Atari Oyunları İncelemesi: SuperMario

mrt-06

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
59,941
Puanı
1,061

Gelmiş geçmiş en çok oynanan oyun Mario (Atari NES) hakkında bilinmeyenler veya az bilinenler bu konuda olacak... Afet hocanızın oynayışıyla Mario aslında çok kolay bir oyun.. Kısayollar olmadan 8 dünyada da zorlu bir yarış bulunuyor ancak bu geçişler kullanılarak koca oyun sadece 7 elde bitiyor!

İLK ADIM: DÜNYA 1X2'DEKİ TÜNELİN ÜSTÜNDEN GEÇ,
DÜNYA 4 GEÇİTİNE GİR!

11.jpg

22.jpg

İKİNCİ ADIM: DÜNYA 4X2'DE BU BÖLGEDEKİ BOŞLUKLARA KAFA ATIP YOLU AÇ VE SARMAŞIĞA ULAŞIP DÜNYA 8 TÜNELİNE GİR...

33.jpg
44.jpg

55.jpg

VE ARTIK SON DÜNYADASIN...
İPUCU: DÜNYA 8X1'DE MUHAKKAK GİZLİ TÜNELİ KULLANIP ALTIN TOPLA... CAN ALMAYA ÇALIŞ ÇÜNKÜ 8X2 VE 8X3'DE ALTIN NEREDEYSE HİÇ YOK...

8.jpg

Orijinal Mario oynamak için bilgisayarınıza ATARI emülatörü indirip NES formatındaki Mario'yu kurunuz...

MARIO'nun FİNALİNDEKİ İPUCU NE? KOLAY YOLDAN SONA ULAŞMA... ÇOK YAKINDA...

@xBUGRAx @Angelica @Dosi @Çiğdem @Zeyno45 @The_Erinch @denizz19 @Yiğitt @Özgür @serhatt @Aserat @kerem @EmreCan @12.Adam @dreamy @Gerekli24 @Maskeli Fedai @haluk792 @Alos @hayret bi şey @Doğan @phoebebuffay @DR @Turkuazz @slhttnmtl @Staran @Sherlock @emreemreu @bazinga @xdragxx @Tolstoyevski @mesmeso61 @Klaus @Veteran @Hazem @-potterhead- @conino @BARON男爵 @offensive @soo @seyfullXh @Hazem

Gelmiş geçmiş en çok oynanan oyun Mario (Atari NES) hakkında bilinmeyenler veya az bilinenler bu konuda olacak... Afet hocanızın oynayışıyla Mario aslında çok kolay bir oyun.. Kısayollar olmadan 8 dünyada da zorlu bir yarış bulunuyor ancak bu geçişler kullanılarak koca oyun sadece 7 elde bitiyor!

DÜNYA 4 GEÇİTİNE GİR!

Ekli dosyayı görüntüle 99050
Ekli dosyayı görüntüle 99048

İKİNCİ ADIM: DÜNYA 4X2'DE BU BÖLGEDEKİ BOŞLUKLARA KAFA ATIP YOLU AÇ VE SARMAŞIĞA ULAŞIP DÜNYA 8 TÜNELİNE GİR...

Ekli dosyayı görüntüle 99049Ekli dosyayı görüntüle 99051
Ekli dosyayı görüntüle 99052

İPUCU: DÜNYA 8X1'DE MUHAKKAK GİZLİ TÜNELİ KULLANIP ALTIN TOPLA... CAN ALMAYA ÇALIŞ ÇÜNKÜ 8X2 VE 8X3'DE ALTIN NEREDEYSE HİÇ YOK...

Ekli dosyayı görüntüle 99053

Orijinal Mario oynamak için bilgisayarınıza ATARI emülatörü indirip NES formatındaki Mario'yu kurunuz...

@xBUGRAx @Angelica @Dosi @Çiğdem @Zeyno45 @The_Erinch @denizz19 @Yiğitt @Özgür @serhatt @Aserat @kerem @EmreCan @12.Adam @dreamy @Gerekli24 @Maskeli Fedai @haluk792 @Alos @hayret bi şey @Doğan @phoebebuffay @DR @Turkuazz @slhttnmtl @Staran @Sherlock @emreemreu @bazinga @xdragxx @Tolstoyevski @mesmeso61 @Klaus @Veteran @Hazem @-potterhead- @conino @BARON男爵 @offensive @soo @seyfullXh @Hazem
Biliyorum oyunu.Çizgi filmide vardı

• Beğendim
Reactions: mrt-06

DÜNYA 4 GEÇİTİNE GİR!

Ekli dosyayı görüntüle 99050
Ekli dosyayı görüntüle 99048

Ekli dosyayı görüntüle 99049Ekli dosyayı görüntüle 99051
Ekli dosyayı görüntüle 99052

Ekli dosyayı görüntüle 99053

bu oyun çok güzeldi ama hiçbir zaman bitiremedim bu oyunu :D eskiler candır :(

• Beğendim
Reactions: mrt-06 and 12.Adam
Biliyorum oyunu.Çizgi filmide vardı
Çizgi filmi mi var? 😱

bu oyun çok güzeldi ama hiçbir zaman bitiremedim bu oyunu :D eskiler candır :(
Eski olan yüzde 90 her şey güzel. :bhr:

Bir an 1'den 8'e geçiş mi varmış diyerek şok oldum ama arada 4 de varmış. :A Zaten bunu bilmeyen de ne bileyim. :A

Yalnız buna rağmen 8x4'ü hiç bitirememiştim hatırladığım kadarıyla. :A
Abicim 1'den 8'e geçse zaten oyunun ne amacı kalır. :A

Bu oyunu yapanlar gerçekten çok zeki insanlar, basit bir oyun gibi görünse de oldukça detaylı..

Duygulandım... Kuzenimle birlikte oynardık hem bunu hem de Atari'de oynanan diğer oyunları, zaten konsol sevdamız buradan geliyor... :A Hatırladığım kadarıyla -hafızam beni her zaman olduğu gibi yanıltıyor da olabilir- hiç tam anlamıyla bitirmemiştik Mario reisi. :A

Bir de görselini aşağıya bıraktığım oyunu vardı, Kraloyun, Oyunskor, Oyunkuzusu gibi sitelerden oynanabiliyordu zamanında. Onu da az oynamadım ama o bilgisayarda tabii. :A

Mario.jpg

• Harika
Aaaa demek oynanabilir daha.
Ben küçükken denemiştim. Kuzenimin atarisi vardı. Çok hatırlamıyorum ve hangi seviyeye geçiyordum bilmiyorum :A

• Harika
  • Güldürdün
Reactions: bazinga and Dosi
Atari de en sevdiğim oyunlardan biriydi, bunun dışında Adventure Island, Contra, Circus Charlie de seviyordum. :D Arada açıp hala daha oynarım, bu oyunların verdiği keyif hiç bir oyun veremez.

Eline sağlık @Afet Güçverir harika bir konu olmuş.

• Harika
Atari de en sevdiğim oyunlardan biriydi, bunun dışında Adventure Island, Contra, Circus Charlie de seviyordum. :D Arada açıp hala daha oynarım, bu oyunların verdiği keyif hiç bir oyun veremez.

Eline sağlık @Afet Güçverir harika bir konu olmuş.
Benim de en favorilerim Contra, Adventure Island ve Batman birde Jetgiller. :A

Hepsinin konusu gelecek. :A Beğenmene sevindim.

• Harika
Reactions: Emre Ozansoy
Benim de en favorilerim Contra, Adventure Island ve Batman birde Jetgiller. :A

Hepsinin konusu gelecek. :A Beğenmene sevindim.
Eski şeylere karşı hep bir ilgim var, bu da baya bir ilgimin olduğu konu. :D Yenilerinin gelecek olması da harika.

Batman'i oynamadım yada oynadım ama hatırlamıyorum. Konuya yazdıktan sonra biraz diğer oyunlara baktım da Bomberman, Pacman, Jackal ve Popeye (Temel Reis) da var. :D

Edit: Contra'nın müzikleri bile harika ya.

Edit 2: Beğendiğim oyunlar arasında Tank 90 da var. :D

• Harika