'Barbie' ve 'Oppenheimer' Sinemalarda!

Hangi filmi izlemeyi düşünüyorsunuz? / İkisini de izleyecekseniz hangisini önce izleyeceksiniz?

• Kullanılan toplam oy
    14

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
67,612
Puanı
1,061
F1isru2WYAAUVrw

Yılın merakla beklenen iki iddialı filmi sonunda vizyona girdi.

Greta Gerwig'in yönetmenliğini üstlendip senaryosunu Noam Baumbach'la birlikte kaleme aldığı, kadrosunda Margot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera, Will Ferrell, Kate McKinnon, Issa Rae, Hari Nef, Emma Mackey, Ncuti Gatwa, Simu Liu, Kingsley Ben-Adir, Micheal Cera, Helen Mirren, Dua Lipa ve John Cena'nın yer aldığı, 114 dakika süren 'Barbie', yaşadığı dünyanın "mükemmel kadın" imajına uzak olduğunu farkeden Barbie'nin gerçek dünyaya yaptığı yolculuğu konu alırken feminist mesajlarıyla öne çıkıyor.

Christopher Nolan'ın yazıp yönettiği, Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon, Florence Pugh, Josh Hartnett, Casey Affleck, Rami Malek, Kenneth Branagh gibi pek çok yıldız ismin bir araya geldiği, 181 dakika uzunluğundaki 'Oppenheimer' ise fizikçi Julius Robert Oppenheimer’ın, İkinci Dünya Savaşı sırasında Manhattan Projesi kapsamında atom bombasını geliştirme hikayesini ele alırken dünyanın en tehlikeli silahlarından birinin ortaya çıkma sürecine ışık tutuyor.

Aynı gün vizyona girmeleri nedeniyle sosyal medyada "Barbenheimer" adı verilen akımla pek çok paylaşım yapılırken hem yetişkin hem genç kitleyi salonlara çekmesi beklenen Barbie'nin ABD'de ilk hafta sonu 75-125 milyon dolar arası kazandırması bekleniyor. Öte yandan, yaş sınırı alan Oppenheimer'ın ise 40-50 milyon dolarlık bir başlangıç yapacağı tahmin ediliyor. Fakat sonuç ne olursa olsun, iki filmin de pandemi sonrası toparlanmaya çalışan sinemalara can suyu olması bekleniyor.

Barbie ülkemizde 323 sinemada, Oppenheimer ise IMAX salonları dahil 279 sinemada izleyiciyle buluşuyor.

Sadece dünyada değil Türkiye'de de salonların yüzünü güldürecekler gibi görünüyor çünkü salonlar büyük ölçüde dolu. Bence şu Barbenheimer olayı iki film için de olumlu sonuç verecek ve muhtemelen beklenenden daha çok hasılat yapmalarını sağlayacak. Koca ülkeyi mahveden bir icadın yaratıcısını izleyesim gelmediği için Oppenheimer'ı değil ama Barbie'yi sinemada izleyeceğim umarım yarattığı hype'ın altında kalmaz. :Z

Haftasonu IMAX'te Oppenheimer izleyeyim diyordum ama düzgünce izlenebilecek bir koltuktan bilet bulamadım maalesef. Haftaya kaldı o yüzden. Gece 04:15 seansları bile kapalı gişe oynayacak, bu kadarı da biraz abartı. :A

1689959512218.png

• İlginç
Reactions: bazinga
Yarın kısmetse Barbie ile aylardır süren sinema orucunu bozacağım. :Z

Oppenheimer hiç ilgimi çekmiyor epey sıkıcı bir işe benziyor ama yine de izleyeceğiz tabii onu da. En azından Tenet faciasından iyidir herhalde. :A

Barbie'yi salı günü izlemiştim, yabancı film pek sevmem ama ona rağmen fena değildi. Yine de o kadar para verilip izlenmez o ayrı. :A

Barbie'yi ilk önce izleyeceğim de acelesi yok. Oppenheimer'ı da merak etmiyor değilim. Koşa koşa sinemaya gidip izlenilecek film değiller bence. :A

Oppenheimer'a yarın gidiyorum. Bir platforma gelene kadar Barbie gibi bir filmi izlemem.

Barbie nin dünya genelinde Atom Bombasını ikiye katladığı gerçeği ile yorumlarsak..

ikiside çok ayrı bir film..

barbie küçümseyip,alay edenler sanırım erkeklik gururu ağır basan profillerdir.. kurtlar vadisinden şaşmam deyip yan gözle yasak elma izleyen profiller. :A:A:A:A:A

barbie. inanılmaz marketting ile şaşalı bir açılış yaptı... renkli dünyası ,müzikleri ve aslında göndermeli konusu ile izlenmeyi hakediyor.

diğeri ise öncelikle biyogrofi tarzı normalde filmin arkasında Nolan olmasa 3 kişi. bile izlemez... ama izlenmeye değer bir tarih filmi... ama büyük kesmin sıkılacağı çoğununda yönetmen ve oyuncuları için katlanacağına eminim.

açıkçası kendi açımdan. barbie daha ilgi çekici ve keyifli.

Barbie'yi kim niye merak ediyor anlamıyorum, zerre ilgimi çekmiyor.
Haftasonu IMAX'te Oppenheimer izleyeyim diyordum ama düzgünce izlenebilecek bir koltuktan bilet bulamadım maalesef. Haftaya kaldı o yüzden. Gece 04:15 seansları bile kapalı gişe oynayacak, bu kadarı da biraz abartı. :A

Ekli dosyayı görüntüle 122104
Yarın kısmetse Barbie ile aylardır süren sinema orucunu bozacağım. :Z

Oppenheimer hiç ilgimi çekmiyor epey sıkıcı bir işe benziyor ama yine de izleyeceğiz tabii onu da. En azından Tenet faciasından iyidir herhalde. :A
Barbie'yi salı günü izlemiştim, yabancı film pek sevmem ama ona rağmen fena değildi. Yine de o kadar para verilip izlenmez o ayrı. :A
Oppenheimer izleyeceğim. Barbie için henüz karar vermedim.
Barbie'yi ilk önce izleyeceğim de acelesi yok. Oppenheimer'ı da merak etmiyor değilim. Koşa koşa sinemaya gidip izlenilecek film değiller bence. :A
Oppenheimer'ı Allah affetsin, Nolan beyciğim yine hayal kırıklığı. :A Gidin Barbie izleyin. Naçizane tavsiyemdir. :A
Oppenheimer'a yarın gidiyorum. Bir platforma gelene kadar Barbie gibi bir filmi izlemem.
Barbie nin dünya genelinde Atom Bombasını ikiye katladığı gerçeği ile yorumlarsak..

ikiside çok ayrı bir film..

barbie küçümseyip,alay edenler sanırım erkeklik gururu ağır basan profillerdir.. kurtlar vadisinden şaşmam deyip yan gözle yasak elma izleyen profiller. :A:A:A:A:A

barbie. inanılmaz marketting ile şaşalı bir açılış yaptı... renkli dünyası ,müzikleri ve aslında göndermeli konusu ile izlenmeyi hakediyor.

diğeri ise öncelikle biyogrofi tarzı normalde filmin arkasında Nolan olmasa 3 kişi. bile izlemez... ama izlenmeye değer bir tarih filmi... ama büyük kesmin sıkılacağı çoğununda yönetmen ve oyuncuları için katlanacağına eminim.

açıkçası kendi açımdan. barbie daha ilgi çekici ve keyifli.

Son düzenleme:
  • Harika
Reactions: bazinga
Sizin gibilere dert olması da PR ekibinin başarılarına dahil mi?
Haksız sayılmaz ki. Filmi Greta Gerwig’in yönetmiş olması bu gerçeği değiştirmiyor. Ayrıca ne @mesmeso itham ettiğin şekilde bir sinema izleyicisi ne de @DarkLegenD bunu dert edecek birisi değil. Niye Barbie ile alakalı negatif sayılabilecek herkese saldırıyorsun? :D

• Beğendim
Reactions: DarkLegenD