Yeme-İçme Kavurma

Her gittiğim yerde karşıma çıktığı için sıktı artık.:(

Ama bayram zamanı yumurtalı kavurma güzel oluyordu. :A
 
Gece gece canımızın çektiği lezzet harikası ancak ne yazık ki mevcut koşullarda çok sık tüketebilmek çok lüks artık... Kurban bayramında daha bol tüketilir genelde. İki çeşidi vardır, tavada kızartılanı ve dondurulmuş olanı. İkisi de birbirinden güzeldir ama tavada kızartılanın tadı bir başka keyiflidir... Kahvaltıda, öğlen, akşam her öğün yenilebilirler...


kavurma-nasil-yapilir-shutter_16_9_1565435236-880x495-1_16_9_1596261009.jpg


kahvaltilik-kavurma.jpg
 
  • Harika
Reactions: 12.Adam and Dosi
Eskisi kadar sevmiyorum, elbet epey güzel ama etin en güzel haline oranla iyi değil :A
 
Ne demek kavurma ovırreytıd, ne demek dümdüz et yemeği... Bu gözler bu cümleleri gördü ya... Kavurma bir şaheserdir... Kavurma klişe yemek lobisinebir Başkaldırı'dır... Her gün aynı şeylerin yendiği klişe lobisi kavurma ile çeşitlenir ve lezzetiyle keyiflenir... Kahvaltıda gerek yumurtalı gerek yumurtasız, akşam yemeğinde farklı soslar ile veya sadece ısıtılıp kendi yağı ile birlikte tüketimi... Ne olursa olsun her haliyle mükemmeldir ve muazzamdır...
 
Başlığı gördükçe iştah çekiyor :A daha öncede dediğim gibi eskiden yemezdim fazla ama artık hayır diyemeyeceğim çok sevdiğim lezzet.
Bu arada yöresel farklılıklar oluyor et kızartırken. Bir keresinde burda kurban kesme şansımız olmuştu ve mahalledeki annemin arkadaşları çoğunluğu Urfa, Mardin ve Antepli komşuları davet edip kızartmıştım (bayramda et ikram etmek adettir) çok beğendiler ve tarif istediler ama halbuki sadece tuz koyulup düz kızartılan kavurmaydı :A bu hali ile bile bir lezzet deposudur :bhr:
 
Her türlüsü güzel her türlüsü. Pizza mı söylecem kavurmalı tercih ederim pide mi olacak yine kavurmalı :A Özellikle kavurmalı kaşarlı pide offf. Zaten kavurma pilvas hakkında yorum yapmaya bile gerek yok...
 
  • Güldürdün
  • Harika
Reactions: MEnes and Dosi
Kahvaltılığı cidden güzeldir ve ülkemiz sınırlarında maalesef lüks tüketim sınıfına yakındır.

Pide türü ürünlerde de kavurmalı seçenekler genelde en iyileridir.

Fakat yemek olanı cidden biraz fazla düzdür. Eğer taze değilse çok bir olayı yoktur.
 
  • Beğendim
Reactions: 12.Adam
Özenle seçilmiş löp etlerden yapılınca çok güzel olan yiyecektir. Tabii pişirme işlemi en önemlisidir. Ağızda çiğnerken sakız gibi yapış yapış olmaması gerekir. Lokum gibi ağızda dağılması lazım.
 
  • Beğendim
Reactions: 12.Adam
Daha önce hiç yiyemediğim ve muhtemelen asla yiyemeyeceğim yiyecek türü.

Kıyma dışında kuzu/koyun eti yemezdim gerçi o yüzden tadı konusunda pek emin değilim. Özellikle kokusu çok kötüyse muhtemelen yemezdim zaten. Ama dışardan pek de kötü durmadığını söyleyebilirim. :A
 
  • Güldürdün
Reactions: 12.Adam