığı sürece bu ülkelerin insanı mutlu olur.
Kesinlikle hiç sömürü görmemiş, teknolojiye köle olmamış.. Kendi yağında, mutlu şekilde yaşayan insanlar...

Hepinize teşekkür ederim, vakit ayırıp okuduğunuz için.

Tek kelimeyle bayıldım! Doğal güzellikleri gerçekten harika. Evet maddiyat çok önemli ama mutlu olmanın tek şartı değil. Konu çok güzel olmuş. Keyifle okudum. Emeğine sağlık @The_Erinch abi :bhr:

Son düzenleme:
  • Harika
Tek kelimeyla bayıldım! Doğal güzellikleri gerçekten harika. Evet maddiyat çok önemli ama mutlu olmanın tek şartı değil. Konu çok güzel olmuş. Keyifle okudum. Emeğine sağlık @The_Erinch abi :bhr:
herzaman olduğu gibi gösterdiğin ilgiye teşekkür ederim .

• Harika
Reactions: Royal_Highness
Daha önce duymuştum bende.
Böyle bir ülkede büyük olasılıkla yaşamak istemezdim. Okurken detayları ilgimi çekmedi nedense ama kendi kültürlerini dış etkenlerden etkilenmeden yaşamaları güzel bir şey.
Acaba yabancılar ile evlilik oranları ne durumda.

Böyle bir ülkede büyük olasılıkla yaşamak istemezdim. Okurken detayları ilgimi çekmedi nedense ama kendi kültürlerini dış etkenlerden etkilenmeden yaşamaları güzel bir şey.
aaaa sen gitsen zaten bunlarda huzur kalmaz :A:A

sana fransa, almanya, rusya vb. böyle büyük ve zengin ülkeler uygun oraları karıştıramazsın :A:A
------

en ilginç bilgi hiç işgal edilmemesi tam ateş çemberinin ortasında bir ülke :X hala millet birbirinin sınırını geçip öldürüp dönüyor oradaki ülkelerde, cücük kadar ülkeyi niye es geçip işgal etmediler acaba (b)

• Güldürdün
Reactions: Dosi

sana fransa, almanya, rusya vb. böyle büyük ve zengin ülkeler uygun oraları karıştıramazsın :A:A
------

en ilginç bilgi hiç işgal edilmemesi tam ateş çemberinin ortasında bir ülke :X hala millet birbirinin sınırını geçip öldürüp dönüyor oradaki ülkelerde, cücük kadar ülkeyi niye es geçip işgal etmediler acaba (b)
Yemeklerindendir @xemrexxx

• Güldürdün
Reactions: xemrexxx
Yabancılarla evlilik yasal ama kaideleri sert.. Yasal onay alınması gerekiyor. Yasal mülakat ve evrak süreçleri varmış.

------

Konumu çok sapa, yüksek dağlarla çevrili ve 1970 yılına kadar izole yaşamışlar.. Yane yok gibi yaşam sürmüşler.

------

İşgal edilecek bir ülke değil çünkü her yer dağ zaten :A

Ülkeyi isim olarak biliyordum ama bu kadar kuralcı olduğunu bilmiyordum. Belki de böyle daha mutlu oluyorlardır :A

Emeklerine sağlık @The_Erinch yine bambaşka bir konuyla karşımızdasın :F

Batuhanlar hep mutlu ve vurdumduymaz oluyorlar maalesef.Aldatıyolar,yakıyolar sonra da yollarına devam ediyolar.Asla şaşırmadım...
😱

• Harika

Bu alana bir cevap yazın...